Dario apr 30, 2020 - 82 Views

Žene bolji vozači od muškaraca, pokazala statistika Featured

Ne samo da muškarci nisu bolji vozači od žena već rezultat nije ni izjednačen. Najnoviji podaci govore da su žene bolji vozači, a to je potvrdila i statistika. Radi se o istraživanju koje se isključivo temelji na statističkim podacima, a vrijedi za područje Velike Britanije.

 

Dakle, teza koju donosi Confused.com, a koju je britanski Sun svojevremeno uzeo za mjerodavnu polazi od ukupnog broja ljudi koji imaju vozačku dozvolu. U Britaniji ih je 49 miliona, a u blagoj prednosti su muški vozači s 53 odsto.

Početak je autoškola, a nju je 2018. godine pohađalo 1,6 miliona polaznika. Udio žena koje su pristupile ispitu je bio veći, 53 odsto, ali ih je i više palo ispit. Ne zvuči dobro, ali ipak sva daljnja statistika ide u korist žena kao vozača.

Iste godine bilo je 539.000 prekršitelja zakona u saobraćaju, a odnos je bio gotovo 1:4, odnosno 79 odsto prekršitelja bili su muškarci. A najdrastičnije razlike su u najčešćim prekršajima poput prebrze vožnje (1:3), odnosno pod uticajem alkohola (1:5).

Tokom iste godine predano je 1,4 miliona osiguravajućih zahtjeva. Muški vozači su tu bili dvostruko češći, a njihovi zahtjevi su bili istovremeno i skuplji. Tezu da su muški vozači više na cesti ruše podaci koji kažu da muški i ženski vozači u Britaniji godišnje prave prosječno istu kilometražu, oko 11.000 km. I konačno, žene plaćaju nešto manju policu osiguranja od muškaraca, a to je konačna potvrda da su sigurniji vozači, piše Sun.

Vozači i marke

Prema drugoj studiji, vozači koji najčešće imaju negativne bodove su oni koji voze Ford. Ipak, vozači BMW-a najčešće krše zakon kad je riječ o prekoračenju brzine i neopreznoj vožnji.

Nezavisne

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top