VIKEND PONUDA: Dobitni tiket donosi 100 KM bonusa

Sigurno će petak, subota i nedjelja biti još zabavniji kladioničarski dani, jer u Meridianu imaš priliku da osvojiš odličan bonus!


Ako je vikend za opuštanje, razonodu i zabavu, ponedjeljak to baš i nije. Ali, uz Meridian, početak radne sedmice može da ti započne uz
dupli dobitak- onaj na tvom tiketu + bonus od 100 KM!

Zato, vikendom moraš da budeš oprezniji dok sastavljaš svoj tiket.


PRAVILA SU JEDNOSTAVNA
Tokom vikenda (petkom, subotom i nedjeljom), u kladionici, na sajtu
meridianbet.ba ili mobilnoj aplikaciji odigraj tiket sa bar četiri para i minimalnom uplatom od 1KM, i ukoliko tvoj tiket bude dobitan, sa najvećom kvotom, bonus od 100 KM je tvoj!


Na tiketu možeš da kombinuješ utakmice i mečeve iz bilo kog sporta!
Nikad lakše do 100 KM bonusa, zar ne?

Teško da možeš dobiti bolju vijest na početku nove sedmice i zato uživaj u najvećoj ponudi i najboljim kvotama: vikendom sastavi najbolji tiket i osvoji nevjerovatan bonus.


Registruj se na
meridianbet.ba i neka ti nova sedmica krene sa dobicima!


Organizacije civilnog društva – pokretači zajednice i u vrijeme pandemije

Pandemija bolesti COVID-19 pogodila je sve dijelove društva – od zabrana kretanja do online nastave, djeca, roditelji, mladi i stari susreli su se sa situacijom u kojoj je ostati kući najbolja prevencija. Ostanak kući, međutim, nije jednostavan, a u najtežoj situaciji su se našli oni koje sistem često zanemaruje.

Vanredna situacija u Bosni i Hercegovini u posebnu poziciju je stavila i organizacije civilnog društva. Inače fokusirane na rješavanje sistemskih problema u svojim lokalnim zajednicama, organizacije civilnog društva su se ovaj put našle pred zadatkom da pomognu najugroženijim kategorijama društva da lakše prebrode strah od pandemije, zabrane kretanja i ekonomske posljedice uzrokovane pandemijom. U sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, ReLOaD, kojeg finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), organizacije civilnog društva pronašle su rješenja za rad sa djecom sa i bez poteškoća u razvoju, starima, osobama kojima je potrebna psihološka pomoć, kao i osobama čije je kretanje ograničeno.

Fizička aktivnost kod kuće

Jedna od mjera uvedenih tokom marta i aprila uključivala je zabranu kretanja za osobe starije od 65 godina. Udruženje "Generacija" iz općine Stari Grad Sarajevo radi sa osobama treće životne dobi i kroz ReLOaD program provodi niz aktivnosti ka očuvanju aktivne starosti. Početkom marta, Udruženje je obustavilo svoje redovne aktivnosti i okupljanja u prostorijama centra, ali su odmah počeli sa kreiranjem novih aktivnosti, kako osobe treće životne dobi ne bi bile zapostavljene.

U dogovoru sa Televizijom Sarajevo, svakog radnog dana u jutarnjem programu emitovali su vježbe za starije osobe koje se mogu izvoditi kod kuće.

“Počeli smo snimati vježbe za fizičko unapređenje zdravlja i prvobitno smo ih objavljivali na našim društvenim mrežama, a potom i na Televiziji Kantona Sarajevo”, istakla je portparolka Udruženja, Emina Mašić, te dodala da su nakon toga počeli snimati i zdravstvena predavanja.

U maju su se vježbe počele emitovati i u jutarnjem programu BHRT-a tokom vikenda, te tako svi građani i građanke i dalje mogu ostati aktivni prateći pažljivo osmišljene vježbe za njihovu dob.

Zabrana kretanja i smanjena fizička aktivnost utjecali su i na najmlađe, a pogotovo djecu sa poteškoćama u razvoju. Plivački klub „SPID“ iz Sarajeva, koji kroz ReLOaD program radi sa djecom sa i bez poteškoća u razvoju, u nedostatku mogućnosti za zajedničko vježbanje, osmislio je video izazov kojim su animirali djecu i roditelje da simuliraju vježbe koje se inače rade u vodi. Na zabavan način omogućili su da djeca imaju fizičku aktivnost koja će im pomoći da se što lakše prilagode vježbama u vodi kada se za to stvore mogućnosti, te su istovremeno roditeljima ponudili nove oblike provođenja zajedničkog vremena sa djecom.

Ne zapostaviti djecu i mlade

Online nastava, prekid druženja i fizičkog kontakta za mnoge pripadnike i pripadnice mlađe populacije značili su veliku promjenu u svakodnevnim aktivnostima, te moguće promjene raspoloženja i pojavu osjećaja nesigurnosti.

Kako bi za srednjoškolce sa područja Banjaluke omogućili druženje i osjećaj pripadnosti zajedničkoj aktivnosti, organizacija Perpetuum Mobile pripremila je alate za online učenje vještina debate. Ova organizacija, uz podršku Evropske unije kroz ReLOaD program radi na jačanju vještina oratorstva kod mladih. U vrijeme pandemije i zatvaranja škola, Perpetuum Mobile ovu aktivnost sproveo je u online formi.

„Debata omogućava mladima da na artikulisan i demokratski način izraze svoje stavove, njeguju kulturu dijaloga i nenasilnu komunikaciju, kao i da dosegnu rješenja za identifikovana pitanja i probleme mladih. Debatovanje na teme iz oblasti zdravih životnih stilova utiče na podizanje svijesti kod mladih o važnostima promjena: štetnih i destruktivnih navika koji doprinose osnovnim faktorima zdravstvenih rizika (duvan i opojna sredstva, alkohol, nezdrava ishrana i nedovoljna fizička aktivnost), te rigidnih i retrogradnih stavova po pitanju rodne ravnopravnosti“, rekao je PR projekta, Aleksa Matić.

Online alate za učenje iskoristilo je i Udruženje CROA iz Vogošće, koje je kroz projekat „Umjetnost demokratije“ organizovalo niz predavanja putem Facebooka sa umjetnicima iz Bosne i Hercegovine. Predavači i predačice sa mladima su razgovarali o slobodi govora i izražavanja, ljudskim pravima, društvu u kojem živimo, te o ulozi umjetnosti u promjenama.

Umjetnost je bila pokretač i za Forum teatar iz Istočnog Sarajeva, koji je, umjesto predstava u školama na Palama, sa mladima održao niz radionica o vršnjačkom nasilju, prevenciji i zaštiti.

A na zdravlje je mislilo i Udruženje PIPOL iz Tuzle, osiguravši za polaznike i polaznice svojih radionica dostavu zdravih namirnica na kućnu adresu, kao i recepte za zanimljive voćne salate koje su djevojčice i dječaci mogli praviti u kućnoj radinosti. Cilj ove aktivnosti je bio podizanje imuniteta i prevencija različitih bolesti kod djece i mladih.

Psihološka podrška

Tokom dva mjeseca ostanka u kući kako bi se spriječilo širenje virusa podsjetili smo se još jednom da kuća nije uvijek sigurno mjesto za sve. Fondacija lokalne demokratije, koja u okviru ReLOaD programa provodi projekat “Prevencija nasilja u porodici - mobilni servisi psihološke i pravne podrške”,skrenula je pažnju da je nasilje u porodici kompleksan problem, koji se posebno usložnio u situaciji pandemije COVID-19. U cilju pružanja savjeta i psihološke podrške, organizovali su tri besplatna online predavanja o prepoznavanju nasilja i reagovanju u slučaju kada se nasilje desi.

Cilj je bio da se podigne nivo opšte i specifične informisanosti o nasilju u porodici na području Kantona Sarajevo, te da se omogući građanima i građankama Kantona Sarajevo pristup besplatnoj pravnoj i psihološkoj pomoći i podršci.

Crveni križ Tuzlanskog kantona u okviru projekta "Razgovarajmo o demenciji" tokom mjera zabrane kretanja za osobe starije od 65 godina pružao je psiho-socijalnu podršku starijim osobama i njihovim porodicama putem telefona.

„Sa namjerom da odgovorimo na potrebe naših korisnika u novonastaloj situaciji, pružali smo psihosocijalnu podršku starijim osobama i njihovim najbližima putem telefona. Ovaj način podrške je imao višestruki značaj jer se naši korisnici uprkos zabrani kretanja nisu osjećali izolovano, usamljeno i uplašeno. Za starije osobe bez podrške porodice osigurali smo dostavu namirnica, lijekova i sredstava za samozaštitu na kućne adrese. Podstakli smo osobe treće životne dobi da se organizuju u grupe za samopomoć i pruže uzajamnu podršku koristeći dostupne on-line alate (viber, telefon)“, istakla je Tanja Bijedić, koordinatorica projekta.

Podrška za zajednicu

Pojedine organizacije civilnog društva okrenule se proizvodnji zaštitne opreme i nabavci resursa potrebnih za život u zajednici. Tako je organizacija Jablanica OKC Urban art iz Jablanice izradila 250 zaštitinih vizira na 3D printeru za zdravstvene institucije, a organizacija Udruženje žena Đurđevak iz Broda sašila preko 2000 platnenih maski za građane.

U Maglaju su dva udruženja, Agroliješnica i Udruženje poljoprovrednih proizvođača, podijelili sjemena i zasade za 35 osoba kako bi im omogućili produktivnu proljetnu sezonu i izvor namirnica za predstojeći period.

Volontiranje i rad organizacija civilnog društva nastavlja se i nakon ukidanja vanrednog stanja. Kroz podršku Evropske unije i u saradnji sa 21 lokalnom zajednicom, ReLOaD program radi na očuvanju transparentnosti i omogućavanju kvalitetnijeg života za svakog člana zajednice.

MERIDIAN DOPUNA: Jednostavna uplata za još veće uživanje u top ponudi

Meridian je spremio nešto potpuno novo! Još jedan način uplate dostupan je na sajtu meridianbet.ba– MERIDIAN DOPUNA.

Meridian dopuna predstavlja najjednostavniji način uplate, zahvaljujući kojem, u samo jednom koraku, igrači mogu da uplate depozit
direktno na svoj nalog.

Dopuna je dostupna na više od 900 prodajnih mjesta (marketima, kioscima, benzinskim pumpama, dragstorima, prodavnicama...), a igrač može da bira vrijednost od jedne do 200 KM.


Dovoljno je samo da na prodajnom mjestu zatražite MERIDIAN DOPUNU u željenom iznosu, prodavcu kažete broj svog Meridianbet računa- i to je sve.

Za par sekundi, novac je raspoloživ na računu i spreman za klađenje. Za svaku realizovanu dopunu, dobićete potvrdu o uplati.


Spisak prodajnih mjesta možete da pogledate
ovdje.

Depozit iskoristite na top ponudi na sajtu meridianbet.ba: čekaju vas sjajne kvote, online kazino sa više od 400 igrica, bonusi i još mnogo iznenađenja!

U Meridianu je ponedjeljak dan za besplatne spinove

Za sve igrače, Meridianbet je danas spremio besplatne spinove.

Put do poklona je jednostavan- prvih pet igrača koji budu imali najviše odigranih spinova na slotovima osvojiće besplatne spinove na igrici Hot Hot Fruit.

Za prvo mjesto Meridianbet je spremio čak 100 besplatnih spinova, drugo mjesto očekuje 70 besplatnih spinova, treće 50, četvrto mjesto 30, dok će igrač koji bude na petom mjestu osvojiti 20 besplatnih spinova. Sjajno, zar ne?

Zato ovog ponedeljka pripremi se da vrtiš na Meridianbet online kazinu i osvojiš spinove uz koje je sve moguće!

U ponudi imaš mnogo slot igara- izaberi svoju srećnu i kreni u slot avanturu.

Na Meridianbet online kazinu je zabava koja ne prestaje!

Trik uz pomoć kojeg zelena salata traje duže

Ne morate svakoga dana kupovati zelenu salatu, samo da biste imali svježu – uz ovaj trik ona će trajati danima.

 

Zelena salata veoma je zdrava i omiljena je ljetnja salata, a najlepšu uviek možete pronaći na pijaci. Međutim, odlazak na pijacu svakoga dana nije baš praktičan i nemamo uvek vremena za to, a salata može da propadne ukoliko stoji duže vremena u frižideru.

Međutim, postoji trik kako da sačuvate svežinu svoje zelene salate značajno duže.

Operite listove zelene salate i djelimično ih osušite, razdvojte liske i poređajte ih na papirni ubrus, laganim pokretima, bez stiskanja urolajte salatu u papirni ubrus, a zatim odložite u plastičnu kesu. Prije zatvaranja kese, pokušajte da istisnete što više vazduha iz nje, kako bi se stvorila jedna vrsta vakuma, koji će zajedno sa vlažnošću, održavati salatu svežom. Kesu sa salatom čuvajte u frižideru i vadite samo količinu koja vam je potrebna.

Na ovaj način imaćete svježu zelenu salatu kad god vam zatreba – svježu i hrskavu!

(kurir.rs)

Tvrdi da dnevno zadovolji 5.000 žena a da ih ne dodirne

Obučeni hipnotizer Devlin Vajld (49) ženama osigurava najintenzivniji orgazam života, koristeći samo svoj glas.

Svojim riječima i govori ovu priču, prenosi Mirror.

"Da ste mi prije 10 godina rekli da ću davati orgazam 5.000 žena dnevno, nasmijao bih vam se u lice", započinje Vajld i dodaje:

"Međutim, to je ono što radim, iz studija koji se nalazi na dnu moje bašte. Ljudi me plaćaju kako bi iskusili orgazam, ali nikad nisam nikoga dodirnuo. Oni samo slušaju moj glas".

On je dodao da se kvalifikovao se za NLP instruktora 1998. godine.

"Obučeni sam hipnotizer već 20 godina, sa primarnom željom da motivišem poslovne ljude da ostvare svoje ciljeve. Tek sam se u posljednjih pet godina bazirao na to da snimam erotske audio snimke, i mislim da je to najbolji posao na svijetu. Ironično, svoju pažnju sam usmjerio na ovu granu kad me je djevojka napustila. Dok smo bili zajedno uživali smo u erotskoj fikciji, smatrajući je zdravim dijelom našeg seksualnog života. Voljela je kad čitam provokativna poglavlja, ali, pošto sam disleksičan, prirodnije mi je bilo da joj pripovedam svoje priče", nastavlja priču.

Kaže da je došlo do toga da je ova praksa dominirala njihovom vezom.

"Čistila je kuhinju jednom prilikom i doživjela orgazam samo dok je slušala moju glasovnu poruku. Znam da ovo zvuči smiješno, ali problem je bio u tome što više nije imala kontrolu nad sopstvenim telom. Rekla mi je da mogu čitati i vremensku prognozu, pa će doživjeti klimaks. Raskinuli smo, a ja sam se dosjetio da bih svoj nesvakidašnji talenat mogao da iskoristim. Snimio sam svoju priču i objavio je na YouTube-u 2014. Koristeći NLP vještine i hipnozu, izmislio sam 'prljavu' priču o zavođenju na plaži. Bez promocije je imala 10.000 pregleda, a žene su mi govorile kako su doživjele jak orgazam", dodaje hipnotizer.

On kaže da je onda počeo da snima druge priče i objavljuje ih na drugim platformama: Sound Cloud, MixCloud i Pornhub.

"Nakon tri mjeseca sam investirao u opremu i ozvučenje, pretvorivši svoju kancelariju u bašti u odgovarajući studio. Posljednjih godina moj priliv novca jedino stiže od erotskih audio zapisa. Ne želim da kažem koliko zarađujem, ali je dovoljno za udoban život. Sad imam 24 audio-knjige, a još mnogo tema čeka da bude sprovedene u djelo. Najpopularnija je jedna koja je sa interneta skinuta čak 300.000 puta, a govori o oralnom seksu. Polovinu mojih sadržaja kupuju i muškarci jer iz njih uče kako da svojim partnerkama podare orgazam koji traje jedan sat. Poštujem žene i smatram da zaslužuju nevjerovatne orgazme. Bilo mi je puno srce kad mi jedna napisala: 'Imam 43 i 15 godina sam u braku, ali Vi ste mi pružili prvi orgazam'", završava Devlin Vajld, prenosi "Telegraf.rs".

Kako bi izgledao novi Mercedes 300 SL?

Dizajner je na svom "Instagram" profilu predložio izgled moderne verzije kultnog Mercedesovog automobila.

 

Mercedes 300 SL Coupe jedan je od najpoželjnijih automobila svih vremena i njegov dizajn i dan danas mnoge ljubitelje automobila ostavlja bez daha, a izgleda da je došlo vrijeme za njegovu modernu verziju, prenosi B92.

Dizajner Oskar V je svoju ideju objavio putem "Instagram" profila i moderna verzija Mercedes 300 SL izgleda zaista zapanjujuće.

IT

Napravite ova četiri koraka da zaštitite svoj Gmail

Gmail danas ima više od 1,5 milijardi korisnika širom svijeta, a mnogi kao primarni mail upravo koriste taj Googleov servis.

 

Tu su skriveni brojni privatni mejlovi, tajni podaci i fotografije za koje korisnici ne žele da se drugi dokopaju pa je od izuzetne važnosti što bolje zaštititi pristup Gmailu kako ti podaci ne bi pali u pogrešne ruke, prenosi Zimo dnevnik.

Na Cnetu su objavili nekoliko važnih savjeta za zaštitu Googleova računa i Gmaila koji su većini ljudi poznati, ali svakako ih je korisno ponoviti i podsjetiti na učinkovite načine zaštite svog računa i mailova.

1. Lozinka - snažna lozinka prvi je i najvažniji korak sigurnosti ne samo Gmaila, već i drugih servisa koje koristite. Lozinka mora biti složena i komplikovana i svakako izbjegavajte poveznice s vašim ličnim podacima poput npr. imena najbliže rodbine i kućnih ljubimaca, datuma rođenja i slično. Takođe, lozinku koju koristite za Gmail nikada nemojte koristiti na drugim servisima i nemojte koristiti lozinku koju ste već ranije negdje koristili. Naime, ako se hakeri dokopaju neke od vaših starijih lozinki hakovanjem drugih servisa, s istom bi lozinkom mogli pokušati pristupiti i Gmailu.

2. Dvostupanjska verifikacija i prijava telefonom - ako se hakeri i prevaranti i dokopaju vaše lozinke, postoji još jedan način kojim ih se može spriječiti da pristupe Gmailu (i brojnim drugim internetskim servisima), a to je dvostepena verifikacija, odnosno autorizacija u dva koraka. Prvi takav korak odnosi se na lozinku, a drugi na posebnu šifru, tj. kontrolni kod koji vam Google šalje na vaš uređaj. Tek upisivanjem lozinke i te šifre moći ćete pristupiti vašoj elektronskoj pošti. Takođe, dostupna je i opcija prijave putem telefona - umjesto lozinke, za pristup vašem Gmailu možete koristiti samo telefon. Nakon upisivanja mail adrese na telefon će vam stići Googleovo obavještenje na koje, nakon otključavanja telefona, trebate samo kliknuti "da".

Kako biste aktivirali tu opciju potrebno je ići na postavke vašeg računa na Googleu, kliknuti na "Sigurnost" s lijeve strane ekrana te odabrati potvrdu u dva koraka, odnosno opciju uporabe telefona za prijavu.

3. Provjerite telefonski broj i e-mail za oporavak - jedna od opcija na koju mnogi s vremenom zaborave, a koju možda nisu provjeravali od aktivacije računa jest kontakt za backup, odnosno mail i telefonski broj putem kojih, u slučaju da izgubite pristup računu, ponovno možete pristupiti Gmailu. Zato je korisno s vremena na vrijeme provjeriti te informacije, kao i sigurnosno pitanje koje ste možda postavili prije više godina, a odgovor ste zaboravili. Provjerite sve tri stavke i, ako ste nešto u međuvremenu promijenili ili zaboravili odgovor na sigurnosno pitanje, možete ih urediti pod opcijom Google Račun/Sigurnost/Načini na koje možemo provjeriti da ste to vi.

4. Aktivnosti računa - na pitanje tko sve pristupa vašem računu odgovor daje opcija zadnje aktivnosti na računu. Nalazi se u donjem desnom uglu glavne stranice Gmaila, a klikom na "pojedinosti" otvoriće se novi prozor na kojem će se prikazati informacije vezane uz vrstu pristupa vašem računu (preglednik, mobilni uređaji itd.) te lokacije, tj. IP adrese s koje se pristupa Gmailu. Ako tu naiđete na neke sumnjive aktivnosti, odjavite se sa svih uređaja i promijeniti šifru računa.

IstraTours Doboj Preporuka 2 - Japodski otoci(Video)

Isratours Doboj vam preporučuje još jednu destinaciju, želite li da se informišete posjetite link https://www.facebook.com/istratoursdoboj/

Japodski otoci predstavljaju kulturno-arheološko područje, smješteno u naselju Račić nadomak Bihaća, okruženi zelenilom i kraljicom rijeka - rijekom Unom. Pet drvenih mostića povezuju pet riječnih ada, koje gledajući iz zraka daju jedinstvenu sliku - „srca prirode“.

U prirodnom okruženju Japodskih otoka pronaći ćete tradicionalno uređen restoran u kojem možete probati domaće gastro specijalitete našeg podneblja, kao i novitete naše kuhinje. Naš restoran je savršeno mjesto za vaše poslovne susrete, kao i porodična okupljanja.

IstraTours kontakt telefon 053 208-040

IstraTours Doboj Preporuka - Štrbački Buk

Znamo i sami da nam je ova godina vrlo specifična kada su putovanja u pitanju kao i to da su mnoge turističke agencije u svijetu, tako i kod nas u nezavidnom položaju. IstraTours Doboj vam preporučuje jednu od prelijepih destinacija.

Štrbački buk visine 24,5 m predstavlja najviši i najspektakularniji vodopad u Nacionalnom parku, a njegov postanak se vezuje za tektonska pomjeranja i stvaranje sedrenih naslaga. Početkom XX stoljeća obale ovog vodopada krasili su brojni unski mlinovi što podsjećaju na sojenice, nastambe prahistorijskog plemena Japodi. Sojenice su drvene kuće izgrađene iznad vode, na hrastovim stubovima (pilonima) zabijenim u dno rijeke. Japodi su na ovim prostorima živjeli zadnjih 1000 godina stare ere.

24 km uzvodno od Štrbačkog buka u pravcu Kulen Vakufa, nalaze se Martinbrodski slapovi koji predstavljaju najveći kompleks slapova na rijeci Uni. Pored Milančevog buka, u Martin Brodu možete vidjeti mnoštvo drugih slapova, kaskada i bazena koji se prostiru kroz naselje do ušća rječice Unac u Unu. Dužina ovog površinski najvećeg kompleksa slapova u Nacionalnom parku je 800 m sa ukupnom visinskom razlikom od 54 m. 

Kontaktirajte IstraTours Doboj na broj telefona 053 208-040 ili posjetitte facebok stranicu https://www.facebook.com/istratoursdoboj/

Podržimo rad naših turističkih agencija.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top