Dijana feb 07, 2017 - 5459 Views

„Čista ladica, čista priroda“ Featured

 

Biće reciklirano više od 3.000 starih telefona

Kompanija m:tel je u prethodnoj godini pokrenula  društveno odgovornu akciju prikupljanja starih i neupotrebljivih mobilnih telefona. Tokom trajanja akcije „Čista ladica, čista priroda“,, u poslovnicama ove kompanije građani BiH su imali priliku da odlože svoje dotrajale uređaje, a prikupljeni telefoni su dalje otpremljeni u kompaniju ZEOS eko-sistem koja se na propisan način bavi recikliranjem starih uređaja.

Tokom trajanja akcije prikupljeno je više od 3.000 starih mobilnih telefona, a učešćem u ekološkoj akciji veliki broj građana je pokazao spremnost da na praktičan način doprinese očuvanju okoline i povoljno utiče na zajednicu u cjelini.

Elektronski otpad je trenutno najbrže rastuća vrsta otpada i njegovim ispravnim tretiranjem pozitivno se utiče  na zaštitu okoline. Važno je istaći da je oko 90% materijala iz starog mobilnog telefona moguće reciklirati, a među njima su najzastupljeniji plastika, bakar, staklo, kobalt, cink, srebro i olovo.

Nakon uspješne realizovane kampanje „Čista ladica, čista priroda“ kompanija m:tel u narednom periodu fokusiraće se na brigu o sigurnosti podataka korisnika mobilne telefonije. Projekat koji će u 2017. godini sprovoditi u saradnji sa kompanijom ZEOS eko-sistem podrazumijeva proces uklanjanja odbačenih mobilnih telefona, koji će biti na pravilan i siguran način zbrinuti. Sve komponente uređaja, poput baterije, kartice i ostalih dijelova biće tretirani na ispravan način i propisno uništeni. Na ovaj način korisnici će u potpunosti biti sigurni da njihovi povjerljivi podaci neće biti zloupotrebljeni.

Akcijom „Čista ladica, čista priroda“  motivisan je veliki broj građana da na praktičan način daju svoj  doprinos zaštiti okoline, a vjerujemo da će služiti i kao dobar primjer drugim kompanijima u zemlji i okruženju kako djelovati u pravcu zaštite životne sredine. 

 

 

 

m:tel – imate prijatelje!

 

Tagged under

Related items

„Čista ladica, čista priroda“
Čišćenje kuće alkoholom feb 07, 2017 - 5459 Views
„Čista ladica, čista priroda“
Kako društvene mreže utiču na feb 07, 2017 - 5459 Views

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top