Marketing jun 01, 2018 - 492 Views

Odlična zamjena za more: 6 evropskih jezera idealnih za odmor

Priroda, planine, jezera. Idealna za kampovanje, idealna za aktivnosti, idealna za odmor. Ako se odlučite na odlazak na jedno od ovih šest, sigurni smo da nećete pogriješiti - godišnji odmor će vam proći u miru i idili...

K o m o 

komo jezeroItalijanska jezera uvijek su u vrhu ponude, kao i italijanski gradovi. Jezero Komo na sjeveru Italije zauzima površinu od 146 kvadratnih metara, a jedno je i od najdubljih jezera u Evropi. Ovde su vile izgradili i mnogi bogataši jer je mjesto neopisivo lijepo, pa se nemojte čuditi ako u šetnji sretnete porodicu Kluni i njoj slične. Naravno, svu tu ljepotu prate i cijene, tako da je Komo sve samo ne jeftin... 

Garda 

Najveće jezero u Italiji leži u podnožju Alpa, na oko pola puta između Venecije i Milana. Jezero je vremenom postalo jedna od top turističkih destinacija, s velikim brojem luksuznih hotela, ali i ostalog apartmanskog smještaja. Najmlađi se posebno raduju odlasku na Gardu, jer se u njegovoj blizini nalazi Gardaland, jedan od najpopularnijih evropskih zabavnih parkova. 

Mađore 

Jezero koje dijele Švicarska i Italija oaza je za turiste sa dubokim džepom. Ipak, jezero se na mapama pojavilo tek početkom 20. veka, kada je tunel Simplon u Alpima omogućio prolazak Orijent Ekspresa. U tom trenutku na obalama jezera počele su da niču vile, od kojih su brojne i danas u funkciji.

Bled 

bled jezeroOvo slovenačko jezero oduševljava svojom ljepotom, a u njegovoj blizini možete uživati u luksuznim, ali i običnim apartmanima. Cijene smeštaja su povoljne, a priroda će vas ostaviti bez daha, piše hrvatski portal punkufer. 

Skadarsko jezero 

Najveće jezero Balkanskog poluostrva smjestilo se između Crne Gore i Albanije. Jezero se posebno ponosi ptičijim vrstama - ovde živi više od 270 vrsta! Naravno, tu je i bogati biljni svet, a vremenom su se na jezeru i oko njega razvile i brojne sportske aktivnosti. 

Ohridsko jezero 

Kao i Skadarsko, i ovo se nalazi na granici, samo Makedonije i Albanije. Nastalo je prije ledenog doba, a u njemu je sačuvano više od 200 endemskih vrsta. Još 1980. godine jezero je uvršteno na listu Svjetske baštine, zajedno sa gradom Ohridom, pa ako ga je već prepoznao Unesko, dajte mu šansu i vi.

(punkufer.dnevnik.hr)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top