Zašto žene vole direktne muškarce

Ima puno razloga zbog kojih žene vole direktne muškarce – mnogo je lakše kad nema igara, mogu da se opuste i budu to što jesu, manji je pritisak da se dopadnu.

Direktni muškarci pokazuju ono samopouzdanje od koga žene osećaju olakšanje – dovoljno nesigurnosti su iskusile sa pasivnim muškarcima, emotivno nedostupnim, pasivno-agresivnim, sa kojima iskrena komunikacija nije moguća.Zabavljanje je iscrpljujuće kad moraju stalno da pogađaju kako se neko oseća i da se suzdržavaju da ne pokažu svoja prava osećanja. Direktni muškarci ne uzrokuju anksioznost, ne ostavljaju žene da se pitaju, da pogađaju, da brinu.

Upoznavanje nije stresno i komplikovano

Ako ste direktni, žena će se brzo opustiti i zabavljaće se u vašem društvu. Dejting treba da bude zabavan, a ne stresan. Neposrednost omogućava prijatnu šetnju, nasuprot trke s preponama, koju nameću dvosmisleni i indirektni muškarci.

Direktan muškarac je prisutan i uključen, ako pokazuje interesovanje, ono je iskreno, a to je prijatno i ugodno.

Žene ne žele da se osećaju teskobno jer se postupci i reči nekog muškarca sukobljavaju, one žele nekoga ko zna šta hoće i ume to jednostavno da kaže i pokaže.

Neposredni muškarci zrače samopouzdanjem

Samopouzdanje je seksi. Direktnost i neposrednost ukazuju na to da je muškarac zadovoljan sobom, da je spreman da preuzme inicijativu, da je otvoren i dostojan poverenja.

Radi se o jednostavnoj sposobnosti da čovek sledi ono što želi, a ako je ona ono što želi, žena će biti polaskana. Sviđaće joj se muškarac koji pravi planove, daje predloge, iskazuje svoju zainteresovanost.Sa direktnim muškarcem ona ne gubi vreme

Direktan muškarac ne “zavlači” – ako više nije zainteresovan, on to saopštava, ne pokušavajući da drži ženu “u rezervi”.

Ako želi samo seks, ona je u poziciji da odluči da li joj to odgovara, ili ne želi da se upliće – jasno joj je rečeno da nema razloga da gradi emotivne kule u vazduhu.

Neposredan muškarac je ne dovodi u zabunu, on kaže šta mu smeta i šta mu se sviđa, šta može da prihvati, a šta ne. To ženi daje slobodu da i ona izrazi to isto i otvara teren za postizanje kompromisa, ili za zaključak da ne vredi gubiti vreme zbog kompromisa.

Kad je igra poštena, veće su šanse da niko ne bude povređen, čak i kad igra ne ispunjava očekivanja i kad se završi nezadovoljavajuće.Direktan muškarac ima snagu karaktera

Ako je neposredan, muškarac je stvaran. Može mu se verovati. Govori ono što misli, radi ono što kaže da će uraditi, ne radi ono što mu ne odgovara.

Na njega žena može da se osloni, lako mu je verovati, jer je iskren u svojim namerama i jasan po pitanju onoga što ga motiviše u vezi. Potreban je snažan karakter da bi se jasno izrazila osećanja, a žene žele emocionalno inteligentne partnere, koji umeju da kažu šta osećaju, šta ih plaši, šta ih pokreće.

Muškarci koji to znaju o sebi, u stanju su da razumeju i ono što žena saopštava o sebi. Komunikacija je dvosmerna i otvorena, a to sve olakšava.  (glassrpski)

Muškarci ekspresno beže od ovakvih žena

Večno opsednuta dijetom

Ako vam je svaka druga rečenica: “Uh, rado bih to pojela, ali ima previše kalorija”, to će ga vrlo brzo oterati od vas. A ako mu još počnete prigovarati u stilu: “Zašto piješ pivo, pa znaš da to deblja”, ekspresno će pobeći od vas! Muškarci vole kad su devojke opuštene i pre svega znaju da uživaju u životu. To ne znači da ćete osam puta dnevno jesti pitu između obroka, nego da jednostavno otpustite kočnice i prepustite se malim, umerenim uživanjima, prenose mediji.

Radoholičarka

Lepo je da volite svoj posao, ali nema nikakve potrebe da drugima, a naročito momku, punite glavu o rokovima, kolegama, šefu ili poslovnim prezentacijama jer će biti jasno da nemate nijednu drugu temu o kojoj biste razgovarali. Muškarca možda zanima, recimo, šta mislite o njemu, šta biste želeli da radite kad ne radite, vaši hobiji, vaši stavovi. Ako želite imati momka, vreme je da ne razmišljate isključivo o poslu nego da počnete živeti.

Mamice

 Neke žene smatraju da sve znaju, pa se tako i ponašaju – poput savetodavca! Imaju osećaj da moraju da čuju sve probleme ovog sveta i, naravno, da ih reše ih u trenu. Jer, ko bi to znao bolje od njih?! Toliko su opsednute time da momka stalno gnjave bezbrojnim pitanjima i sve će napraviti da mu udele „mudar savet“. Vratimo se u realni svet: činjenica je da ni jedan muškarac ne želi da izlazi sa svojom mamom!  (elle)

Golotinja zimi

Danas nije nikakva retkost da čujete savete da nosite za broj manji grudnjak kako bi vam grudi delovale veće (nema veze što će vas to boleti i loše vam uticati na kičmu), da pokažete što više gole kože bez obzira na vremenske uslove i slično.

Ukoliko nosite grudnjak pravog broja (onaj iz kojeg vam ne ispadaju grudi), ako zimi nosite pantalone i džemper, vi se oblačite „bapski“, smatraju vas nesigurnom i stidljivom devojkom. A nesigurne su upravo one devojke koje će se razgolititi po svaku cenu ne bi li privukle pažnju momaka.
Dobra riba je dobra riba i ako je zakopčana do grla i ako joj se od kože vide samo šake, vrat i lice (ili joj je i vrat pokriven maramom ili šalom).

Golotinja može da privuče pažnju, ali ne i da nekog učini lepšim nego što jeste (eventualno može da privuče momke koji je smatraju „lakom ribom“ i nadaju se da ne moraju mnogo da se potrude oko nje, pošto se oblači kao da se nudi „na izvol’te“).

Pored toga što će privući momke koje mrzi da se potrude oko devojke, golišavost po hladnom vremenu privući će i svakakve bolesti, a vremenom i oslabljen imunitet i slabije zdravlje – a teško da možete nekoga da privučete ako ste najveći deo vremena suviše bolesne da ustanete iz kreveta.

Nemamo ništa protiv minića i kratkih majičica (mada oba istovremeno izgledaju neukusno), ali hladno vreme nije za njih. A što se privlačenja pažnje tiče, šta će vam pažnja onih koje možete da privučete jedino ako se maltene skinete gole?  (stil)

Imate 25, a same ste: Šta sad?

Ako si single, a pritom imaš preko 25, dobro znaš kako je kada te svi, počev od ukućana i članova šire porodice do prijatelja i komšija zapitkuju kako to da kod tebe nema baš nikog posebnog.

Kao da ti i samom nije dovoljno što su svi oko tebe u vezi, a ti nikako da upoznaš nekog, nego ti trebaju oni da ti svakodnevno stvaraju dodatni pritisak i govore kako „ti je vreme“ i da treba već da se udaješ/ženiš.

Veoma je iritantno i ponekad ti bude previše svih tih komenatara da jednostavno poželiš da te svi ostave na miru.

Ali da li će te oni zaista ostaviti na miru? Teško. Dosađivaće ti u nedogled, i kako vreme bude prolazilo stvar će postajati sve nepodnošljivija.

Jedina stvar koju možeš da uradiš i koja je jedina koja ti može pomoći, jeste da ostaviš sam sebe na miru. Da budeš u redu sa tim da još uvek nemaš partnera i prestaneš da forsiraš sebe da ti nešto moraš.Svi imamo svoj tajming
U redu je da imaš 20, muža i dvoje dece, isto kao što je u redu da imaš 30, stan i 3 mačke. Sve stvari se dešavaju onda kada smo za njih spremni i uvek u pravo vreme za nas.

Nemoj se opterećivati brojkama i upoređivati svoj život sa životima drugih. Sve ima svoje vreme, pa će tako i tvoje doći možda baš onda kad se najmanje budeš nadao.

Loše vesti – Niko ne dolazi da te spasi

Ovo možda zvuči malo surovo, ali je u stvari oslobađajuće. Nemoj da očekuješ da će se neko čudesno pojaviti i rešiti sve tvoje probleme. Umesto tog uzaludnog nadanja bolje je da preuzmeš odgovornost za sopstveni život i svoju sreću i izađeš iz začaranog kruga u kome sam sebe neprestano sažaljevaš.

Niko ne može da te učini srećnim osim tebe samog. Da, sa partnerom će sve biti samo mnogo lepše, ali veza nikako ne treba da bude jedini uslov tvoje sreće, već samo nadogradnja za već ispunjen život.

Iskoristii vreme da radiš na sebi

Dok si single možeš da uživaš u mnogim stvarima za koje možda nećeš imati vremena ili interesovanja kada budeš u vezi. U toku dana trudi se da radiš ono što te ispunjava, istražuj nova mesta, probaj nove aktivnosti, uči, razvijaj se.

Nemoj traćiti vreme na brigu i tugovanje što si sam, već se potrudi da uživaš u vremenu koje provodiš sa sobom. Samo na taj način će vreme koje budeš provodio sa budućim partnerom moći da bude još kvalitetnije.

Nisi sam, mnogi se osećaju isto
Neka istraživanja pokazuju da je oko polovina mladih osoba u Americi single, što je trend koji postoji i u Evropi. Sve češće, kada se osvrnemo oko sebe vidimo mlade, uspešne i lepe ljude koji su već duže vremena sami.

Neki svojim izborom, neki zbog nedostatka upoznavanja koje nam je pandemija priredila, ali činjenica je da je ovaj trend prisutan i nastavlja da raste.

Ovo su zapravo dobre vesti za sve koji su u potrazi za partnerom, jer izgleda da se tržište slobodnih neprestano širi, što nam povećava šanse da promenimo svoj emotivni status.

Dakle, shvatili smo. Opusti se i ne forsiraj ništa. Ispuni svoje dane nečim što te usrećuje i ne uznemiravaj se zbog konstantnih zapitkivanja brižnih strina i tetki. Veruj da će sve doći u pravo vreme za tebe i onda kada budeš spreman.

I, za kraj, da stvar ne ispadne previše ozbiljna, delimo jedan „mudri“ citat sa društvenih mreža koji nas je nasmejao, pa možda bude i vas.

Citat kaže: „To što još  uvek nisi pronašao pravu osobu, ne znači da hoćeš!“ Sarkastično, izvrnuto, surovo, ali pre svega duhovito.  (stil)

Za ove muške erogene zone malo žena zna, a dovešće ga do ludila

Kako medicina objašnjava, pojedini delovi tela su osetljiviji na seksualni nadražaj nego drugi, ali koja su to ključna tajna mesta koja su kod muškaraca okidač za najveće uzbuđenje?

Pored onih uobičajenih koja svi dobro poznajemo, poput vrata, ušne rese i sl, postoje neki delovi tela za koje verovatno niste znale da mogu da budu erogene zone.

Važan deo erotske mape su kolena, koja su pokretač seksualnog uzbuđenja i kod muškaraca i kod žena iako, zanimljivo, nemaju potrebne nervne završetke. Kod muškaraca je naročito osetljiv deo iznad čašice kolena, a poljubac u ovo mesto deluje brzo i snažno, dok čak i nežan dodir u tom predelu može da izazove klecanje kolena.

S druge strane, dosta nervnih završetaka može se naći u donjem delu stomaka, pa je poljubac u ovom delu tela uvek dobra ideja. Pored toga, dok je često ušna resa nešto što nam pada na pamet, muškarci odlično reaguju i na maženje i grickanje ušne školjke.

Jedno od glavnih “tajnih mesta” je — mozak. Naime, on je u stanju da zamisli i ono što je mnogima nezamislivo i uzbudi osobu toliko da može da doživi ogromno zadovoljstvo zbog same pomisli na neku situaciju. Zato je ponekad dovoljno šapnuti mu na uho neku želju ili nameru i muškarac će reagovati burno, a telo će verno pratiti, prenosi Glossy. ( Krstarica)

Profesorica ostavila 25 miliona evra u dobrotvorne svrhe

RIM - Profesorica književnosti iz Đenove Marisa Kavana ostavila je testamentom 25 miliona evra raznim dobrotvornim organizacija, piše agencija Ansa.

Umrla je u 96. godini, a u testamentu je dala precizne upute kako da se podeli bogatstvo koje je ostavila iza sebe. Na sve je mislila prije smrti, čak je ostavila i nekrolog u kome se pozdravlja s prijateljima i bivšim učenicima.

Velike sume novca ostavila je, između ostalih, organizaciji Amnesti internešenel, bolnicama u Đenovi, Fondu za istraživanje malignih oboljenja, nevladinoj organizaciji "Prijatelji bez granica", međunarodnoj organizaciji za zaštitu dece "Sejv d čildren" i drugim humanitarnim i nevladinim organizacijama.

Gospođica Kavana, kako su zvali pokojnicu, nije se nikada udavala, živela je veoma povučeno daleko od krugova mondenskog svijeta, a sve do penzionisanja predavala je književnoist i italijanski jezik u srednjoj školi.

I vila u kojoj je živjela, a čija se vrijednost procjenjuje na tri miliona evra, biće prema testamentu prodata najboljem ponuđaču, a novac podijeljen, prema testamentu, u dobrotvorne svrhe.  (glassrpske)

KAKO DA SE ZAŠTITIM OD NEGATIVNIH LJUDI: 1 magičan trik pomaže skoro svima

Stresna svakodnevica, obaveze, loš dan na poslu, konflikt sa partnerom - svakog dana nam se može dogoditi neka negativna situacija, ali na nama je izbor - da li ćemo se fokusirati na negativno ili ćemo probuditi svest i unutrašnju moć koja pokazuje da u svakoj situaciji uvidimo lekciju i dobru stranu.Osobe koje zrače negativnom energijom u komunikaciji koriste negativne obrasce.

Njihove glavne teme tokom čitavog razgovora baziraju se na negativnim stvarima poput bolesti, nedostatka novca, ekonomske krize, ogovaranje drugih ljudi, a sve je to upakovano u oblik žaljenja.

U bliskim odnosima ne bi trebalo da postoje tabu teme, ali ako vam neko tokom svakog razgovora ističe samo negativnu stranu života, budite uvereni da se to loše odražava na vašu energiju.

Kako se zaštiti od negativnih ljudi?

Prvi korak je udaljavanje od takve osobe i prestanak kontakta, naročito ako se stalno nakon razgovora sa ovom osobom osećate loše. Ipak, ponekad nije moguće prekinuti kontakt sa negativnom osobom, možda je ona vaš kolega, šef ili bliski rođak.U tom slučaju razmislite o dve opcije:

Prvo, ukoliko je osoba zbog konkretnih problema ovakva i nedavno je postala negativna, onda pokušajte da je posavetujete, pomognete i usmerite na stručnu pomoć koja joj može pomoći da se oseća bolje.

Drugo, ako je osoba oduvek negativna i ne možete sa njom da izbegnete komunikaciju, onda iskoristite magično "ali".  (lovesensa)

NAMIRNICE KOJE TREBA DA JEDE SVAKA ŽENA POSLE 40. i 50. GODINE: Čuvaju zdravlje kostiju i pomažu da smršate

Evo koje namirnice treba da ima u jelovniku svaka žena iznad 40. godina:

Mlečni proizvodi

Šampioni u kalcijumu, bogati su i zdravom mlečnom masti koja je važna za apsorpciju vitamina D. Pokušajte da popijete čašu mleka ili pojedite krišku mladog sira svakog dana i osetićete se zdravo i energično. Važno je da ne preterujete u mlečnim proizvodima i da koristite one koji su organskog porekla.

Sardine

Konzumiranje ribe pozitivno utiče na zdravlje kostiju i zglobova. Standardna porcija sardina sadrži 370 mg kalcijuma. Ispitivanja pokazuju d aukoliko jedete ribu dva puta nedeljno, smanjujete rizik od pojave Alchajmerove bolesti.

Badem

Veoma zdrava užina koja će popuniti nedostatak proteina, zdravih ugljenih hidrata, vlakana i kalcijuma. Pola čaše ovih orašastih plodova dnevno učiniće puno za vaše zdravlje.

Zeleno lisnato povrće

Spanać, kupus i zelena salata bogati su vlaknima,kalcijumom i vitaminom C. Mnogi od njih, kao što je kelj, sadrže hlorofil i antioksidante koji smanjuju rizik od upalnih procesa u telu.Beli luk

Ovo veoma zdravo povrća bogato je antioksidantima, vitaminima i mineralima, a jendo je od najboljih prirodnih sredstava za jačanje imuniteta. Takođe, pozitivno utiče na zdravlje srca, u prevenciji upalnih procesa, štiti telo od negativnog uticaja slobodnih radikala i snižava krvni pritisak. Ukoliko ne možete da jedete sam beli luk, dodajte ga jelima, salatama ili sosevima, ali bez preterane prerade.

Peršun

100 grama mirisne zelene veze peršuna sadrži 138 mg kalcijuma i sadrži visok nivo vitamina C. Peršun je delotvoran u prevencii upalnih procesa mokraćne bešike i u izbacivnaje viška tečnosti iz tela sa kojim se suočavaju mnoge žene u 50. godinama. Šolja čaja od peršuna dnevno imaće brojne blagodeti po vaše zdravlje.  (stil)

KAKO DA ZA SAMO 20 MINUTA DNEVNO SMANJITE KORTIZOL - HORMON STRESA


Samo 20 minuta dnevno je potrebno da smanjite stres i kortizol - Evo šta treba da uradite!

Urbani život podrazumeva svakodnevno puno strasnih situacija. Užurbana svakodnevica i puno obaveza čine da se većina ljudi povremeno oseća iscrpljeno, pod pritiskom i velikim stresom.

Istraživanje doktorke Meri Kerol Hanter sa Univerziteta u Mičigenu dokazalo je da provođenje vremena u prirodi značajno sankcioniše negativne posledice urbanog života.

"Odavno je poznato da boravak u prirodi smanjuje stres, ali nismo znali u kojoj meri. Naša studija pokazuje da je potrebno provoditi najma je 20 minuta, do pola sata svakog dana u prirodi." - ističe autorka ovog istraživanja

Možete šetati u obližnjem parku ili šumi, voziti bicikl, sedeti na travi ili meditirati. važno je da budete okruženi zelenilom i prirodom, daleko od gradske buke.

U ovoj studiji učestvovale su 44 osobe i trajala je 8 nedelja. Svi učesnici su tri puta nedeljno boravili u prirodi najmanje 10 minuta. Preporučeno im je da izbegavaju razgovor, ne koriste društvene mreže, internet i telefone. To je bilo jedino ograničenje, a učesnici su imali slobodu da biraju aktivnosti u prirodi i istražuju.

20-minuta-smanjiti-stres-hormon-kortizol

Svi učesnici su dali uzorke pljuvačke pre početka istraživanja, a zatim ponovo nakon prve, treće i poslednje nedelje. Rezultati su pokazali da se nivo kortizola (hormona stresa) smanjio za 21 odsto kod osoba koje su u prirodi provele 20 do 30 minuta svaki dan ili svaki drugi dan.

Na osnovu ovog istraživanja zaključuje se da je potrebno samo 20 minuta dnevno izdvojiti za uravnoteženje nivoa kortizola i smanjneje stresa. Ukoliko često boravimo u prirodi, bićemo mentalno i fizički zdraviji.

Takođe, brojna istraživanja pokazuju da fizička aktivnost na otvorenom i meditacija u prirodi mogu biti vrelo važne za regulisanje mentalnog zdravlja.  (stil)

Razjasniće vam mnoge stvari: Pet pitanja koja morate postaviti osobi sa kojom planirate ozbiljnu vezu!

Da li bi mi čuvao leđa bez obzira na sve?

Život nas često stavlja pred različita iskušenja, pa je zbog toga važno znati da li osoba sa kojom planirate svoju budućnost ima nameru da bude uz vas kada zagusti. Ako osoba okleva dok odgovara na ovo pitanje, znači da nije sigurna kako bi postupila u teškoj situaciji.

Šta podrazumevaš pod pojmom - prevare?

Prevara ima različito značenje za različite ljude. I dok jedni smatraju prevarom seks sa drugom osobom, mnogima je dovoljan razlog za svađu pogled na treću osobu u prolazu. Kako biste izbegli svađe i nesporazume pobrinite se da na vreme utvrdite šta vaš partner smatra prevarom.Koliko iskrenosti smatraš da je potrebno u vezi?

Iskrenost je bez daljnjeg najvažnija u svakoj vezi. Međutim pojedinci smatraju da je neke stvari iz prošlosti ipak bolje zadržati za sebe nego ih podeliti sa sadašnjim partnerom. Drugi pak misle da je za stabilnu vezu važno reći sve, po cenu raskida. U zavisnosti od odgovora vašeg partnera znaćete da li nešto krije od vas ili je u potpunosti otvoren.

Šta ti želiš od ove veze?

Kako biste vezu sa datom osobom podigli na viši nivo morate da znate da i ona ima iste želje. Ako se vaši planovi o budućnosti razlikuju, pri čemu vi možda želite da se fokusirate na zasnivanje porodice dok bi on više da se posveti karijeri i putovanjima, važno je da to znate pre nego što napravite sledeći korak.

Zašto tvoja prošla veza nije uspela?

Razgovor o bivšim partnerima nikad nije jednostavan. On otvara često rane koje su dugo zarastale i dovodi vas u neugodnu situaciju. Međutim ako je vašem partneru vidno teško da odgovori na ovo pitanje, to može značiti da još nije raskrstio u svojoj glavi sa osećanjima prema svojoj bivšoj.  (stil)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top