Dario jan 25, 2019 - 6630 Views

Zašto je važno odabrati pravu agenciju za nekretnine? Featured

Zašto je važno odabrati pravu agenciju za nekretnine?

Kupovina, prodaja ili iznajmljivanje nekretnine predstavlja jednu od najvećih životnih investicija . Ukoliko u ovaj proces ulazite samostalno, bez stručne pomoći, ovaj proces može biti veoma komplikovan i naporan. S druge strane, izborom prave agencije za nekretnine rješavanje pitanja „krova nad glavom“ može biti znatno olakšano i ubrzano.

Kako uopšte znati, u moru agencija koje se bave posredovanjem nekretnina, koju da odaberete?

Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam olakšati i pomoći da napravite pravi izbor.

1. Iskustvo u procjeni vrijednosti nekretnine.

S obzirom na dugogodišnje iskustvo i poznavanje tržišta agencija za nekretnine može vam pomoći da odredite realnu cijenu vaše nekretnine i na taj način veoma brzo i jednostavno dodjete do potencijalnih klijenata. Većina iskusnih posrednika, cijenu neke nekretnine može odrediti odmah nakon ulaska u nekretninu. Ukoliko agent posjeduje dovoljno iskustva na lokalnom tržištu on zna tačno koja je prava vriijednost vaše nekretnine.

2. Marketing

Kvalitetna agencija za nekretnine mora imati jaku martkenišku pozadinu. Ono što prvo trebate gledati prilikom izbora agencije za nekretnine jeste njihova veb stranica koja predstavlja primarni kanal za prezentaciju nekretnina. Svakako one agencije koje imaju kvalitetnije veb stranice dobijaju više ponuda i izledaju dosta ozbiljnije. Takođe, kvalitetne agencije za nekretnine koriste se i novijim promotivnim kanalima kao što su Facebook i Instagram. Kvalitet fotografija, isto, može da ima presudnu ulogu, jer to je ono što ostavlja dobar prvi utisak na potenciijalne klijente. Ukoliko koristite usluge agencija koje nude profesionalno slikanje svakako ćete imati veće šanse da pronadjete potencijalne klijente. Kada je u pitanju agencija za nekretnine Banja Luka, po kvalitetu marketinga izdvaja se agencija Condo, koja nudi i usluge profesionalnog fotografisanja.

3. Ušteda vremena i pregovaranje

Jedan od možda i glavnih razloga angažovanja agencije za nekretnine jeste ušteda vremena i pregovaranje koje nije nimalo jednostavno. U tom procesu kvalitetna agencija za nekretnine može da odigra veoma važnu ulogu, jer je njihov cilj da sve strane u procesu pregovaranja budu zadovoljne. Takodje, veoma bitna je i činjenica da agencije umjesto vas filtriraju neozbiljne klijente i na taj način štede vam vrijeme koje bitste izgubili prilikom pokazivanja nekretnina.

4. Stručna pomoć

Nakon potpisivanja ugovora i kupovine željene nekretnine trebaće vam i stručna pomoć kako biste završili i administrativni dio posla. Katastar, vlasnički listovi, ugovori, potvrde, samo su neki od dokumenata koji trebaju da se provjeri prilikom kupovine ili prodaje nekretnine. Kvalitetna agencija za nekretnine pružiće vam stručnu pomoć kako nijedan detalj ne bi promakao. Mnoge agencije saradjuju sa arhitektima, advokatima, notarima, ekspertima za legalizaciju, bankama, tako da je stručna pomoć ukoliko nemate iskustva u ovim oblastima svakako dobro došla.

Ovo su samo neki od uslova koje bi kvalitetna agencija za nekretnine trebalo da ispuni. Svakako prilikom odabira agencije dobro se raspitajte i potražite viiše mišljenja. Pogledajte rezencije na internetu, da li ima zadovoljnih ili nezadovoljnih klijenata. Potražite njihovu prisutnost na regionalnim oglasima za nekretnine.

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top