Evo šta možete uraditi sa starim automobilom

Tržište automobila je u periodu od sredine 2020. godine do kraja 2022. godine doživjelo ozbiljne promjene.

Došlo je do zastoja u proizvodnji usljed nedostataka dijelova, nemogućnosti prekogranične kretnje u određenom periodu i nakon toga posljedično do pada ponude.

Zbog umanjene proizvodnje, više nije bilo dovoljno novih vozila za prodaju, što je uticalo i na tržište polovnjaka. Ponuda je smanjena, potrežnja ostala ista, dok su cijene skočile.

Ovo je pravi trenutak da prodate sopstveno polovno vozilo i zaradite iznadprosječnu svotu novca. Otkup automobila od strane ozbiljnih kupaca prava je prilika da prikupite novac za novo vozilo, uštedite ili se riješite starudije koja zauzima prostor u garaži. 

Nastavite sa čitanjem teksta i saznajte više o opcijama za polovni automobil.

Prodaja polovnjaka i priprema budžeta za novu kupovinu

Svaki automobil jeste potrošna roba, a što se duže koristi, cijena mu tokom vremena opada. Podrazumijeva se da ćete vozilo redovno servisirati, mijenjati gume i pratiti standardne korake za održavanje, ali poslije određenog broja godina dolazi vrijeme za prodaju.

Idealno je da već nakon 10 godina od proizvodnje razmislite o tome da prodate svog polovnjaka. Tada se još uvijek može dobiti sasvim dobra cijena, naročito sa propraćenim poskupljenjima, koja prate cijelo tržište polovnjaka.

Dosta je opcija za prodaju polovnjaka, pa se tako mnogi odlučuju za klasične oglase u novinama ili sajtove za prodaju.

Pa ipak, problem mogu biti neozbiljni kupci, kojima je uobičajena praksa da spuštaju cijene vozila čak i previše.

Ukoliko ne želite da trošite svoje dragocjeno vrijeme na prodaju ovog tipa, najbolje je obratiti se profesionalcima u svom poslu. I dalje postoje firme koje će otkupiti vaše polovno vozilo po najboljim mogućim cijenama i dati vam pristojnu svotu novca.

Ovo će biti odličan početni kapital za pripremu budžeta i kupovinu novog automobila o kome već dugo maštate.

Zaradite od havarisanog vozila

Razne teže ili lakše saobraćajne nesreće se neminovno dešavaju, uprkos apelima nadležnih organa o većem stepenu kontrole prilikom upravljanja motornim vozilom.

Često se vozi iznad dozvoljene brzine, u alkoholisanom stanju ili neprilagođeno na neki drugi način.

Kada se nezgoda desi, tada su ljudski životi nešto što je najpreče i o čemu najpre treba voditi računa. Nakon toga se treba pobrinuti i za manje ili više oštećeno vozilo usljed nezgode koja se desila.

Mnogi usljed nedostataka finansijskih sredstava odlučuju da svoj automobil ostave u garaži i čekaju trenutak kada će prikupiti dovoljno novca za sanaciju štete. Međutim, troškovi popravke često jesu neisplativi, pa je vlasnicima prosto jednostavnije da ostave svoj slupani automobil u takvom stanju, pa makar ga i ne vozili.

Odlično rješenje u ovom slučaju jeste otkup havarisanih vozila od strane profesionalaca za otkup, koji daju odlične cijene u skladu sa realnim stanjem.

Naravno da se u obzir uzima nemogućnost upravljanja vozilom, pa je cijena prilagođena tome, ali je ovo svakako bolja opcija nego da prosto ostavite automobil da trune u garaži.

Prodajte automobil u staro gvožđe

Uvidjeli smo kako je prodaja polovnjaka u pravo vrijeme odlična za zaradu i prikupljanje sredstava za novu kupovinu, dok se nešto može zaraditi i od slupanog automobila.

Međutim, šta raditi sa starim vozilom koje već godinama stoji nepomično u garaži?

Takvim automobilima je odavno istekao rok za vožnju i vrijeme za bilo kakvu prodaju, ali se i oni mogu unovčiti. Naime, veliki je broj placeva i firmi koji otkupljuju ovakva vozila na kilo kao staro gvožđe i prerađuju ih.

Svakako, vi ćete kao prodavac dobiti fer cijenu za količinu metala koju vozilo posjeduje, pa je ovo odlična prilika da se nešto zaradi, ali i da se konačno stari automobil pomjeri i oslobodi mjesto za nove stvari u garaži.

Pretvorite stari automobil u oldtimer

Nekada su vlasnici automobila prosto previše vezani za svoje ljubimce na četiri točka i godinama izbjegavaju da ih prodaju. Osim toga, u ovim slučajevima se najčešće i kvalitetno brinu o vozilu, tako da ono i posle 20, 30 godina izgleda kao potpuno novo.

Ukoliko je automobil već zagazio u 4. deceniju, to znači da ispunjava osnovni kriterijum da postane oldtimer.

Starosna granica nije jedino što automobile svrstava u ovu kategoriju, ali je svakako presudna. Pored toga, vozilo mora biti originalno, bez dodatnih dijelova, a poželjno je da bude značajno za određenu epohu, prepoznatljivo, od renomiranog proizvođača automobila.

Kada ispuni sve ove uslove, još ako je u voznom stanju, takođe može predstavljati neku vrstu izvora prihoda kroz statiranje u filmovima i kao turistička atrakcija itd. Često ih možete vidjeti i na izložbama oldtimer-a.

Na ovaj način se nećete odvojiti od svog dugogodišnjeg saveznika na putu, već ćete mu produžiti život i učiniti ga ljepšim.

Možda baš zajedno završite na setu za snimanje filma ili na razglednici vašeg rodnog grada!

Vjerujemo da smo vam predstavili dovoljno opcija za vaše staro vozilo u odnosu na njegovo godište i stanje. Na vama je da odlučite šta je najbolje za porodični budžet i odlučite se za najekonomičniju opciju. Sve najbolje!

Mostarski Strip vikend 2022

Udruga ljubitelja stripa iz Mostara MOSTRIP već sedmi put organizira manifestaciju Mostarski strip vikend.

Kao i prošlih godina, na vikendu će biti postavljena izložba radova gostujućih autora. Tijekom cijele manifestacije bit će nezaobilazno crtanje i potpisivanje gostujućih autora za posjetitelje, druženje sa maskotom festivala Mostarkom, nagrađivanje najsretnijih posjetitelja i još dosta zanimljivosti.

Počasni gosti festivala ove godine će biti ambasador Italije u BIH Marco Di Ruzza, zatim Jean-Christophe Thiabaud, savjetnik za kulturu i saradnju pri Francuskoj ambasadi i direktor Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini. Zatim tu su po prvi put Markus Kedziora direktor biblioteke Goethe Instituta kao i šef OSCE Ureda u Mostaru Ioannis Piliouris.

Strip vikend će se održati u subotu i nedjelju, 01. i 02. oktobra 2022. godine, u prostorijama Hrvatskog doma hercega Stjepane Kosače u Mostaru. Svečano otvorenje najavljeno je za 01. oktobar u 12 sati. Strip vikend će svečano otvoriti ambasador Italije Marco Di Ruzza.

"Iza nas je već nekoliko uspiješnih projekata, do sada smo organizovali već šest strip vikenda u Mostaru, veliki broj radionica za mlade. Svojim djelovanjem smo, sudeći po reakciji javnosti, definitivno uspjeli animirati okolinu za kulturu stripa. Nošeni pozitivnim kritikama ove godine kroz nekoliko projekata nastavljamo sa našim djelovanjem", izjavili su iz kluba Mostrip.

Klub Mostrip osnovan je koncem 2015. godine od strane strip entuzijasta iz Mostara. Cilj Kluba je da strip pomjeri s kulturne margine, gdje se danas nezasluženo nalazi.

Iz Kluba ističu da je cilj druženja i manifestacije promocija i popularizacija strip-kulture s naglaskom na mlađu generaciju.

Ove godine će grad na Neretvi posjetit 21 umjetnik iz svijeta stripa: Milorad Vicanović Maza, Kenan Halilović, Filip Andronik, Darko Perović, Tatjana Vidojević, Milan Mišić, Lana Šator, Midhat Kapetanović Mido, Leonid Pilipović, Joevito Nuccio, Oscar Scalco, Anna Lazzarini, Walter Venturi, Giovanni Freghieri, Valentina Briški, Maurane Mazars, Noëlle Kröger, Ana Milojković- Omi, Kostja Ribnik, Adela Gal i Sarah Burini.

Što se tiče gostiju moramo spomenuti i činjenicu da će i ove godine kao što je bilo  slučaj svih predhodnih godina, svi naši specijalni gosti  uraditi  plakate sa motivom grada Mostara. Čime ćemo još jednom staviti Mostar, Bosnu i Hercegovinu na mapu strip događanja u svijetu", saopćeno je iz kluba Mostrip.

http://www.mostrip.ba/

Organizacija Europlus uručila prese za reciklažu osnovnim školama u Doboju

30.09.2022. Doboj - Centar za promociju evropskih vrijednosti Europlus u okviru Projekta "Misli čisto, djeluj zdravo" organizuje sastanak povodom dodjele ručnih presa za PET ambalažu osnovnim školama na području grada Doboja. Projekat ,,Misli čisto, djeluj zdravo", implementira Centar za promociju evropskih vrijednosti Europlus u partnerstvu sa Gradom Doboj, a u okviru projekta " Aktivizam, angažman i odgovorna rješenja (MAKERS) koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku Porticus fondacije. Kroz promociju, zaštitu i očuvanje zdravlja životne sredine, Projekat se fokusira na jačanje kapaciteta ciljnih grupa odnosno predstavnika 67 dobojskih mjesnih zajednica, nastavnog osoblja i vjerskih službenika i podizanju svijesti javnosti sa područja Grada Doboja o značaju zaštite životne sredine. Sveukupni cilj projekta je: Osnažiti aktivizam u lokalnoj zajednici u oblasti zaštite životne sredine kojim će se dugoročno smanjiti količina ilegalnog otpada na području grada Doboja.

U Projekat je uključena gradska uprava kao podrška implementacije projektnih aktivnosti, lokalno preduzeće Omorika PET koje se bavi otkupom i preradom PET ambalaže, 9 osnovnih škola i 26 područnih odjeljenja sa područja grada Doboja, kojima se dostavljaju ručne prese za PET ambalažu.

Kako bismo motivisali što veći broj učenika da shvate značaj reciklaže, pripremili smo i zanimljive nagrade, za školu koja prikupi i presuje najviše PET ambalaže i dostavi iste preduzeću Omorika.

Sastanak povodom dodjele ručnih presa za PET ambalažu će se održati 30.09.2022. godine sa početkom u 9.30h u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" Doboj. Sastanku će prisustvovati predstavnici osnovnih škola i područnih odjeljenja Grada Doboj, predstavnici gradske uprave, predstavnici firme Omorika kao i pozvani mediji.

 

Čeka te VRHUNSKI PROVOD uz CASH DAYS PROMOCIJU! Zgrabi dio NAGRADNOG FONDA vrijednog 70.000 EVRA!

Želiš jedinstvenu online slot avanturu? Zaigraj igrice provajdera Playson i osvoji dio nagradnog fonda od 70.000 EVRA!

Početkom septembra Meridian je pripremio specijalno iznenađenje svojim zadovoljnim igračima! Čeka vas 70.000 razloga da se pridružite i uzmete učešće u sjajnoj Cash Days promociji!

Zašto 70.000 razloga? Upravo toliko iznosi NAGRADNI FOND ove akcije! Vaše je samo da se zabavite uz jedan od 15 odabranih slotova provajdera Playson!

Promocija će trajati od 1. do 8. septembra, a fantastičan nagradni fond će podijeliti 350 igrača! S toga ne čekajte, ulogujte se na svoj korisnički nalog i uživajte u veličanstvenoj slot avanturi!

REGISTRUJ SE I PREUZMI BONUS!

Ukoliko ne posjeduješ aktivan nalog, pravo je vreme da se pridružiš stotinama zadovoljnih igrača. Registracija traje svega nekoliko sekundi, a nosi sa sobom specijalan bonus poklon za novajlije!

Odmah nakon registracije osvojićeš 10 KM KAZINO BONUSA! Nije potrebno ni da deponuješ novac na nalog – kazino bonus te čeka odmah nakon registracije.

Evo u čemu je tajna Cash Days promocije...

Podesite svoje uloge na 0.40 KM po spinu ili više od toga, zaigrajte jednu od odabranih igara i počinje žurka!

Svakim dobitnim spinom osvajate određeni broj poena kojim napredujete na rang-listi najbolje plasiranih igrača!

Spektakularne nagrade očekuje 350 igrača, dok će šampion osvojiti NESTVARNIH 10.000 EURA!

Ne propustite šansu, uživajte u neodoljivom provodu i ovog septembra, samo u Meridianu!

Jači zajedno: Vodeća bh. IT kompanija Mistral postaje dio HTEC Group iz San Franciska

02. septembar 2022, Sarajevo - Mistral Technologies, jedna od najprominentnijih tehnoloških kompanija na našem tržištu, danas je oficijelno postala dio HTEC Group. Sa sjedištem u San Francisku, HTEC Group su 2008. godine osnovali Aleksandar Čabrilo i Dušan Kosić, koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Posjeduje urede na 29 lokacija širom svijeta, a sa pridruživanjem kompanije Mistral, danas broji skoro 600 uposlenih u Bosni i Hercegovini i preko 2000 na području Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Holandije, Švedske, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

Kao dio jednog tima kompanije žele da prošire svoja polja djelovanja, ponude najbolje uslove za rad u jugoistočnoj Evropi i omoguće talentima rad na globalno najnaprednijim i najizazovnijim inžinjerskim projektima uz stalni profesionalni razvoj.

Tržište rada u IT sektoru u našoj zemlji je veoma konkurentno. Postoji veliki deficit kadrova što kreira pritisak na kompanije da ljudima osiguraju još bolje i izuzetnije uslove za rad i profesionalni razvoj. Iako imamo 12 godina iskustva, preko 300 uposlenih, višestruko nagrađivano radno okruženje, urede po cijeloj zemlji i preko 30 renomiranih klijenata, sve to nije dovoljno da sa sigurnošću kažemo da sami možemo nastaviti dugoročno da obezbjeđujemo najbolje uslove za naše uposlenike. Odlučili smo se na ovaj korak s jedne strane kako bismo zajedno sa HTEC Group učestovali u realizaciji vizije o izgradnji najboljeg okruženja za bh. IT zajednicu, a s druge kako bismo našim uposlenicima omogućili rad na još preko stotinu projekata za vodeće svjetske kompanije,” rekao je Mersed Čamdžić, osnivač i generalni direktor kompanije Mistral. 

Ovo partnerstvo je dio šire strategije za rast koja za cilj ima izlazak na njujoršku berzu. Visoko pozicioniranje među svjetske lidere u pružanju usluga razvoja digitalnih proizvoda znači i dugoročnu stabilnost, mogućnost rada sa kompanijama koje postavljaju standarde svjetskog tržišta, i davanje najboljih uslova za rad i profesionalni razvoj bez granica, što je i vizija oba partnera.

“Od prvog susreta sa Mersedom i Saninom, znali smo da je Mistral tim sa kojim želimo da nastavimo dalje da gradimo najveću tehnološku kompaniju u regionu. Mistral je jedna od retkih kompanija na ovom tržištu koju smo prepoznali da deli naše vrednosti i ciljeve. Njihova posvećenost ljudima i građenju prilika za svoje timove, samo će dodatno dobiti na snazi kao dio još većeg tima sa ogromnim spektrom zanimljivih klijenata I tehnologija,” istaknuo je Aleksandar Čabrilo, suosnivač i generalni direktor HTEC Group.

U narednom periodu, kompanije će zajedno raditi na tome da kroz ovo partnerstvo pruže što veću dodatnu vrijednost svojim klijentima, zaposlenima i zajednicama u kojima djeluju. Pored toga, cilj im je da zajedno obezbijede priliku što većem broju talentovanih stručnjaka u Bosni i Hercegovini, i drugim zemljama regiona, da grade globalno konkurentne karijere bez napuštanja zemlje u kojoj žive. 

Kontakt za medije: Aleksandra Kuljanin, Mistral Community Manager, aleksandraku@mistral.ba; +387 61 514 626

Jesen bez stresa – uz JYSK svaki dan pronađite svoj HYGGE trenutak

Cilj kampanje „HYGGE je tamo gdje je JYSK“ je podsjetiti na dansku filozofiju za stress-free život koja se vodi tezom da treba uživati u sitnicama i trenucima posvećenima sebi

Ljeto je za većinu ljudi sinonim za opuštanje i odmor. Jesen kuca na vrata, a sa ovim godišnjim dobom i mnogo obaveza i zadataka koje jednostavno prizivaju dozu stresa. Vodeći se danskom filozofijom jednostavnosti, uživanja u sitnicama koje život znače, JYSK je na društvenim mrežama pokrenuo kampanju „HYGGE je tamo gdje je JYSK“ kojom je cilj podsjetiti na važnost pronalaženja svoje stress-free zone; svaki dan bez obzira na to gdje se nalazite.

Poznata je činjenica da se Danci smatraju najsretnijom nacijom na svijetu, a da li je razlog tome njihova filozofija stila i načina života? Tzv. „hygge“ stavlja naglasak na kreiranju malih svakodnevnih rituala koji izazivaju opuštanje, ugodu i sreću i ova se filozofija zalaže za uživanje u malim stvarima, kao na primjer opuštanju uz šoljicu čaja, golicanje sa djetetom, omiljenu knjigu ili jednostavno odmaranje sa pogledom na šumu uz hrskavi keks. Hygge je danski odgovor na burn-out, a mi smo provjerili kako su poznate Bosanke i Hercegovke prihvatile ovaj način življenja.

Danski odgovor na burn-out

Dosada su kampanju podržali brojni influenseri i pojedinci tako što su uzeli predah u danu i posvetili se uživanju u malim stvarima bez puno planiranja i zauzimanja prostora, a svoje maštovite „hygge kutke“ na njima dragim lokacijama objavili na društvenim mrežama uz #mojHYGGEkutak.

Selma Aganagić-Gabela   https://www.instagram.com/simply.selma/
Amira Hondo   https://www.instagram.com/amirahondo/
Ajla Huremović   https://www.instagram.com/ajlahuremovic/
Ajla Peco   https://www.instagram.com/odglagolavoljeti/
Belma Halilović   https://www.instagram.com/h_belma_/

Bitan je osjećaj a ne lokacija

Povratkom sa godišnjih odmora i početkom razdoblja promjenjivog vremena, mnogi će poželjeti da u svoj dom unesu malo topline. Kvalitetno i udobno provedeno vrijeme u svom domu ili izvan njega ključno je za odmor preopterećenog organizma. JYSK i ove sezone ima jedinstveni jesenski asortiman koji naglasak stavlja na balans, mir, ugodu te posvećenost detaljima. Kampanja „HYGGE je tamo gdje je JYSK“ potiče kombinaciju hygge trenutaka – osjećaja prostranosti koji se postiže fleksibilnim rješenjima, okruglim oblicima i uz mrvicu boje; stvaranjem smirene atmosfere korištenjem mekanih materijala i malih dekoracija koje prostoru daju lični dodir.

Jesen bez stresa – uz JYSK svaki dan pronađite svoj HYGGE trenutak

Cilj kampanje „HYGGE je tamo gdje je JYSK“ je podsjetiti na dansku filozofiju za stress-free život koja se vodi tezom da treba uživati u sitnicama i trenucima posvećenima sebi

Ljeto je za većinu ljudi sinonim za opuštanje i odmor. Jesen kuca na vrata, a sa ovim godišnjim dobom i mnogo obaveza i zadataka koje jednostavno prizivaju dozu stresa. Vodeći se danskom filozofijom jednostavnosti, uživanja u sitnicama koje život znače, JYSK je na društvenim mrežama pokrenuo kampanju „HYGGE je tamo gdje je JYSK“ kojom je cilj podsjetiti na važnost pronalaženja svoje stress-free zone; svaki dan bez obzira na to gdje se nalazite.

Poznata je činjenica da se Danci smatraju najsretnijom nacijom na svijetu, a da li je razlog tome njihova filozofija stila i načina života? Tzv. „hygge“ stavlja naglasak na kreiranju malih svakodnevnih rituala koji izazivaju opuštanje, ugodu i sreću i ova se filozofija zalaže za uživanje u malim stvarima, kao na primjer opuštanju uz šoljicu čaja, golicanje sa djetetom, omiljenu knjigu ili jednostavno odmaranje sa pogledom na šumu uz hrskavi keks. Hygge je danski odgovor na burn-out, a mi smo provjerili kako su poznate Bosanke i Hercegovke prihvatile ovaj način življenja.

Danski odgovor na burn-out

Dosada su kampanju podržali brojni influenseri i pojedinci tako što su uzeli predah u danu i posvetili se uživanju u malim stvarima bez puno planiranja i zauzimanja prostora, a svoje maštovite „hygge kutke“ na njima dragim lokacijama objavili na društvenim mrežama uz #mojHYGGEkutak.

Selma Aganagić-Gabela   https://www.instagram.com/simply.selma/
Amira Hondo   https://www.instagram.com/amirahondo/
Ajla Huremović   https://www.instagram.com/ajlahuremovic/
Ajla Peco   https://www.instagram.com/odglagolavoljeti/
Belma Halilović   https://www.instagram.com/h_belma_/

Bitan je osjećaj a ne lokacija

Povratkom sa godišnjih odmora i početkom razdoblja promjenjivog vremena, mnogi će poželjeti da u svoj dom unesu malo topline. Kvalitetno i udobno provedeno vrijeme u svom domu ili izvan njega ključno je za odmor preopterećenog organizma. JYSK i ove sezone ima jedinstveni jesenski asortiman koji naglasak stavlja na balans, mir, ugodu te posvećenost detaljima. Kampanja „HYGGE je tamo gdje je JYSK“ potiče kombinaciju hygge trenutaka – osjećaja prostranosti koji se postiže fleksibilnim rješenjima, okruglim oblicima i uz mrvicu boje; stvaranjem smirene atmosfere korištenjem mekanih materijala i malih dekoracija koje prostoru daju lični dodir.

Jesen bez stresa – uz JYSK svaki dan pronađite svoj HYGGE trenutak

Cilj kampanje „HYGGE je tamo gdje je JYSK“ je podsjetiti na dansku filozofiju za stress-free život koja se vodi tezom da treba uživati u sitnicama i trenucima posvećenima sebi

Ljeto je za većinu ljudi sinonim za opuštanje i odmor. Jesen kuca na vrata, a sa ovim godišnjim dobom i mnogo obaveza i zadataka koje jednostavno prizivaju dozu stresa. Vodeći se danskom filozofijom jednostavnosti, uživanja u sitnicama koje život znače, JYSK je na društvenim mrežama pokrenuo kampanju „HYGGE je tamo gdje je JYSK“ kojom je cilj podsjetiti na važnost pronalaženja svoje stress-free zone; svaki dan bez obzira na to gdje se nalazite.

Poznata je činjenica da se Danci smatraju najsretnijom nacijom na svijetu, a da li je razlog tome njihova filozofija stila i načina života? Tzv. „hygge“ stavlja naglasak na kreiranju malih svakodnevnih rituala koji izazivaju opuštanje, ugodu i sreću i ova se filozofija zalaže za uživanje u malim stvarima, kao na primjer opuštanju uz šoljicu čaja, golicanje sa djetetom, omiljenu knjigu ili jednostavno odmaranje sa pogledom na šumu uz hrskavi keks. Hygge je danski odgovor na burn-out, a mi smo provjerili kako su poznate Bosanke i Hercegovke prihvatile ovaj način življenja.

Danski odgovor na burn-out

Dosada su kampanju podržali brojni influenseri i pojedinci tako što su uzeli predah u danu i posvetili se uživanju u malim stvarima bez puno planiranja i zauzimanja prostora, a svoje maštovite „hygge kutke“ na njima dragim lokacijama objavili na društvenim mrežama uz #mojHYGGEkutak.

Selma Aganagić-Gabela   https://www.instagram.com/simply.selma/
Amira Hondo   https://www.instagram.com/amirahondo/
Ajla Huremović   https://www.instagram.com/ajlahuremovic/
Ajla Peco   https://www.instagram.com/odglagolavoljeti/
Belma Halilović   https://www.instagram.com/h_belma_/

Bitan je osjećaj a ne lokacija

Povratkom sa godišnjih odmora i početkom razdoblja promjenjivog vremena, mnogi će poželjeti da u svoj dom unesu malo topline. Kvalitetno i udobno provedeno vrijeme u svom domu ili izvan njega ključno je za odmor preopterećenog organizma. JYSK i ove sezone ima jedinstveni jesenski asortiman koji naglasak stavlja na balans, mir, ugodu te posvećenost detaljima. Kampanja „HYGGE je tamo gdje je JYSK“ potiče kombinaciju hygge trenutaka – osjećaja prostranosti koji se postiže fleksibilnim rješenjima, okruglim oblicima i uz mrvicu boje; stvaranjem smirene atmosfere korištenjem mekanih materijala i malih dekoracija koje prostoru daju lični dodir.

Meridian korak ispred svih: Čak 15 različitih granica na hendikep i ukupan broj poena za sve mečeve Eurobasketa

Sve ljubitelje košarke će obradovati informacija da danas počinje Evropsko prvenstvo, a kladionica Meridian je spremila najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu.

Ako i dalje nemate nalog, nema problema! Svega par minuta je neophodno da se registrujete, a svim novim igračima, kladionica Meridian potpuno besplatno i bez uslova daje 20 KM bonusa za klađenje i 10 KM kazino bonusa dobrodošlice.

BOSNA I HERCEGOVINA – MAĐARSKA – 1 (1.45) 2 (2.80)

Bosna i Hercegovina svoj put na Eurobasketu započinje utakmicom protiv Mađarske. “Zmajevi” su izvanrednom igrom porazili Francusku prošle sedmice u Sarajevu i sada žele da nastave u istom ritmu. Džanan Musa i Jusuf Nurkić će predvoditi svoju selekciju ka prvoj pobjedi na turniru, ali zadatak neće biti toliko jednostavan kao što se možda na prvu čini.

Mađarska već godinama igra u istom sastavu i odlično je uigrana, a lider tima je košarkaš Real Madrida Adam Hanga. Uz njega je tu nekolicina igrača koji mogu zatrpati koš protivnika, a u prvi plan se ističu David Vojvoda, Mikael Hopkins i Rosco Allen.

I za jednu i za drugu selekciju je ovaj meč od ogromnog značaja jer biće skoro pa nemoguće da prođu dalje ukoliko budu poraženi na startu turnira. Grupa je previše kvalitetna da bi se načinile najmanje dvije senzacije koliko bi bilo potrebno ako se ne stigne do dva boda u ovom okršaju.

Kladionica Meridian nudi mogućnost klađenja na preko 350 različitih igara po jednom košarkaškom meču, a izdvaja se i po tome što ima najveći broj granica na ukupan broj poena i hendikepe.

Čak 15 različitih hendikepa možete pronaći po jednom meču, pa tako na primjer ukoliko mislite da će Bosna i Hercegovina rutinski savladati Mađarsku sa osam ili više razlike, kvota na H1 (-7.5) je čak 2.30.

Ukoliko mislite da to baš neće ići tako lako, u ponudi možete pronaći sve hendikepe od +13.5 do +1.5 na Mađarsku. Kvota na hendikep +13.5 (da Mađarska neće izgubiti 14 ili više razlike) je 1.25, kvota na +12.5 je 1.30 i tako sve do +1.5 (da Mađarska neće izgubiti dva ili više razlike) koji se “plaća” kvotom 2.60.

Pored Bosne i Hercegovine i Mađarske, još su dva meča na programu danas iz grupe B. Aktuelni evropski prvak Slovenija će igrati protiv Litvanije, dok će Njemačka u Kelnu dočekati Francusku.

Na programu su i tri susreta iz grupe A. Eurobasket će biti otvoren duelom Španije i Bugarske, a sastaju se još Turska-Crna Gora i Belgija-Gruzija.

Osim najjačim kvotama na planeti i najvećim onlajn kazinom na Balkanu, kladionica Meridian se može pohvaliti i konstantnim promocijama na uplatu, kojima časti svoje igače.

Ovaj put, odlučila je da u septembru na sve uplate karticama Maestro, Mastercard ili Visa, te vaučerima Kliker ili xBon igračima pokloni 10% od iznosa depozita. Fantastična prilika koja se ne propušta!

Bilo da svoj račun dopunjavate Klikerom, xBonom ili više praktikujete kartice, Meridian vam poklanja 10% bonusa na svaku uplatu.

Predstavnici badminton kluba „SERTINI“ u posjeti kod Načelnika

Danas, 30. kolovoza 2022. godine – U posjeti kod Općinskog načelnika Zvonimira Anđelić bili su predstavnici badminton kluba „SERTINI“ iz Doboja. Općinski načelnik zajedno s ravnateljom „JP Radio Usore“ Danijelom Artmagićem i ravnateljicom OŠ „Ivan fra Frano Jukić“ Ivanom Matić, primio je u posjetu predsjednika badminton kluba „SERTINI“ Daria Milačak, te suradnike Sašu Klopića i Darka Petrović.

Tema sastanka bila je pokretanje sekcije u Usori, te smo razvijanje ovog sporta na području naše Općine.

Načelnik je pozdravio samu ideju pojavljivanja nove sportske aktivnosti u Usori, te obećao pomoći u daljnim aktivnostima. U narednom razdbolju najavljen je „promo trening“ koji će se održati u dvorani OŠ „Ivan fra Frano Jukić“ u Sivši. 

Prijavite se i vi ako ste zainteresovani https://forms.gle/uBFnYZVJ8iFyQnMx8

www.badminton-sertini.com

Izvor: www.usora.com

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top