Dario maj 19, 2019 - 182 Views

Pet prednosti prirodne kozmetike koje bi trebalo da znate Featured

prirodna kozmetika kreme LargePrirodna kozmetika je posljednjih godina sve popularnija i sve se češće govori o benefitima njenog korišćenja, nasuprot negativnim efektima koje mogu da izazovu vještački preparati. Iz tog razloga, važno je da se i dalje širi svijest potrošača o blagotvornim efektima koje mogu da izazovu prirodni preparati za njegu kože, kao i zbog čega je značajno izbjegavati one druge.

Korisnici kozmetičkih proizvoda moraju znati kakve sve posljedice mogu da izazovu konvencionalni preparati i da imaju u vidu da je bolje što pre zamijeniti ih sa onim koji dolaze iz prirode. Sasvim prirodna kozmetika ima brojne prednosti u odnosu na konvencionalnu, a u nastavku teksta pogledajte 5 najvažnijih koje smo izdvojili za vas.

#1 Umjesto vještačkih dodataka tu su hranljiva biljna ulja

Biljke koje ulaze u sastav kozmetičkih preparata sadrže dragocjena ulja unutar svoga sjemena, koja su po svom sastavu veoma slična prirodnom ulju koje proizvodi ljudska koža. Ova prirodna biljna ulja se lako apsorbuju u kožu i na taj način je hrane, obnavljaju i štite.

Ako slušate savjete dermatologa onda znate da ne postoji nijedan dodatak koji može da se mjeri sa vrhunskim regenerativnim mehanizmima koje naša koža posjeduje. Zato je dobro imati na umu da je kozmetika tu samo da potpomogne u procesu regeneracije kože, a to najbolje čine biljna ulja koja efikasno podstiču prirodne funkcije kože.

#2 Prirodni preparati ne sadrže sintetičke materije

Važna prednost koju imaju prirodni preparati jeste ta da nisu sačinjeni od sintetičkih dodataka, koji ne samo da ne pomažu, već mogu umnogome i da oštete samu kožu. Prirodna kozmetika ne sadrži sintetičke boje, koje su izuzetno otrovne i postoji sumnja da izazivaju kancer.

Takođe, ne sadrže ni sintetičke parfeme, koji mogu da izazovu posljedice kao što su alergijske reakcije ili glavobolje. Osim toga, proizvođači prirodnih preparata ne koriste ni parafinska ulja i konzervanse, koji mogu da onemoguće adekvatno disanje kože. Upotrebom vještačkih preparata iz dana u dan samo ćete imati prividnu njegu, a koža će zaboraviti na svoju pravu funkciju te će imati problem da se izbori i sa najmanjom iritacijom.

#3 Prirodna kozmetika stimuliše sva čula

Osim toga što je najbolja za kožu i efikasno pomaže u njenom očuvanju, prirodna kozmetika zahvaljujući aromatičnim supstancama iz biljaka i eteričnim uljima stimuliše sva ljudska čula i na taj način opušta i umiruje.

Eterična ulja ne samo da njeguju kožu, već djeluju i protivupalno i antibakterijski i to tako što čuvaju dobre bakterije, a uništavaju patogene. Pravilnim odabirom, eterična ulja će djelovati regenerišuće i umirujuće. Takođe, većina eteričnih ulja pozitivno djeluje na centralni nervni sistem ovakva kozmetika svakako podstiče i dobro raspoloženje.

#4 Ne testiraju se na životinjama i ne koriste životnjske sirovine

Sigurno ste već negdje imali priliku da pročitate ili čujete informaciju da se pojedini kozmetički preparati izrađuju od sirovina koje su dobijene iz uginulih životinja. To je samo po sebi dovoljno zastrašujući podatak, a da ne govorimo o efektima koje takve sirovine mogu imati na samu kožu. Prirodni preparati koriste samo blagodeti biljaka i njihovom preradom nastaju najbolji proizvodi koje možete darovati svojoj koži.

Pored toga, većina proizvođača konvencionalne kozmetike svoja testiranja obavljaju na životinjama, pa se mora uzeti i etički aspekt u sagledavanju šire slike. Prirodna kozmetika se proizvodi bez bilo kakvog ispitivanja na životinjama.

#5 Ekološki momenat igra važnu ulogu

U današnje vrijeme kada je zagađenje na vrhuncu i kada bi svi trebalo da se ujedinimo kako bismo sačuvali planetu i spasili je potencijalne katastrofe, važno je obratiti pažnju ne samo na navike ljudi već i na redukovanje korišćenja štetnih materijala.

Prirodna kozmetika se, za razliku od konvencionalne, pakuje u ekološki prihvatljivim ambalažama, a sami proizvođači prirodne kozmetike se u cijelokupnom procesu proizvodnje oslanjaju na očuvanje prirodnih resursa.

Prirodni preparati za njegu kože su tu kako bi sačuvali vlažnost kože, njegovali je i hranili, ali i podstakli je na sopstvenu aktivnost. Svi oni koji se tek sada odluče na upotrebu prirodne kozmetike moraju znati da ovakvi preparati nisu instant rješenje i da se čuda ne događaju preko noći.

Potrebno je vrijeme da se koža, nakon štetnih uticaja konvencionalne kozmetike, sada navikne na prirodne preparate. Ne odustajte ukoliko ne primjetite rezultate u očekivanom vremenu, već budite strpljivi i uporni, a vaša koža će vam svakako jednog dana biti zahvalna za to.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top