SmartAddons maj 26, 2011 - 1789 Views

SVE VRIJEME STE POGREŠNO DRŽALI ŠOLJU ZA KAFU

Naučnici iz Južne Koreje odlučili su da putem jednačina, eksperimenata, simulacija i brojnih drugih naučnih metoda utvrde koji način držanja šolje sa kafom nosi najmanji rizik od njenog prosipanja.

Stručnjaci su otkrili da, ako držimo šolju sa strane - što je standardan način, pojačavamo silu koja pokreće kafu u šolji, što znači da rastu šanse da se naš omiljeni napitak prospe. Umjesto toga, naučnici preporučuju ‘tehniku kandže’, putem koje se šolja svim prstima hvata odozdo. Ipak, ljubitelji kafe prilično su sumnjičavi, s obzirom na to da navedena tehnika nije nimalo praktična – kako se nositi sa vrelom parom, klizavim ili kartonskim šoljama?

Gospodin Han sa akademije “Mindžok Lideršip” takođe preporučuje hodanje unazad. “Na taj način značajno se menjaju karakteristike učestalosti pokreta naših ruku, što dovodi do smanjenja šanse za prosipanje kafe. Naravno, hodanje unazad svakako je manje praktično od standardnog načina hodanja”, rekao je Han.

nezavisne.com

Tagged under
SmartAddons

Sed nec tortor odio. Duis ut ex vitae ante tincidunt rutrum. Curabitur congue suscipit lacinia. Etiam vestibulum erat quis neque ornare, a

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top