Aleksandra feb 13, 2021 - 96 Views

Koliko minuta bismo trebali hodati svaki dan, minimalno? Featured

Često čujete koliko je važno svakodnevno vježbati, bilo da je to trening kod kuće ili trčanje u prirodi. U posljednje vrijeme o važnosti vježbanja i tjelovježbe sve više ljudi govori.

Sada više nego ikad, kada većinu vremena provodimo doma, pokretanje mišića i povećanje brzine otkucaja srca je neophodno, ali za neke i to može biti teško.

S obzirom da je zima i pandemija još uvijek ne staje ograničeni smo da većinu vremena provodimo doma. Nekima je to bila velika motivacija da se pokrenu i krenu vježbati, a neki su jednostavno izgubili svu moguću motivaciju. Vjerovali ili ne, nešto tako jednostavno kao što je hodanje može vam pomoći u svakodnevnom vježbanju. Najbolji dio? Besplatno je, ne zahtijeva puno vremena i može se raditi bilo gdje.

Massive Science navodi da samo otprilike 53% odraslih osoba u SAD-u svaki tjedan dobije preporučenih 150 minuta umjerenog vježbanja.

Dobra vijest je da nije važno kako ćete doći do tih minuta, što znači da se vježba može raditi u manjim količinama, umjesto odjednom. Tu dolazi do izražaja hodanje.

Koliko je koraka dovoljno?

Studije pokazuju da je broj koraka dnevno povezan s nižom stopom smrtnosti. Pa, koji je čarobni broj? Prema Healthlineu, dovoljan broj koraka za zdravu odraslu osobu je 10.000.

Znanost koja stoji iza te čarobne brojke jednostavna je: 10.000 koraka je raspon za koji se tvrdi da pomaže u smanjenju rizika od određenih zdravstvenih stanja, poput visokog krvnog tlaka i bolesti srca.

Snaga hodanja

Tjelovježba može uvelike smanjiti kronične bolesti i poboljšati zdravlje. Prema Massive Science, održavanje dosljedne aktivnosti može smanjiti krvni tlak. No, vježbamo li dovoljno da primijetimo zdravstvene promjene?

 

izvor:24 sata

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top