Dario jun 21, 2017 - 1051 Views

Kako zamijeniti sijalicu? Featured

Prilikom prolaska električne struje kroz volframovu tank nit ona se zagreva i usijava i tako dolazi do pojave veštačke svetlosti koju proizvodi klasična električna sijalica. Toplota je zapravo pokretač emisiji svetlosti. Svrha staklenog balona je da spreči kontakt metalne niti i kiseonika iz vazduha jer bi tako vrlo brzo bila uništena.

Proizvodnja klasičnih sijalica vrši podelu prema naponu i veličini tako da postoje sijalice od 1,5 volt do 300 volti (V). Mogu raditi i na naizmeničnoj kao i jednosmernoj struji. Vrlo niska proizvodna cena opravdava i njihovu potpuno jednostavnu konstrukciju.

MASS-Light Rasvjeta

Primena sijalica:

Što se tiče široke primene koju je sijalica našla, misli se prvenstveno na kućnu pa zatim industrijsku i komercijalnu upotrebu. Proizvodnja prilične količine toplote potpomaže u mnogim drugim situacijama kao npr. kod inkubatora, za mladu perad, proces sušenja i sl. U današnje vreme se dosta koriste i kompaktne fluorescentne svetiljke naročito zbog smanjene potrošnje el. energije.

Kako montirati sijalično grlo:

U toku bilo kakvih radova vezanih za električne instalacije obavezno treba isključiti odgovarajući osigurač i proveriti uz odgovarajući instrument da li je prekinuto napajanje.

Preporuka je da se ne izvode nikakvi radovi ukoliko nemate potrebno znanje i iskustvo kako ne bi ste sebe i Vaše ukućane doveli u opasnost. Nestručno izvođenje radova može napraviti i znatnu materijalnu štetu. Sve projekte slične ovome najbolje je shvatiti isključivo informativnim a za konkretne radove ukoliko niste stručni najbolje je obratiti se specijalizovanim i ovlašćenim servisima i majstorima koji su za ovakve i slične poslove obučeni. Ukoliko dođe do bilo kakvih negativnih posledica bićete odgovorni isključivo Vi sami.

Prilikom renoviranja stana ili kuće, odnosno završenih grubih radova na red dolazi uređenje podova i ubacivanje nameštaja. Pre toga podrazumeva se da je neophodno rešiti pitanje rasvete u Vašem prostoru. Dok ne odaberete odgovarajuće lustere, lampu i ostalu opremu, potrebno je da montirate sijalično grlo na već izvučenu instalaciju i dobijete neophodno svetlo kako bi završili opremanje prostora.

Postupak montaže sijaličnog grla:

Na prvom mestu potrebno je isključivanje odgovarajućeg osigurača i provera napona. Nakon toga kako bi ste olakšali rad sledi montaža luster kleme (na plavoj i crno-braon žici). Žuto zelena ostaje nepovezana zbog sijaličnog grla i dva priključka koji ima nulu i fazu.

Za ceo postupak montaže sijaličnog grla potrebno je da imate sijalicu, sijalično grlo i dva licnasta provodnika sa jednom žilom bilo koje boje. Kada se rasklopi grlo dolazi se do električnih kontakata. Sledi povezivanje provodnika na kontakte a zatim sastavljanje sijaličnog grla. Provodnicima koji ostaju da vire iz grla treba skinuti izolaciju od 5 – 8 milimetara dužine.

Nakon popuštanja šrafova na luster klemi povezuju se provodnici koji vire sa slobodnim kontaktima na luster klemi. U ovom slučaju nije važna boja provodnika.

Ukoliko su svi kontakti i provodnici dobro pričvršćeni može se zavrnuti sijalica a zatim i uključiti osigurač kako bi ona mogla da radi. Na ovaj način dobili ste neophodno svetlo u prostoru koji još uvek niste u potpunosti uredili a nakon svega toga polako i bez žurbe možete odabrati odgovarajuću rasvetu i kompletirati ambijent.

Ukoliko niste uspjeli sami riješiti probjem javite nam se, sigurno vam možemo pomoći MASS-Light Rasvjeta

Svaka kupovina od 100 do 500 KM u Mass lightu se nagradjuje POKLON bonom od 10, 20 i 50 KM.

Iskoristite mogucnost druge besplatne kupovine poklon bonom i sebe pocastite necim lijepim iz nase bogate ponude.

#ugasitemrak #podijelisvjetlost

Related items

Kako zamijeniti sijalicu?
8 ODABRANIH MODELA LUSTERA ZA VAŠ DOM jun 21, 2017 - 1051 Views
Kako zamijeniti sijalicu?
Solomaheri imaju više prava! jun 21, 2017 - 1051 Views
Kako zamijeniti sijalicu?
VANJSKA RASVJETA - SAVJETI MASS-light-a jun 21, 2017 - 1051 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top