Dario avg 20, 2018 - 1615 Views

Nova autorska pjesma za mališane.(Autor:Beboteka-Doboj) Featured

Možemo se pohvaliti da je prva animirana i autorski stvorena pjesma iz Doboja rođena. Pjesmica je namijenjena za mališane najmlađe dobi i odlično se pokazala. Zašto da ne!? Podijelite ovu radosnu informaciju i sa ostalim roditeljima, majkama. Pretplatite se na naš kanal i pratite naš rad.
Odavno je poznato da razgovor koji djeluje umirujuće i pjesmice mogu pomoći bebama u učenju, ali stručnjaci nisu bili sigurni kakav učinak imaju na djetetov mozak. Skeniranje mozga majke i djeteta pokazalo je da su se njihove moždane vijuge počele podudarati dok majka pjeva pjesmicu. 

Doktorica Victoria Leong sa Univerziteta Cambridge navodi da beba ulazi u stanje u kojem ima više osjećaja za učenje dok majka pjeva umirujućim glasom. Stručnjaci su istraživali koliko moždane vijuge majke i djeteta liče jedne na druge. Posmatrajući u kojoj mjeri se podudaraju može se prosuditi utjecaj varijabli kao što su kontakt očima ili stil govora. 

"Bebe vole slušati kada im majke pjevaju, to im zadržava pažnju i zvuči im jasnije od normalnog govora. Što češće čuju pjesmice bolje će se razvijati njihov govor", kazala je doktorica Leong. 

Također, otkriveno je da bebe bolje uče ukoliko im se duže održava kontakt očima. Majke zadržavaju bebinu pažnju ukoliko ih gledaju direktno u oči. Stručnjaci sada pokušavaju saznati šta se dešava u bebinom mozgu kada uči.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top