Marketing mar 15, 2021 - 361 Views

Otkrivamo tajne najukusnijeg roštilja Featured

Pogledajte kako da hrana s roštilja bude neodoljivo sočna i ukusna.

Za savršen užitak u jelima s roštilja biće dovoljno da znate samo nekoliko tajni velikij majstora.

Na perfektnom jelovniku sa roštilja uz meso i ribu ponosno stoji povrće - osim kralja patlidžana na roštilju se peku paradajz, luk, ali i ananas.

Za roštilj uvijek planirajte oko 250 g mesa bez kosti po osobi, a za ribu je dovoljno od 300 do 400 g.

Dok se odresci peku, ne probadajte ih viljuškom jer će izaći sokovi. Ali kako bi bili što ukusniji, marinirajte ih u ulju, bijelom sirćetu, bijelom vinu, bijelom luku, suvim začinima, biberu, šećeru, origanu i majčinoj dušici. Zatim ih stavite u vrećicu, polijte marinadom, zatvorite i ostavite u frižideru preko noći.

Tvrđa mesa poput govedine i junetine ostavite barem 24 sata. Piletina će biti odlična ako je marinirate u ulju, limunovom soku, luku, soli, biberu, crvenoj paprici i peršunu, a u frižideru je čuvajte barem četiri sata. A ribu je dovoljno posoliti i pobiberiti prije pečenja, ali može se i marinirati.

Teletina, piletina i riba peku se na umjereno zagrejanom roštilju, a za junetinu i svinjetinu potrebna je viša temperatura. Za pripremu goveđeg odreska važno je zagrijati roštilj na temperaturu višu od 250°C. Manje komade treba brzo ispeći, a veći i deblji komadi moraju se peći duže, sporije i na nešto nižoj temperaturi.

Mariniranje

Jagnjetinu i teletinu preporučljivo je marinirati od četiri do šest sati, svinjetinu i živinu od dva do četiri sata, a ribu i povrće od pola sata do sat. Uz ključna tri sastojka marinada može sadržavati med, ren, senf, tabasko…

Oplemenite ukus jelima

Marinade za roštilj pripremaju se od kiselina (sirće ili limunov sok), ulja (maslinovo, biljno...) i začina, u zavisnosti od jela koje se priprema. Kiseline čine meso mekšim, ulja čuvaju izvorni ukus, a začini ga dodatno obogaćuju.   (kuhinjica)

Tagged under

Related items

Otkrivamo tajne najukusnijeg roštilja
Ekstra povrtna pržena riža mar 15, 2021 - 361 Views
Otkrivamo tajne najukusnijeg roštilja
Koje povrće je bolje jesti kuvano, a mar 15, 2021 - 361 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top