Marketing apr 01, 2021 - 143 Views

Srbija nastupa deveta u drugom polufinalu Evrovizije Featured

Grupa Hurricane, koja predstavlja Srbiju na ovogodišnjoj Pjesmi Evrovizije u Roterdamu, nastupiće deveta u drugom polufinalu tog takmičenja, saopštili su organizatori.

Evropska radiodifuzna unija je na zvaničnom sajtu "Evrosonga" objavila redoslijed nastupanja ovogodišnjih takmičara koji su utvrdili holandski javni servisi NPO, NOS i AVROTROS, organizatori takmičenja.

Određeno je da predstavnice Srbije, grupa Hurricane, nastupe devete u drugom polufinalu, koje će se održati 20. maja u Roterdamu. Već je ranije žrebom utvrđeno da će naše predstavnice nastupiti u prvoj polovini drugog polufinala.

Drugo polufinale će otvoriti San Marino, a posljednji će nastupiti predstavnici Danske. Nastupiće predstavnici 17 zemalja.

Kada je riječ o prvom polufinalu koje se održava 18. maja, takmičiće se predstavnici 16 država. Prvi dio takmičenja otvoriće predstavnici Litvanije, a posljednji će svoju pjesmu predstaviti Malta.

U prvom polufinalu prvobitno je trebalo da nastupi 18 takmičara, ali je Jermenija odustala od učešća, a predstavnici Bjelorusije su diskvalifikovani zbog kršenja pravila.

Iz oba polufinala po 10 zemalja će se plasirati u finale i pridružiti direktnim finalistima - Velikoj Britaniji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Holandiji i Španiji. Tokom finalne večeri nastupiće 26 učesnika.

"Pjesma Evrovizije"“ biće održana u Roterdamu od 18. do 22. maja. Prošlogodišnje izdanje festivala je otkazano zbog pandemije korona virusa, pa je odlučeno da Holandija, pobjednik takmičenja 2019. godine, organizuje ovogodišnji "Evrosong".

Sve takmičarske večeri "Pjesme Evrovizije" moći ćete da pratite u direktnom prenosu na programima Radio-televizije Srbije.

(RTS.rs)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top