zeljko jun 21, 2017 - 646 Views

Djeca poginulih boraca darovala krv, dostojni nasljednici svojih roditelja Featured

Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" iz Doboja organizovalo je akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja je danas uspješno realizovana. Akciji se odazvalo petnaestak članova udruženja.

Predsjednica udruženja Jelena Milošević u izjavi za naš portal istakla je da je ovo prva u nizu akcija ovog udruženja koje je i nedavno formalno-pravno zaživjelo. Cilj akcije jeste podizanje svijesti društva o važnosti darivanja ove dragocjene tečnosti, a sam čin ima i simbolički značaj, kada uzmemo u obzir da su davaoci potomci ljudi koji su krvlju udarili temelje društvu u kome živimo.

Od planova za naredni period Predsjednica ističe da će se raditi na kreiranju što obuhvatnije baze pripadnika ove kategorije. U bliskoj budućnosti planiran je i sastanak sa svim relevantnim društvenim subjektima, a sve u cilju poboljšanja položaja ove kategorije.

Ovu priliku želim iskoristiti i da ujedno pozovem sve potomke stradalih vojnika Vojske Republike Srpske da nam se pridruže kako bi udruženim snagama ostvarivali prava koja nam zakonom pripadaju, te radili na poboljšanju položaja pripadnika ove kategorije - kazala je za Dobojski Info Jelena Milošević, predsjednica udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe".

djeca poginulih boraca ug nasledje darivanje krvi 2017 02  djeca poginulih boraca ug nasledje darivanje krvi 2017 01  djeca poginulih boraca ug nasledje darivanje krvi 2017 08  djeca poginulih boraca ug nasledje darivanje krvi 201707

IZVOR: dobojski.info

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top