Marketing feb 17, 2021 - 160 Views

Nabavka hrčka Featured

Zlatno pravilo prije nabavke bilo kojeg kućnog ljubimca, pa tako i hrčka, glasi : prije nabavke životinje razgovarajte sa svojim ukućanima te ukoliko se svi jednoglasno složite da želite životinjicu – nabavite je. Hrčka nikada ne kupujte za poklon, pogotovo ne maloj djeci. Hrčak je životinjica za promatranje, ne za igru i dresiranje.

Hrčka je najbolje nabaviti od registriranog uzgajivača jer ćete na taj način moći vidjeti mladog hrčka i njegovu majku, uvjete u kojima se životinjice drže, a uzgajivač će vam zasigurno dati korisne savjete o samoj životinjici. Drugi najbolji način je nabaviti mladu životinjicu od poznanika ili prijatelja. Kao zadnji izbor neka vam bude prodavaonica kućnih ljubimaca. U njima se vrlo često prodaju životinjice sumnjivog podrijetla, zdravstvenog stanja i starosti.

U kupnju svog novog ljubimca idealno je otići u kasnopopodnevnim satima. Tada se hrčci već bude i postaju aktivni. Raspitajte se kod prodavača o starosti životinjica (najbolje je kupiti hrčka starosti četiri do šest tjedana) te svakako zamolite da vam ga izvadi iz kaveza. Zdravi hrčak je aktivan, razigran i znatiželjan. Bistrog je pogleda i velikih očiju, sluznica nosa mu je ružičasta i lagano vlažna.

Trbuh je pun, čist, a oko spolnog i analnog otvora ne smije biti nikakvog iscjetka, izmetom uprljane dlake niti neugodnog mirisa. Disanje zdravog hrčka je pravilno, nečujno i mirno. Dlaka je pravilno raspoređena, gusta, bez krastica i ozljeda. Preporučujem vam da nabavite jednog hrčka, no ako ipak želite dva ili više, osigurajte im dodatni kavez u koji ćete ih moći premjestiti ukoliko dođe do neželjenih tučnjava i svađe.

Uz hrčka, svakako je potrebno nabaviti odgovarajući kavez s pripadajućom opremom. To ne bi trebao biti problem s obzirom na činjenicu da danas u slobodnoj prodaji postoji velik izbor kaveza različitih veličina i oblika. Kavez nikad ne može biti prevelik, stoga, ako u svom stanu imate dovoljno prostora, ne kupujte one najmanje. Kavez za sibirskog hrčka mora biti minimalno 80 cm širok i 40 cm dubok. Patuljasti hrčci mogu se držati u kavezima manjih izvedbi, širine 60 cm i dubine od 40 cm. Kavez može biti i manjih dimenzija, ali onda mora biti na više etaža.

Dno kaveza čini plastična posuda koja se prilikom čišćenja jednostavno i lako vadi (poput ladice). Visina plastičnog dijela kaveza iznosi oko deset centimetara što onemogućuje pretjerano izbacivanje stelje iz kaveza i prljanje vašeg stana istom (hrčak je podzemna životinja koja kopa tunele i u stelji radi hodnike). Rešetke kaveza neka budu od pocinčanog čelika. Lakirane i plastične rešetke nisu idealne, jer hrčak ih lako izgrize, a lakirane žice vrlo brzo zahrđaju. Optimalan razmak rešetki na kavezu iznosi između sedam i 12 milimetara.

U zadnje se vrijeme kao kavezi koriste stakleni akvariji. Oni imaju svoje prednosti jer onemogućuju bijeg i prosipanje stelje. Kod njih valja obratiti pozornost na cirkuliranje zraka koje zna biti otežano (pogotovo ukoliko akvariji imaju poklopac). Na dno kaveza stavlja se stelja (piljevina, komadići drveta, kukuruzni briketi).  (kućniljubimci)

Tagged under

Related items

Nabavka hrčka
Imate 25, a same ste: Šta sad? feb 17, 2021 - 160 Views
Nabavka hrčka
Zašto je biti sam bolje od borbe feb 17, 2021 - 160 Views
Nabavka hrčka
Dara iz Jasenovca nije ušla u izbor feb 17, 2021 - 160 Views

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top