Super User nov 29, 2016 - 3563 Views

m:agazin – tehnologija za osobe sa invaliditetom i revolucionare inovacije Featured

 

Decembar započnite najnovijim vijestima i zanimljivostima u vezi sa tehnološkim i naučnim dostignućima, a prava prilika za to je deveto izdanje emisije m:agazin koje možete pogledati na kanalu Radio Televizije Republike Srpske u subotu, 3.12. u 15 časova. Voditelji Vanja Partalo i Igor Kalaba će vas i ovaj put zabaviti, informisati, ali i predstaviti novitete za koje gotovo sigurno niste imali priliku da saznate.

Tehnologija za osobe sa invaliditetom

Širom svijeta, pa i kod nas, 3. decembar se obilježava kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Shodno tome, tema prvog decembarskog izdanja emisije m:agazin je usko vezana za načine na koje nauka i tehnologija mogu da im svakodnevni život učine ljepšim i lakšim. Možda ne možete zamisliti da osobe sa oštećenim vidom mogu da dožive slike čuvenih umjetnika, ali upravo to im je omogućeno zahvaljujući projektu koji poznata remek djela pretvara u 3D reljefe koje slabovide osobe mogu da dodirnu. Takođe, zahvaljujući plemenitom cilju nekoliko entuzijasta, ljudima koji nisu nikada bili u stanju da čuju muziku je to sada i omogućeno. Saznaćete više o „muzičkoj sofi“ koja daje šansu učenicima, koji imaju probleme sa sluhom, da dožive muziku po prvi put.

Noviteti tehnoloških giganata

Nedavno je predstavljen je novi računar kompanije Microsoft, a u pitanju je Surface studio, dizajniran tako da predstavlja hibrid između desktop računara i digitalne površine za crtanje. Da se u budućnosti očekuje povratak solarne tehnologije potvrđuje i revolucionarni sistem solarnih krovova kompanije Tesla. Elon Musk, milijarder i direktor kompanije, nedavno je lansirao novi projekat – Tesla solar roof, koji predstavlja jedinstven spoj klasičnih krovova i najnovije tehnologije.

Vremeplov od klasične do Pickbox videoteke

Sjećate se odlazaka u video klubove i iznajmljivanja omiljenih filmova? Vanja i Igor će vas vratiti u taj period, ali i pokazati kako se gledanje omiljenih televizijskih sadržaja promijenilo do danas. Saznaćete više o pogodnostima jedinstvene Pickbox ponude kompanije m:tel. Konačno, i naši gledaoci mogu da uživaju u svjetskim premijerama, odmah nakon svog prikazivanja u Americi, uz novu m:tel Open Pickbox videoteku.

Osim zanimljivih priča, gost devetog izdanja bila je i Milica Stojaković, PR menadžer kompanije m:tel, koja je predstavila jedinstvenu nagradnu igru „Frend plan za novi stan“ u okviru koje možete osvojiti stan, ali i Huawei P9 i Huawei P9 Lite mobilne telefone. 

Ovo i još mnogo toga ćete saznati već u subotu, a svoje komentare i prijedloge možete poslati putem inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel ili putem email adrese  HYPERLINK  "mailto:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli." Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Emisiju m:agazin možete pogledati i u repriznom terminu na kanalu RTRS Plus nedjeljom u 17 časova, a sva protekla izdanja su dostupna za gledanje putem YouTube kanala kompanije mtel.

 

 

 

m:tel – imate prijatelje!

 

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top