Marketing apr 02, 2021 - 199 Views

Da li predškolac treba da spava sa roditeljima? Featured

Obično su roditelji jedinog ili najmlađeg od sve dece popustljivi u pogledu dozvoljavanja svojim mezimcima da spavaju sa njima u krevetu. Ukoliko ste se prepoznali, treba da znate da vaš slučaj nije toliko redak koliko vam se možda čini, i da sličnih problema ima gotovo svaka treća porodica.

Ako želite da dobijete svoj krevet nazad, obratite pažnju na redove koji slede. Pre svega budite pažljivi prema svom detetu, ali čvrsti u svojoj odluci. Postavljanje granica je ključno za rešavanje ovog problema.

Prepoznajte problem

Ne možete početi sa postavljanjem granica svom detetu ako za njima ne vidite potrebu. Ako zbog deteta u krevetu spavate jako malo, jer je nemirno i nema dovoljno mesta za sve vas, pri čemu ste ujutro umorni i ne možete da funkcionišete, jasno je da je problem prisutan. Ako ste pri tome mrzovoljni i ljuti na svoje dete, ono neće razumeti šta se dešava, a vi ste ta osoba koja treba da promeni tok stvari.

Objasnite detetu nova pravila

Sledeći korak je ključan jer treba jednostavnim rečima da objasnite detetu da je već dovoljno veliko i da treba da spava u svom krevetu. Pobrinite se da dete pri tom shvati da ga vi ne izbacujete iz kreveta i da ste uvek tu i da ga čuvate. Budite precizni u postavljanju granica i novih pravila, kako dete ne bi pomislilo da je to samo privremeno, ili da je nešto skrivilo pa da ga kažnjavate.

Budite istrajni

Čitav koncept roditeljstva bazira se na istrajnosti. Deca znaju da budu zaista uporna i da testiraju vaše granice. Međutim ni jedna granica nema smisla ako ne nameravate da je se držite pre svega vi. Uprkos njihovom negodovanju, svađanju i suzama, treba da imate na umu da ne radite ništa loše, već da je upravo ovaj postupak pozitivan i za vas i za dete.   (yumama)

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top