Marketing feb 09, 2021 - 166 Views

Zbog čega mace vole prozore? Featured

Verovatno sve mačke vole prozore. Čak će i mačke na otvorenom provoditi vreme sedeći na prozorskom simsu, posmatrajući svet. Za mace koje borave isključivo u zatvorenom prostoru prozori postaju još važniji.

Vreme

Čini se da neke mačke provode mnogo vremena pored prozora, a druge mnogo manje. U anketi Melise Šijan-Norvalt, koja je sprovedena među 577 vlasnika mačaka, oni su rekli da su njihove mačke dnevno provodile manje od pet sati na prozoru, a srednje vreme je iznosilo dva sata. Dakle, kućne mačke u proseku provode dva sata dnevno na prozoru.

I ovaj rezultat nas ne čudi, jer će čak i mačka koja živi u zatvorenom imati druge aktivnosti: dremanje, sređivanje, igranje, sedenje nekome u krilu ili pored nekoga na garnituri dok taj gleda televiziju, interakcija sa drugim mačkama i bilo kojim drugim kućnim ljubimcem u kući.

Najčešća aktivnost maca na prozoru bilo je posmatranje ptica, malih divljih životinja ili lišća. Retko, ali uočeno je da su posmatrale i druge mačke, ljude, vozila i insekte.

Ovo su, svakako, korisne informacije, jer nam pomažu da utvrdimo šta će mačkama pružiti vizuelno obogaćivanje.

Zanimljivi prozori

Postoji nekoliko načina na koje možete mačkama učiniti prozore zanimljivijim. Ako zimi hranite ptice, možete postaviti sto za ptice ispred prozora, tako da mačka može da gleda ptice koje dolaze da se hrane. Kupalica za ptice takođe bi podstakla ptice da dođu. Hranilice za kolibrije postavljene na odgovarajuće mesto takođe mogu vašoj mački pružiti nešto zanimljivo za gledanje.

Druga ideja je da joj dozvolite da koristi prozorski okvir koji je visoko postavljen, jer mačke vole da budu u povišenom položaju. A ako se prozor može bezbedno ostaviti otvorenim, mačka može uživati u mirisima koji dolaze s vetrom.   (republika.rs)

Tagged under

Related items

Zbog čega mace vole prozore?
Zbog čega mačke grizu feb 09, 2021 - 166 Views
Zbog čega mace vole prozore?
Najbolji kućni ljubimci za stan feb 09, 2021 - 166 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top