Marketing feb 28, 2021 - 28 Views

Naučno dokazano: ova hrana garantovano povećava i libido i plodnost Featured

Više morskih plodova u ishrani moglo bi pomoći u povećanju seksualne želje između parova, pa čak povećati i plodnost, pokazuju nova naučna istraživanja.

Studija nije mogla dokazati veze između uzroka i posledica, ali parovi koji jedu više ribe „dobili su više dece“ tokom istraživanja u odnosu na parove koji su ređe jeli ribu.

Iz rezultata studije može se zaključiti da morski plodovi imaju puno reproduktivnih prednosti u odnosu na drugu hranu. Osobe koje su jele više morskih plodova u proseku su imale kraće vreme do trudnoće i češće seksualne onose.

Istraživanje

Autorka studije je Udrei Gaskens sa Harvarda, a istraživanje je finansirao Američki nacionalni institut za zdravlje.Tokom istraživanja, praćeni su rezultati 500 parova u Mičigenu i Teksasu godinu dana. Svi parovi su planirali trudnoću, a tokom istraživanja su vodili evidenciju o količini morskih plodova koje su jeli i vodili „dnevnike“ o svojim seksualnim željama i aktivnostima.

Rezultati

Rezultati su pokazali da su parovi koji su češće jeli morske plodove, imali više od dva puta nedeljno seksulane odnose, što je u proseku 22% češće od parova koji su konsumirali manje ribe.

Oko 92% parova koji su jeli više od dva puta nedeljno morske plodove (ribu) „došlo je do trudnoće“ do kraja istraživanja (jedna godina). Sa druge strane, 79% parova koji su ređe jeli morske plodove došlo je do željene trudnoće.

Istraživači su primetili da veza između uzimanja morskih plodova i trudnoće nije mogla biti objašnjena isključivo češćim seksualnim odnosima koje su imali parovi, već ukazuje na to da uzimanje morskih plodova može uticati na: kvalitet spermatozoida, redovniu ovulaciju ili kvalitet embriona.

Rezultati naglašavaju važnost ne samo ishrane žena već i muškaraca za uspešnost trudnoće i ukazuju na to da oba partnera treba da u ishrani koriste više morskih plodova radi obostranog povećanja plodnosti. (stil)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top