Dario jan 10, 2020 - 74 Views

Kinezi nestrpljivo čekaju "5G" Featured

"Pametni telefoni" će i u narednoj deceniji biti dominantni potrošački aparati, ali dolazak nove, pete generacije mobilnih mreža "5G" ne garantuje rast njihove popularnosti, osim u Kini i Južnoj Koreji, pokazuje istraživanje svjetskog udruženja GSMA.

 

Te rezulate GSMA je objavio na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike koji se održava u Las Vegasu, uz napomenu da se zasnivaju na odgovorima više od 38.000 ispitanika - korisnika mobilnih mreža sa 36 ključnih svjetskih tržišta.

GSMA je najveće svjetsko udruženje u mobilnoj industriji, koje zastupa interese više od 700 mobilnih operatera u svijetu i gotovo 400 firmi, uključujući proizvođače mobilnih uređaja, softverske kompanije, dobavljače opreme, internet kompanije i druge.

Pogrešno je vjerovati da će potrošači na svakom tržištu gledati nadogradnje "5G" na isti način, ocjenjuje GSMA.

Podaci pokazuju da su "pametni telefoni", u vlasništvu odraslih osoba, u većini zemalja svijeta sa visokim i srednjim dohotkom zastupljeni na nivou od 85 do 95 odsto.

Ipak, samo 30 do 40 odsto ispitanika na značajnijim tržištima, poput SAD, Evrope i Australije, vjeruje da će dolazak nadograđenog "5G" u kratkom roku povećati potražnju.

Za razliku od tih tržišta, korisnici iz Kine i Južne Koreje najavili su da će brzo prihvatiti "5G". To se posebno odnosi na Kinu, gdje je 50 odsto anketiranih potrošača najavilo da će kupiti "5G" telefone čim postanu dostupni.

Osim "pametnim telefonima", istraživanje GSMA bavilo i drugim "pametnim uređajima" za kuću i tehnologije.

Zabilježen je rast proadje "pametnih zvučnika" koji, kao kategorija "aparata u istraživanju", imaju najbrži prodajni rast, prenose agencije. 

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top