Dario apr 27, 2020 - 58 Views

Evropska auto-industrija se vraća u pogon Featured

Poslije višesedmičnog prekida proizvodnje zbog epidemije korona virusa proizvođači automobila u Evropi postepeno pokreću proizvodnju.

 

Najveći proizvođač automobila na svijetu, nemački Folksvagen najavio je da sutra ponovo otvara fabriku u Volfsburgu.

Ohrabrena opadanjem širenja korona virusa, Njemačka je dozvolila malim radnjama da se ponovo otvore pod uslovom da poštuju striktne mjere distanciranja i higijene, a njihov primjer slijede sada i velike kompanije, prenosi Rojters.

"Njemačka autoindustrija vraća se u ponedjeljak. Mi u Folksvagenu iskoristili smo petonedjeljnu pauzu da se pripremimo za restartovanje proizvodnje", rekao je predstavnik Folksvagena Bernd Osterloh.

BMW takođe pokreće u ponedjeljak proizvodnju u fabrici u Velikoj Britaniji, a slijedi otvaranje fabrika u Južnoj Karolini i Meksiku u maju.

Radnici će morati da nose zaštitne maske i da drže distancu.

Promijenjena su i pravila vožnje u autobusima koji prevoze radnike kada je riječ o sjedištima i ulasku i izlasku iz vozila, piše Rojters.

Za intenziviranje proizvodnje spremaju se i fabrike Mercedes-Benca u Zindelfingenu i Bremenu.

Za razliku od Italije i Španije, Njemačka nikad nije zabranila proizvodnju automobila, mada su fabrike stale pošto su vlasti ograničle kretanje ljudi i naložile zatvaranje prodavnica automobila zbog čega je pala potražnja.

Fijat-Krajsler otvara fabriku Sevel u Italiji sutra, sa planovima da se nastavi 80 odsto proizvodnje.

U Francuskoj Tojota ove nedjelje pokreće fabriku u Valensijenu a Reno je započeo proizvodnju motora u fabrici zapadno od Pariza.

Švedski Volvo otvorio je fabriku u Torslandi nakon remonta proizvodnog procesa.

"Ekonomija u Evropi je zaustavljena. Za vakcinu će trebati puno vremena. Važno je da se restartuje (proizvodnja) na siguran način. Nadamo se da možemo da doprinesemo normalizaciji", rekao je izvršni direktor Volva Hakan Samuelson za Rojters.

Nezavisne

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top