Marketing okt 15, 2018 - 390 Views

Kolike su šanse da igrač pobijedi kockarnicu? Featured

Kolike su vam šanse za pobjedu u nekoj igri u kockarnici? U zavisnosti od vaših uloga, znanja i vještine, mogle bi da budu dobre dobre. Ali nije lako biti pravi pobjednik i s takvog mjesta izaći s velikom svotom novca.

U svim igrama u kockarnici uvijek pobjeđuje 'kuća', reći će većina. Prednost koju kuća ima znači da će igrači ipak izgubiti novac.

Prednost od jednog procenta za 'kuću' osigurava im jedan odsto profita tokom vremena. Tako da bi vam bilo bolje da igrate igre u kojima 'kuća' ima manju prednost, piše "Buisness Insider".

U nastavku vam predstavljamo igre i koliko odsto prednosti u najpopularnijim igrama ima kockarnica.

- Automati za kockanje - između 5 do 10 odsto

- Rulet (00) - 5.26 odsto

- Rulet (0) - 2.70 odsto

- Video Poker - od 0.5 do 3 odsto

- Craps - 1.41 odsto

- Blackjack - 0.5 odsto

Ali uz tu, od samog početka, prednost koju ima kasino, važno je napomenuti da zapravo postoji niz načina, legalnih, da igrač pobijedi 'kuću.

Prije gotovo pedeset godina matematičar Edvard Torp predstavio je knjigu koja je igračima pokazala kako mogu da pobijede u igri Blackjack, i to na način da prate karte koje su ostale u špilu.

Od tada su mnogi igrači postali jako vješti u brojanju karata, ali i dalje se postavlja pitanje... da li je moguće pobijeditii kockarnicu?

To su veliki i jako vrijedni biznisi.

"Naša dužnost je da izvučemo što više novca možemo od klijenta i da ga pošaljemo kući s osmijehom na licu", rekao je bivši vlasnik jedne kockarnice u Vegasu, Bob Stupak, piše "ThoughtCo".

I upravo to i rade. Omogućavanje zarade osigurava im prednost koju u svim igrama kuća ima. U opkladi koju napravite imate mogućnost dobitka ili gubitka, mogućnost je u većini slučajeva 50-50. Ako se kladite s jednim dolarom i dobijete nakon pobjede jedan dolar, riječ je o 'pravim šansama'.

Ali ako osvojite nešto u kasinu zaradićete 95 centi umjesto dolara, a tada je prednost 'kuće' 2,5 odsto. Riječ je o prednosti koju 'kuća' ima i razlici između pravih izgleda i onih izgleda koju vam kockarnica isplaćuje prilikom dobitka. Blackjack i Video Poker u većini slučajeva zavise od vještine igrača i stanju na stolu.

Kod ruleta je situacija pomalo drugačija. 'House edge' je 5,26 odsto za rulet (0). Postotk se izračunao ovako - u igri je 36 brojeva uz 0 i 00. Šanse osvajanja su 1:38 ili 37:1. Ako pobijedite kockarnica će vam, za vaš uložen jedan dolar, isplatiti 35, a zadržaćete svoj dolar.

Blackjack je drugačija kategorija jer svaki put kad se karta nađe na stolu zapravo mijenja izgled karata koje ostaju. Prednost se sa igrača na 'kuću' može prebaciti u zavisnosti od odigranih karata i vještini s kojom igrači igraju sa svojim kartama. Video poker takođe je utemeljen na vještini.

Ako igrač odigra savršenu strategiju, postoji nekoliko igara s pozitivnim povratom koji zavisi od stanja 'pay tablea' tj. prilikom igranja video pokera prikazuje se koliko ima 'novčića' za svaku kombinaciju simbola, koliko novčića kockar može osvojiti.

Ništa od ovoga ne znači da će 'kuća' pobijediti svaki put, jer da je to tako, igrači se više nikad ne bi vraćali. Ali kada je riječ o dugotrajnoj 'pobjedi' u ovom biznisu kockarnica će ipak biti u prednosti.

(Express.hr)

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top