Marketing jan 19, 2019 - 116 Views

Pašin djed je prvak Srbije, prijaće mu ruska klima Featured

Paša će biti potpuno privržen Vladimiru Putinu, jer šarplaninac naprosto obožava sve članove porodice i najbolji je čuvar na svijetu rekao je Dragan Ćulibrk (40), iz Petrovaradina.

U njegovoj odgajivačnici je odabran troipomjesečni šarplaninac kojeg je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio ruskom predsjedniku znajući za njegovu naklonost prema moćnim i jakim psima, pišu Večernje novosti.

Paša je jedini mužjak iz najnovijeg legla uzgajivačnice "Ćulibrk". Ima izuzetan pedigre, pripadnik je osme generacije pasa koji vode porijeklo sa Kosova i Metohije. Njegov djed Aga-Jazu bio je prvak Srbije prije tri godine. Paša je već dostigao težinu od dvadesetak kilograma, a kada bude u najvećoj snazi biće trostruko teži.

Ćulibrk je jedan od rijetkih uzgajivača koji se može pohvaliti preciznim podacima svih generacija pasa koje je odnjegovao. Ali, svi uspjesi koje je pobrao sa svojim šarplanincima tokom proteklih tridesetak godina, čini se, nisu uneli toliko uzbuđenja u život ove porodice kao iznenadni poziv saradnika predsjednika Vučića od prije desetak dana. Od oko dvije stotine uzgajivača šarplaninaca u Srbiji, izbor je pao na Dragana.

Sve se odigralo veoma brzo - Paša je prošao sve potrebne kontrole i nekoliko dana uoči dolaska predsjednika Putina, otpremljen je u Beograd.

"Izuzetno sam počastvovan što je štene iz naše odgajivačnice poklonjeno predsedniku Putinu", priča Dragan, diplomirani inženjer poljoprivrede, u svojoj kući, uz budnu pažnju i odobravanje supruge Violete i sinova Ilije (11), Mateje (7) i Stefana (2).

Domaćin hvali i istančan osjećaj predsjednika Vučića da odabere baš šarplaninca, srpsku najstariju autohtonu rasu koju su nepravedno potisnuli komercijalniji psi. Šarplaninac, naglašava Ćulibrk, zaista zaslužuje da bude zvaničan srpski brend.

Draganovi psi dospjeli su u Francusku, Austriju, Mađarsku i Češku, a ima ih i u Australiji i Americi. Paša će biti prvi predstavnik ove uzgajivačnice u Ruskoj Federaciji. I to na najvišem nivou.

Prijaće mu ruska klima
Paša će se lako navići na jaku rusku zimu, jer šarplanincima takvi uslovi prijaju više nego blaga ravničarska klima. Što je zima oštrija, dlaka im postaje jača. Ovu rasu odlikuje jak imunitet, hrani se granulama i mesom. Ako je u grupi sa drugim psima, vrlo brzo će se "dogovoriti" o hijerarhiji.

Izvor:Nezavisne

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top