Dario apr 08, 2020 - 130 Views

Bojite bojanke sa mališanima Featured

Da biste kvalitetno proveli vrijeme sa djecom, ali se i opustili, umirili živce i oslobodili se stresa, u svakodnevnu rutinu ubacite bojenje bojanki. Psiholozi je nazivaju novom meditacijom uma. Mališanima će to biti zanimljivo, povoljno će se odraziti na njihovu kreativnost i razvoj moždanih vijuga, a bit će sretni i ispunjeni, jer nešto radite zajedno.

Vama će to i te kako prijati u ovim danima izolacije. Psiholog Majl Foks (Michael Fox) je radio istraživanje koje je pokazalo da bojenje ima isti efekat na stanje našeg uma kao i meditacija.

- Ono nam pomaže da se izoliramo od mračnih misli i problema i bar na trenutak zaboravimo na neprijatne okolnosti i fokusom na boje i linije otresemo stres i ne dozvolimo mu da postane hroničan. Dok budete bojili, vaš mozak će biti zdravo uposlen i tako ćete ga odbraniti od napada anksioznosti - tvrdi Foks.

Ukoliko nemate bojanke, možete da ih pronađete na internetu i odštampate. Ili precrtajte na papir neke likove iz bajki, kako bi djeci bilo još zanimljivije i onda zajedno bojite njihove omiljene junake. Podijelite flomastere i drvene bojice i prionite na posao.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top