Aleksa feb 13, 2019 - 865 Views

Kako i koliko često treba sterilizovati Featured

Imuni sistem bebe nije u potpunosti razvijen te je bitno paziti na higijenu svega sa čim beba dolazi u dodir. Na tu listu spadaju i dude i flašice, a mnogi roditelji ne znaju koliko ih zapravo često treba čistiti.

Eksperti savjetuju da ne treba pretjerivati sa čišćenjem flašica i pribora koji beba koristi, jer organizam čovjeka mora konstantno biti u kontaktu s određenim mikroorganizmima kako bi se imuni sistem pravilno razvijao. Ipak, nema pouzdanih podataka šta je optimalno u ovom slučaju.

Pedijatri savjetuju da je sterilizaciju bebinih flašica potrebno raditi do trećeg mjeseca bebinog života, mada neki tvrde da je to potrebno raditi do minimalno prve godine djetetovog života.

Flašicu je potrebno rastaviti i detaljno očistiti sve dijelove. U posebnim prodavnicama možete naći duge četke kojima je lakše oprati ostatke mlijeka. Flašice je preporučljivo prati toplom vodom, a najlakše je održavati silikonske dude - zbog čega njih najčešće i kupuju.

Opremu možete sterilizovati u loncu vrele vode ukoliko je unutra ostavite dva sata. Bočice u ovom slučaju moraju biti potpuno uronjene u vodu te se trebaju hladiti na zraku, bez krpe

Izvor:Klix.ba

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top