Marketing maj 28, 2018 - 645 Views

Znate li u kojem dobu žene najviše uživaju u seksu?

Iako su neka ranija istraživanja tvrdila da su žene seksualno najaktivnije u 28. godini života, rezultati najnovije obimne studije pokazuju da doba seksualnog vrhunca počinje kad žena napuni 35, a zatim traje čitavu narednu deceniju.

melanie sykesViše od trećine dama uzrasta od 35 do 44 godine upušta se u seksualne odnose dva do tri puta nedjeljno, a 21 odsto u krevetu uživa četiri do šest puta sedmično. Čak 17 odsto ovih žena sebi je dalo najveću ocenu u spavaćoj sobi (10 od 10), a više od trideset odsto tvrde da su apsolutno zadovoljne svojim seksualnim životom, odnosno izabranim partnerom.

- Mnoge žene primjećuju kako im libido raste s godinama, a sredinom tridesetih i početkom četrdesetih osećaju da su na seksualnom vrhuncu. Popularnost knjige "Pedeset nijansi sive" pojačala je seksualni apetit, posebno kod žena srednjeg doba, obrazujući ih kako da se što bolje povežu sa svojom seksualnošću - tvrdi seksolog Džuli Pizgud i otkriva da je čak 47 odsto ispitanica priznalo da ih je čitanje navedene knjige podstaklo na više aktivnosti u spavaćoj sobi.

Rosie- Žene u tridesetima i četrdesetim godinama razvile su svijest o svom tijelu i dobro znaju šta ih uzbuđuje, ali i kako da zadovolje svog partnera - zaključuje seksolog.

Evo koliko procentualno često žene stare između 35 i 44 godine uživaju u seksu:

Manje od jednom mesečno – 7 odsto

Jednom mesečno – 4 odsto

Jednom u dve nedelje – 4 odsto

Jednom nedeljno – 11 odsto

Dva do tri puta u dve nedelje - 11 odsto

Dva do tri puta nedeljno - 35 odsto

Četiri do šest puta nedeljno - 21 odsto

Sedam ili više puta nedeljno - 7 odsto.

 

(telegraf.rs)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top