Dario jun 28, 2021 - 334 Views

Đorđe Lukić kadetski šampion Republike Srpske u ubrzanom i brzopoteznom šahu Featured

Od 25 do 27 juna 2021. godine, u Dvorovima kod Bijeljine održano je 1. Kadetsko i omladinsko prvenstvo Republike Srpske u ubrzanom i brzopoteznom šahu. Na prvenstvu je učestvovalo 65 takmičara iz cijele Republike Srpske.

Đorđe Lukić (9) iz Doboja, učenik IV razreda Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić", član šahovskog kluba "Svetozar Gligorić" Bijeljina, osvojio je dva pobjednička pehara i dvije zlatne medalje u ubrzanom i brzopoteznom šahu .

Prvenstvo se igralo u hotelu "Sveti Stefan", Dvorovi, sa tempom igre od 15 minuta po igraču uz dodatak od 10 sekundi za svaki odigran potez (ubrzani šah-Rapid) i 5 minuta po igraču uz dodatak od 3 sekunde za svaki odigran potez (brzopotezni šah-Blic ).

Lukić je nastupao u grupi dječaka do 10 godina (M10) u ubrzanom šahu i osvojio prvo mjesto u konkurenciji od 9 učesnika odigravši 7 partija sa svih 7 pobjeda(7/7 Fišerovski rezultat) i u brzopoteznom šahu u grupi dječaka do 10 godina (M10) gdje je takođe osvojio prvo mjesto sa svih 7 pobjeda (7/7 Fišerovski rezultat) i iza sebe ostavio 14 takmičara, čime je stekao titule kadetskog šampiona Republike Srpske u ubrzanom i brzopoteznom šahu.

Direktor prvenstva je bio Aleksandar Kovač, predsednik Šahovskog saveza Republike Srpske, glavni sudija IA Vlado Stojanović i zamjenik sudije FA Nemanja Šipka.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top