Dijana maj 23, 2017 - 529 Views

Ideje za najbolji rođendanski parti Featured

Iako su sve češći odabir roditelja dječje igraonice, koje će posao organizovanja rođendana odraditi za roditelje, jeftinije možete proći ako sami organizujete rođendan u svom domu.

Ipak, ukoliko živite u malom stanu, dok sve prilagodite i kupite što vam treba da bi se sva djeca osjećala komotno i prijatno, proslava dječjeg rođendana u vlastitom domu može postati skuplja opcija.


Zbog toga, prije odluke, stavite na papir koliko će vas koštati jedna, a koliko druga opcija. Ali, nije sve u novcu, pa roditelji vole organizovati dječje rođendane u vlastitom domu, jer organizovanje i uključivanje slavljenika u organizaciju dječjeg rođendana čini sam taj dan puno uzbudljivijim zbog napetosti iščekivanja.  

Ukoliko ste se odlučili organizovati rođendansku zabavu za djecu, prvi korak je da osmislite temu rođendana. Razmislite o hobijima i interesima vašeg djeteta, možete ga čak i otvoreno pitati šta želi.

 Razgovarajte sa djetetom i napravite popis gostiju barem sedam dana unaprijed kako biste okvirno znali koliko ćete imati gostiju i šta sve možete očekivati.

Ako planirate izraditi pozivnice, nemojte ih zaboraviti napraviti/naručiti unaprijed.

 Sastavite jelovnik.

Najbolja opcija su zdrave grickalice i kolači. Možda je lakše kupiti čips, sok i smokiće, ali sa zdravim jelovnikom izbjeći ćete prigovore ostalih roditelja.  

Ne zaboravite tortu!

 Iako želite da vaše dijete ima najbolji rođendan, to ne znači da morate na njega potrošiti cijelo bogatstvo. Odvojite malo više vremena za kupovinu kako biste mogli potražiti nešto jeftinije ukrase sa glavnim likom crtića koji vaše dijete svaki dan gleda.

Na primjer, plastični tanjiri i čaše su nešto jeftiniji od transparenata.  Nemojte zaboraviti fotografisati slavljenika i goste. To su uspomene koje im ostaju i koje svi vole ponijeti kući.

 Napravite u dogovoru sa djetetom popis igara i pripremite sve potrebno za njih. U toku samog slavlja nije lako tražiti kocke za čovječe ne ljuti se.

Popularne igre su facepainting, potraga za blagom, karaoke, gostovanje klovna ili zabavnih likova iz crtića...

 Kupite male poklone/zahvalnice za djecu koja su došla na rođendan. Djeca vole nešto ponijeti kući.  Napravite originalnu proslavu, ali nemojte u tome pretjerivati.

Za razliku od odraslih, djeca vole imati nešto slično drugoj djeci, pa tako razgovarajte sa djetetom o rođendanima na kojima je već bilo, kako biste i vi organizovali rođendan u tom smjeru.

Sasvim originalna ideja može biti pun pogodak, ali i potpuni promašaj, a to ne želite.

Djeca vole poznate stvari, pa rođendanska zabava nije prilika za eksperimentisanje i predstavljanje nečeg nepoznatog i novog.

Osim u stanu i igraonicama, trenutno su popularne organizacije rođendana:  u kinu  na klizalištu (zimi)  u parku (ljeti)  u kuglani

POKLONI

Za djecu do 18 mjeseci

 Platnena lutka, plišana životinja, mekana lopta, obojene spužvaste kocke, gumene zveckalice, grickalice i muzičke igračke.

Za djecu do tri godine

 Tricikl, lopta, puzzle, lutke, slikovnice, igre na povlačenje, lego kocke...

Za djecu od tri do šest godina  

Minijaturne farme, slagalice, kuća lutaka, kuhinjski pribor, pokretne lutke, kamioni, avioni, interaktivne igračke, priče i filmovi na DVDu, bojanke, plastelin...

Za djecu od šest do devet godina

Društvene igre, frizbi, zmajevi, role, reketi za badminton, koš za košarku, trkaća staza za automobile, lutke, torbe za lutke, male kuhinje...

Za djecu devet do 12 godina

Makete, puzzle, sportska oprema, štap za pecanje, muzički instrumenti, šah, domino, monopol, globus, karta za kino ili zoološki vrt...

nezavisne.com


Kako biste uvijek bili informisani posjetite Nezavisne novine. Svakodnevno imaju najnovije vijesti iz državeregiona i svijeta. Nezavisne novine su 24 sata sa Vama, a vijesti na njihovom portalu su provjerene, pouzdane, brze, tačne, istinite i jasne.

Takođe, na portalu http://www.nezavisne.com možete pročitati vijesti iz ekonomijesportanauke, tehnologije i kulture, kao i dnevni horoskop. Možete prelistati male oglase, potražiti i oglas za posao, a dostupna je i kursna lista koja je svakodnevno ažurirana.

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top