Marketing jul 08, 2018 - 445 Views

Vodu od hrenovki plasirao kao zdrav napitak Featured

Umjetnik iz Vankuvera prodavao je hot dog vodu ljudima za oko 65 KM po bočici kako bi dokazao šta su sve ljudi spremni kupiti ako im prezentujete kao zdravo.

Daglas Bevans kaže kako je skuvao oko 100 organskih hrenovki te ih stavio u bočice, koje je kasnije prodao na jednom festivalu. Jednu bočicu nefiltrirane vode prodavao je za 65 KM, dok su dvije bočice koštale samo 130 KM zbog posebne ponude nedjeljom. Ljudima je obećavao povećanje moždanih funkcija, gubitak težine i mladenački izgled. I dok su se jedni smijali ovakvom proizvodu, drugi su bili toliko impresionirani zdravstvenim pogodnostima koje "nudi" da su kupovali sprej za tijelo i osvježivač daha od hot dog vode. Bevans, koji inače radi kao putnički agent i umjetnik, kaže kako je na ideju došao razmišljajući koliko je zapravo smiješan marketing iza nekih proizvoda za zdravlje.

"Kladim se da bih mogao prodavati vodu od hrenovki. Mi ovim zapravo pomažemo ljudima ohrabrujući ih da donose odluke na temelju pravih informacija. To je poruka iza svega ovoga", kaže Daglas, koji je na festivalu prodao oko 600 litara vode od hrenovki.

(Index.hr)

Tagged under

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top