Dario nov 13, 2018 - 832 Views

Crtani filmovi koji su predviđeni i za odrasle Featured

Inkorporirajući u svoje crtane filmove jednakost ženskih i muških likova, različite nacionalnosti i kulture, novicrtani filmovi uspjeli su da vrijednosti koje su propagirali u prošlosti zamjene onima koje je danas važno promovisati.

 

Tako su danas u fokusu princeze kojima ne treba princ kako bi pronašle svoj put i prinčevi koji ne moraju biti hrabri ratnici koji ih spašavaju.

Oni više ne predstavljaju samo zabavu za najmlađe nego je zbog raznolikosti tema kojima se bave i skrivenih životnih lekcija, njihova publika proširena na sve uzraste. Odrasli u bioskope odlaze prije da pogledaju animirani film nego dramu ili horor.

Prenosimo vam listu novih crtanih filmova koji upućuju snažnu poruku svim uzrastima.

"Wreck-It Ralph" (2012)

Film koji su mnogi kritičari kada se pojavio nazvali najoriginalniji film kakvog nije bilo godinama donosi nam priču o Ralfu, koji pokušava da promijeni sliku o sebi kao negativnom liku iz igrice tako što će svojim novim avanturama pokušati da postane heroj u nekim novim igricama. Međutim, na tom putu nailazi na mnogo prepreka i uči ono što svako od nas nauči jednom u životu - prošlost nam ne definiše budućnost. Ono što smo nekada bili i greške koje smo pravili možda trenutno formiraju sliku koju drugi imaju o nama, ali to ne znači da je ona trajna i da ono što ćemo raditi ubuduće mora biti unaprijed definisano našim prethodnim postupcima.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top