Dijana feb 14, 2017 - 472 Views

Novi MINI JCW je stigao, a sarajevska agencija Fabrika radila na promo videu Featured

 

 - Povodom lansiranja novog modela MINI JCW na svojoj web stranici objavljuje promo film, koji je snimljen u Španiji, a post-produciran u sarajevskoj agenciji Fabrika. Film je prvobitno urađen za potrebe automobilskog sajma „Paris Motor Show 2016“, a nakon što je novi model lansiran, promo je prezentiran i na oficijelnoj stranici MINI JOHN COOPER WORKS: http://bit.ly/1ODJP2D

Proces koji se sastojao od video montaže, komponiranja muzike i sound designa, kao i postprodukcije slike u Sarajevu su nadgledali kreativna agencija Jung Von Matt i brand manageri MINI JCW-ja. Budući da je automobilska industrija jedna od najprestižnijih industrija na svijetu, dizajn ali i sama prezentacija proizvoda se radi sa velikom pažnjom na detalje.

Režiser filma je bh. autor i fotograf Emir Haverić, koji već dugi niz godina živi i radi u Njemačkoj. Ovo je peti u nizu uspješno realizovanih promo filmova za automobilsku industriju (BMW 2 Series, Volkswagen Tiguan, Passat, Golf, i Mini JCW), Haverića i agencije Fabrika.

O samom projektu, razgovaraili smo sa režiserom Emirom Haverićem koji kaže: „Snimanje filma sastoji se od planiranih, ali i nepredvidivih faktora. Zbog toga je važno izabrati prave saradnike u koje možete imati povjerenje. Na ovoj kao i na prethodnim produkcijama izabrao sam Fabriku, uz koju sam rastao kao režiser, i sa kojom uvijek napravim dobar posao. Naš uspjeh potvrđuju i međunarodni klijenti koji su uvijek zadovoljni iskustvom iz Sarajeva. Zato se držim onog starog mota: 'Never change a winning horse' “.

Za nas je uvijek izazov raditi za svjetske brendove poput Volkswagena i BMW-a. Učestvovati na međunarodnim produkcijama visoke kvalitete i sarađivati sa autorima iz više zemalja postaje potvrda da iskustvo i talenat nemaju teritorijalnu odrednicu, te da nešto što se proizvede u Sarajevu može dati rezultate kao da je proizvedeno u nekim jačim ekonomskim centrima,“ kažu u kreativnoj agenciji Fabrika.

 

Link za novi MINI JOHN COOPER WORKS promo: https://www.youtube.com/watch?v=18qCk_WSII4

 

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top