Marketing nov 04, 2019 - 146 Views

Kako navijači unose pirotehniku na stadion?

Na utakmicama prvenstva u fudbalu u Njemačkoj i Austriji proteklog vikenda navijači su izazvali incidente unošenjem pirotehničkih sredstava.

 

Oni su privremeno prekinuli mečeve, ali i unijeli novu zabrinutost u dvije zemlje.

Kod rezultata od 0:2 između Austrije i LASK-a radikalni navijači Austrije prekinuli su susret na deset minuta paljenjem pirotehnike, što je za sportskog direktora Austrije Petera Štegera bilo neprihvatljivo ponašanje pristalica, koje mora biti zabranjeno jer je opasno.

U Njemačkoj je u derbiju Berlina između Uniona i Herte došlo do "razmjene" pirotehničkih sredstava između dva navijačka tabora.

Pirotehnika je pala i na sam teren, kao i na tribine, gdje je jedna raketa pala u blizini djece, a druga na klupu Uniona.

Zbog ovakvog ponašanja sudija je prekinuo utakmicu, poslavši obje ekipe u svlačionicu, ali nakon dogovora s policijom, susret je priveden kraju.

Visokotiražni berlinski dnevnik "Bild" postavlja pitanje kako uopšte pirotehnička sredstva dospiju u stadion pored opsežnih bezbjednosnih kontrola.

"Bild" je, vodeći istragu, ustanovio da postoje mnogi načini i ističe da bezbjednost na stadionu spada u nadležnost klubova.

Tako je list ustanovio da navijači, u cilju unošenja zabranjenih raketa, u noći pred utakmicu, provaljuju u stadion i skrivaju ih na tajno mjesto.

Dalji trik je da ekstremne navijačke grupe poznaju ljude koji rade kod "ketering" firme, kojima daju novac da uz jelo "prošvercuju" u stadion i rakete da ih ostave na dogovoreno mjesto.

Drugi način je da se pirotehnika da ženama da sakriju u donji veš, u nadi da "bezbjednjaci" manje pretresaju žene.

Još jedan trik, začudio je "Bild", a to je da navijači pirotehnička sredstva skrivaju i u otvorima tijela.

(B92)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top