Dario apr 29, 2020 - 61 Views

WhatsApp proširuje grupne video pozive na osam učesnika za sve Featured

Ranije ograničenje broja korisnika na WhatsApp-u je bilo postavljeno na četiri, ali u posljednjoj beta verziji aplikacije otkriveno je da WhatsApp planira da poveća limit na osam korisnika istovremeno.

 

U najavi kompanije Facebook otkrili su da je u posljednjem ažuriranju WhatsApp-a broj korisnika po grupnom video pozivu od tada povećan na osam korisnika istovremeno.

Prema Facebook-u, WhatsApp pozivi su još jedan način da ostanete u kontaktu. Uskoro ćete moći da imate grupne glasovne i video pozive sa do osam ljudi. Kao i do sada, ovi pozivi su osigurani end-to-end enkripcijom, tako da niko sa strane ne može da gleda ili sluša vaš privatni razgovor, čak ni WhatsApp.

Aplikacije i funkcije za video pozive u posljednje vrijeme privlače veliku pažnju. To je posljedica epidemije koronavirusa gdje se ljudi više oslanjaju na video pozive za interakciju sa prijateljima i članovima porodice i kolegama. U većini slučajeva čini se da je Zoom i dalje veoma popularan, ali razna pitanja vezana za privatnost i bezbijednost kompanije su od tada dozvolila drugim platformama da ponude alternativne usluge.

Nezavisne

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top