Marketing maj 29, 2018 - 565 Views

Prevarena žena bolje procjenjuje

Niko ne želi da bude prevarena strana, ali utjeha je da žene kojima se to desi stiču korisno iskustvo - pokazalo je jedno istraživanje. Naučnici su zaključili da je osoba koju je partner prevario doživjela bol, ali i rast u psihološkom smislu, odnosno mudrost da sljedećeg puta izabere bolje.

„Prevarena žena mora da prođe period tugovanja, samo što će na kraju izaći kao neko ko ima više znanja u procjenjivanju budućih ljubavi - kaže dr Kreg Moris, autor istraživanja. - Uostalom, sreća je što se riješila partnera sklonog varanju.

Naučnik dodaje da je za to saznanje potrebno da prođe određeno vrijeme, od pola godine do 12 mjeseci od prevare, kada bol prođe, a žena počne da vraća samopouzdanje i jača emocionalnu inteligenciju. Ona je tek tada sposobna da osvesti sebe, ali i ponašanje novog partnera prema sebi, kao i sopstveno ophođenje prema njemu. Dama tada razvija "radar" za prepoznavanje partnera niže vrijednosti, koji ne umije da je cijeni.

Sa druge strane, Moris tvrdi da veza između muškarca koji je varao i osobe sa kojom je prevario svoju partnerku u velikom broju slučajeva ne uspijeva. Pravi gubitnik u ovoj priči je zapravo druga žena koja je dobila partnera spremnog da vara.

(Večernje novosti)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top