Marketing jul 10, 2018 - 323 Views

Rashladiće vas ljuta papričica Featured

Kada se temperature danima ne spuštaju ispod 30 stepeni, mnoge uobičajene navike moraju da se promijene. Način ishrane predstavlja jednu od ključnih. Na jela koja se dugo i teško vare treba zaboraviti, jer ona stvaraju utisak da je još toplije. Salame, pržena jela, umaci sa pavlakom i majonezom, kao i torte sa raznim teškim kremovima, treba da sačekaju hladnije dane, savjetuju nutricionisti.

 

U vrijeme nesnosnih vrućina treba se usmjeriti na testenine i pirinač, pod uslovom da se jedu sa laganim sosovima, maslinovim uljem i prilozima od povrća. Riba i bijelo meso takođe treba da budu na jelovniku, kuvani na pari, bareni, na roštilju i sa gomilom sezonskog povrća.

Poželjno je i sirovo i kuvano povrće, jer osvježava organizam, podstiče izbacivanje toksina, obezbjeđuje potrebnu energiju i reguliše varenje. Osim toga, predstavlja riznicu mineralnih soli, vitamina i biljnih vlakana, supstanci od neprocjenjivog značaja za zdrav i lijep izgled.

Ljubitelji zelene salate koja je savršen čistač crijeva i puna vode, mogu do mile volje da uživaju u njenom ukusu u vrelim ljetnjim danima. Zelena salata sa kuvanim jajima ili posnim mesom, predstavlja uspješnu zamjenu za glavno jelo.

Ljeti treba jesti i osvežavajuće gorke i kisele namirnice, kao što su radič, cikorija, rukola, grejpfrut i drugo južno voće. Preporučuje se i jogurt, kao i ljute papričice koje su dobre jer dovode do širenja krvnih sudova i snižavanja tjelesne temperature.

Tagged under

Related items

Rashladiće vas ljuta papričica
Tikvice sa mesom i paprikom jul 10, 2018 - 323 Views
Rashladiće vas ljuta papričica
Ljuta paprika za dugovječnost jul 10, 2018 - 323 Views
Rashladiće vas ljuta papričica
Posna punjena paprika jul 10, 2018 - 323 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top