Marketing feb 17, 2021 - 157 Views

Kako se riješiti buha u stanu? Featured

BUHE su vanjski paraziti koji napadaju različite vrste toplokrvnih kralješnjaka, uključujući pse, mačke, kokoši, zečeve, miševe, pa i ljude.

Najčešća posljedice su svrbež i blaga oteklina s ubodnom točkom na sredini. Nisu rijetke ni alergijske reakcije na slinu same buhe ili mehanička oštećenja na koži životinje uslijed češanja.

Par buha se izuzetno brzo može razmnožavati jer liježu po 20 komada jaja svaka dva dana, a životni ciklus, ovisno o uvjetima, može trajati i po nekoliko mjeseci. Većina vlasnika misli kako buha živi na životinji, no ona je ondje samo u potrazi za hranom. Ti paraziti žive u neposrednoj blizini životinje te se ondje i razmnožavaju.

Borbu s buhama treba početi na mjestu gdje životinja obitava: svakodnevno vršite provjeru i higijenu ležišta, što obuhvaća čišćenje, usisavanje i provjetravanje prostora. Svakako tretirajte prostor nekim od insekticida u prahu ili u obliku spreja te ostavite da djeluje neko vrijeme, a potom usišite i pod prebrišite vlažnom krpom. Postupak ponovite svakih nekoliko dana.

Nemojte zaboraviti tretirati i svojeg ljubimca, psa ili mačku, koji su najčešći domaćini, jednim od postojećih preparata na tržištu, pravovremeno i u pravilnim intervalima.  (index)

Tagged under

Related items

Kako se riješiti buha u stanu?
Zbog čega mačke grizu feb 17, 2021 - 157 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top