Aleksandra maj 08, 2021 - 1575 Views

Upoznaj novu generaciju porodice Targaryen Featured

Zmajoljupci, radujte se. HBO je službeno potvrdio da radi na prequel seriji Game of Thrones koja se vrti oko porodice Targaryen, nazvanoj House of the Dragon (Kuća zmaja).

Mreža je to prvi put objavila 2019. godine, nedugo nakon što su procurili izvještaji da se više neće prikazivati još jedan potencijalni prequel show, koji se fokusirao na Age of Heroes i u kojem je glumila Naomi Watts.

Sada imamo jasniju predstavu o tome šta se sprema za vatrenu seriju. Evo šta zasad znamo o Kući zmaja.

Proizvodnja je tek započela.

HBO je 26. aprila podijelio da je produkcija serije House of the Dragon već započela. Mreža je takođe objavila fotografiju glumačke ekipe na probama.

Mreža je 5. maja podijelila prve fotografije sa snimanja nadolazeće serije.

HBO
HBO
HBO

Premijera se očekuje 2022. godine.

Na PR turneji Udruženja televizijskih kritičara 2020, predsjednik HBO programa Casey Bloys procijenio je da će Kuća zmaja stići za dvije godine. “Pretpostavljam da je to negdje 2022. godine”, rekao je, tada. “Kreativni tim već je počeo pisati”, dodao je Bloys.

Službeni GoT Twitter takođe je potvrdio da će proizvodnja službeno započeti 2021. godine. Profil je čak dao i pogled na to kako će zmajevi izgledati. “Zmajevi dolaze”, glasio je tweet.

Zasnivat će se na knjizi George R. R. Martin “Vatra i krv”.

Martinov tom o istoriji House Targaryen, izvorno objavljen u novembru 2018. godine, poslužiće kao izvorni materijal za nadolazeću seriju. Priča započinje 300 godina prije događaja Igre prijestolja koje poznajemo i, prema sinopsisu, pokriva velike bitke poput Plesa zmajeva (građanski rat u Targaryenu) i posljedice Propasti Valyrije.

Dio sinopsisa na Martinovoj web stranici glasi …

“Vijekovima prije događaja Igre prijestolja, House Targaryen – jedina porodica gospodara zmajeva koja je preživjela Propast Valyria – nastanila se na Dragonstoneu. Fire and Blood započinju svoju priču s legendarnim Aegonom Osvajačem, tvorcem željeznog prijestolja, i nastavlja prepričavati generacije Targaryena koje su se borile da zauzmu to kultno mjesto, sve do građanskog rata koji je zamalo rasturio njihovu dinastiju.”

Paddy Considine je Viserys Targaryen.

Paddy Considine igraće kralja Viserysa Targaryena, postajući prvi glumački član najavljen za House of the Dragon.  “Topao, ljubazan i pristojan čovjek, Viserys želi samo nastaviti nasljeđe svoga djeda. Ali dobri ljudi ne čine nužno velike kraljeve.”

MIKE MARSLAND/GETTY IMAGES

Olivia Cooke glumi Alicent Hightower.

Olivia Cooke glumi Alicent, kćer Ser Ota Hightowera, desnu kraljevu ruku. Kaže se da je Alicent “najljepša žena u Sedam kraljevstava”, prema opisu HBO-a. “Odgajana je u Crvenoj kuli, u blizini kralja i njegovog najužeg kruga; ona posjeduje i dvorsku gracioznost i oštru političku oštroumnost”, dodala je mreža.

JEFF SPICER/GETTY IMAGES

Matt Smith glumi princa Daemona Targaryena.

Smith će glumiti mlađeg brata Viserysa i prijestolonasljednika. “Daemon je besprimjeran ratnik i zmajski jahač koji posjeduje istinsku zmajevu krv. Ali kaže se da kad god se Targaryen rodi, bogovi bacaju novčić u vazduh”, zadirkuje HBO.

FRAZER HARRISON/GETTY IMAGES

Biće 10 epizoda.

HBO je naručio cijelu sezonu Kuća zmaja od 10 epizoda. Martin i scenarist Ryan Condal (Rampage, Colony), koji potpisuje seriju, koautori su serije.

izvor:ultra.ba

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top