Dario jan 09, 2020 - 223 Views

Fitnes narukvice najavljuju bolest Featured

Fitnes narukvice koristimo kada želimo da pratimo otkucaje srca i potrošnju kalorija tokom fizičke aktivnosti, ali u ne tako dalekoj budućnosti služiće i za predviđanje bolesti.

 

Istraživanje Medicinske škole Stenford Univerziteta pokazuje da će fitnes narukvice i drugi slični aparati moći da nas upozore na bolest mnogo prije nego što osjetimo prve simptome.

Biosenzori u ovim aparatima već prate temperaturu kože, otkucaje srca i druge parametre, a mogli bi i da pokažu svako odstupanje. Abnormalnosti mogu da ukažu na zapaljenski proces u organizmu, infekcije, neosjetljivost na insulin, aritmiju...

Do ovog zaključka, naučnici su došli analizirajući podatke ljudi kojima je praćena težina, otkucaji srca, nivo kiseonika u krvi, navike u spavanju, fizička aktivnost i potrošnja kalorija. Nekoliko učesnika imalo je povišen puls i temperaturu, a laboratorijska istraživanja su potvrdila povišen nivo markera u krvi koji registruju upalu.

Kombinacija svih faktora može da ukaže na povišen rizik od autoimunih bolesti, raka, kardiovaskularnih oboljenja. Ipak, da bi ovaj revolucionaran metod otkrivanja bolesti zaživio, potrebna su dodatna istraživanja.

(Novosti)

aqua doria baner

Related items

Fitnes narukvice najavljuju bolest
Relax Masaža - Sport Park Rudanka jan 09, 2020 - 223 Views
Fitnes narukvice najavljuju bolest
Kako biti lijep i zdrav? Aqua Doria jan 09, 2020 - 223 Views
Fitnes narukvice najavljuju bolest
Biste li pili recikliranu vodu? jan 09, 2020 - 223 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top