IT

Od ideje do prve web aplikacije na besplatnom kursu ITAcademy

Zanima vas proces izrade modernih web aplikacija kakve i sami koristite svakodnevno?

Želite se okušati u jednom od najtraženijih i najbolje plaćenih IT zanimanja?

ITAcademy nudi jedinstvenu priliku da krenete na put do uzbudljive IT karijere na potpuno besplatnom kursu „Moja prva web aplikacija”, gdje ćete se upoznati sa najpopularnijim programerskim alatima.

Uz Marinu Bošnjak, iskusnog Frontend Developera, savladat ćete osnovne funkcije programskog jezika JavaScript, kao i potrebne prateće alate koje programeri svakodnevno koriste u svom radu, poput prezentacijskog jezika HTML (HyperText Markup Language), stilskog jezika CSS (Cascading Style Sheets), te vodećeg Frameworka React, koji omogućava izradu korisničkih interfejsa!

Trosedmični besplatni kurs „Moja prva web aplikacija” počinje 15. augusta i održavat će se u moderno opremljenim programerskim laboratorijama ITAcademy u Sarajevu.

Dobrodošli su svi koji žele da vlastite ideje, kroz praktičan rad, pretvore u modernu web aplikaciju!

Broj mjesta je ograničen, zato požurite i ispunite jednostavnu prijavu kojom ćete rezervisati svoje mjesto za besplatni kurs ITAcademy!

Ako možete zamisliti – možete i izraditi!

IT svijet baziran je na principu: Ako možete zamisliti – možete i izraditi, gdje pomoću naprednih tehnologija i prilagođenih programa IT stručnjaci osiguravaju brz razvoj novih biznisa i garantuju uspjeh postojećih!

Značajnu ulogu u takvom svijetu ostvaruju IT programeri koji u svom radu najčešće koriste JavaScript, najpopularniji i najkorišteniji programski jezik, kao i popratne programerske alate koji omogućavaju da ideja postane funkcionalna web aplikacija!

Besplatni kurs „Moja prva web aplikacija” u organizaciji ITAcademy omogućit će vam da savladate ključne odgovornosti i funkcije Frontend Developera, a praktično iskustvo koje ste stekli rezultirat će vašom prvom funkcionalnom i potpuno prilagođenom web aplikacijom.

Predavač sa višegodišnjim mentorskim iskustvom biće vaš glavni vodič, prvenstveno u ovladavanju pojmom web development, a zatim i procesom razvoja interaktivnih web sajtova i aplikacija, kao i popularnog i jednostavnog JavaScripta i njegovog najpopularnijeg Frameworka (ReactJS), koji aplikacije čini brzim i fleksibilnim. Savladat ćete i osnovne elemente nezaobilaznih alata u programerskom svijetu, a to su, naravno, HTML i CSS, bez kojih funkcionisanje web aplikacije nije moguće.

Iskoristite besplatni kurs koji organizuje ITAcademy da kroz elementarne funkcije najkorištenijih programerskih alata steknete znanje i savladate tražene kompetencije i znanje, što će vam omogućiti da započnete profesionalnu karijeru u brzorastućem IT sektoru!

Od prve web aplikacije do profitabilne karijere Frontend Developera

Programiranje važi za jednu od najplaćenijih i najrazvijenijih poslovnih industrija, gdje je, uslijed konstantnog razvoja tehnologije, potreba i potražnja za zapošljavanjem različitih programerskih stručnjaka širom svijeta sve veća!

Frontend Developer važi za jedno od najtraženijih IT zanimanja i, kao i većina IT zanimanja, nudi brojne mogućnosti za pronalaženje posla, koje zavise samo od pojedinca i njegovih vlastitih preferencija. Posao Frontend Developera možete obavljati u domaćim ili stranim, manjim ili većim firmama, a nudi vam se i opcija freelancinga od kuće ili sa bilo kog mjesta koje preferirate. Vrlo lako možete pokrenuti i sopstveni biznis ili biti nečija desna ruka u tom procesu!

U ugodnoj atmosferi na besplatnom kursu „Moja web aplikacija” dobit ćete zlatne savjete za izgradnju karijere od predavača sa dugogodišnjim iskustvom rada u ovom sektoru. Po završetku kursa, pored toga što ćete stečeno iskustvo moći odmah da navedete u svojoj biografiji i na digitalnim platformama, usvojit ćete i znanja i tehnike programera i upotrijebiti ih za kreiranje sopstvene web aplikacije.

Iskoristite još jednu posebnu šansu ITAcademy da po specijalnim uslovima steknete profesionalno zvanje Frontend Developera, koje će potvrditi brojni svjetski priznati certifikati, i to samo za deset mjeseci!

Izaberite edukaciju po svojoj mjeri na programu Frontend JavaScript Development – online ili tradicionalno, i zahvaljujući različitim benefitima, među kojima se izdvajaju oni koje obezbjeđuju Centar za razvoj karijere i Programming Factory, imat ćete priliku da se još u toku edukacije povežete sa budućim klijentima i renomiranim kompanijama! Na praktičan način ćete steći popularno IT zvanje po svjetskim standardima, što će rezultirati karijerom o kakvoj ste samo sanjali!

Samo nekoliko sekundi je potrebno da se prijavite, rezervišete svoje mjesto i započnete ostvarivanje karijere iz snova!

Požurite jer je broj mjesta ograničen!

akta.ba

Šta muškarci žele?

Šta muškarci žele: Osobine koje ženu čine savršenom

Da li ste se ikada zapitali zašto muškarci odmah primete određene žene? Šta je to što ih privlači i šta ove žene čini savršenima u očima muškaraca? Vjerovali ili ne, ne radi se o vanjskom izgledu ili načinu na koji se oblačite. Sve je zapravo vrlo jednostavno.

Muškarci vole jednostavnost, praktičnost i opuštenost. Nije im ni bitno kako žena izgleda – ima primjera da su odabranice pojedinih zavodnika malo punije. Ono što muškarci traže u ženi su više kvaliteta koje bi svaka žena želela da posjeduje. Također, važan je odnos iskrenosti, povjerenja i pažnje. Mnogi od njih samo čekaju da ih žena “razmazi”, a svi ti kvaliteti zajedno na kraju prerastu u ljubav.

Mnoga prijateljstva muškarca i žene prerasla su u ljubav upravo zbog brige, odanosti i privrženosti. Stoga, ako želite da se dopadnete svom izabraniku, važno je da budete iskreni prema njemu, a ostalo će tek doći.

Fizički izgled je važan, ali…

Fizički izgled kod žena je bitan muškarcima i oni vole da njihova odabranica izgleda lijepo i njegovano. Prvo što primete kod žene su njene obline, ali su im ipak važnije njene osobine.

Važni su im smisao za humor, inteligencija i stav. Kada se sve ovo spoji, dobijate idealnu ženu za kojom svaki muškarac žudi. Muškarci ne traže samo pristojnu ženu sa kojom će podijeliti obaveze koje život nosi, već i ženu koja je slobodoumna, ambiciozna, snažna. Takođe, muškarci vole da eksperimentišu, a privlače ih žene koje će im pružiti zadovoljstvo u seksualnom smislu.

Evo još nekih kvaliteta koje posjeduju žene koje lako osvajaju muška srca:

Strast je takođe važna

Strast je nesumnjivo jedna od privlačnih ženskih kvaliteta koje svaki muškarac traži u ženi. Strastvena žena je interesantna muškarcu jer je muškarac istraživač i voli da testira granice. Takođe, čak i ako je žena fizički privlačna i voli seksi odjeću, a pritom joj sve to dobro stoji, muškarac je nikada neće poželjeti izgubiti.

Većina muškaraca je zatvorena, pa ne vole da dele tajne iz spavaće sobe ili iz privatnog života. Ako žena priča o tome, ona samo odbija svog muškarca.

Njegovane žene su privlačnije muškarcima

Činjenica je da muškarci vole njegovane žene, ali ako vam se desi da nije vaš dan i da ste umorni od svega, ne brinite. Svima se dešava da samo požele da provedu dan sami kod kuće u pidžami, pa kada je koža lica masna, to se može riješiti njegom i prirodnom kozmetikom.

Ne očajavajte ni kada imate spoj sa dečkom, jer on neće primetiti da imate bubuljicu na nosu ili da možda niste sredili nokte. Vaš cjelokupni izgled, vaša ličnost i način na koji se smiješite su mu važni.

A svakodnevna njega je neophodna, naravno, pa je najbolje da imate svoju rutinu koje uvijek treba da se pridržavate. Brinite o svom licu i tijelu, posjećujte kozmetičke salone ili radite anticelulit masažu kod kuće, sve će vam to koristiti, a svom muškarcu ćete biti privlačni.

Oči su ogledalo duše

Čitavo biće čovjeka se vidi u očima, pa se ne kaže uzalud da su oči ogledalo duše. Ponekad se u očima vidi mir, dobrota, smirenost. Takve oči su nežne i miluju toplinom i vole sve oko sebe. Muškarci vole da budu u centru pažnje, traže srodnu dušu, odnosno onu pravu koja će imati oči velike kao cio svijet.

Većina muškaraca, na pitanje šta ih je prvo privuklo kod izabranice, odgovorila je da su to bile oči i osmjeh...

Smijeh i smisao za humor

Nasmiješene žene zrače pozitivnom energijom i privlače sve oko sebe. Njihov zarazni smijeh je ono što svi vole kod njih, posebno muškarci. Čak i kada imaju odličan smisao za humor, to ih čini izuzetnim u očima suprotnog pola.

Uvijek nasmijane žene privlačne su muškarcima – jer imaju snagu i plijene svojom ličnošću.

Inteligentne žene privlače muškarce

Iako nije pravilo, privlačnije su inteligentne žene, jer muškarci vole da pričaju o raznim temama, ali i da čuju kritičko mišljenje.

Najvažnije je da muškarcu prija razgovor, koji je stimulativan. Pronicljivost je još jedna osobina koja se cijeni u muškom svijetu, posebno kada su u pitanju aktuelne teme.

Naravno, ne morate znati sve o fudbalu ili politici, na primjer, jer je zapravo važno da sve što kažete bude zanimljivo, začinjeno duhovitim komentarima. Kada uspete da ostvarite takav odnos sa svojim dečkom, znajte da ga imate za sva vremena.

Privlače ih skromne žene

Skromnost je vrlina onih žena koje ne traže previše od života, a muškarci to vole. Ako je žena svjesna svojih kvaliteta, vrlina i mana, to će u velikoj mjeri doprinijeti osvajanju muškog srca. I skromna žena je realna, pa ne želi da živi u bajci, već čvrsto stoji na zemlji. Skromnost i prihvatanje stvarnosti razlog su što su ih njihovi muškarci prisvojili samo za sebe.

Žene koje poštuju same sebe imaju veće šanse

Samopoštovanje je takođe jedna od osobina koje muškarci vole kod žena. Općenito, muškarci vole žene koje poštuju same sebe, iako brzo prepuštanje seksualnim željama ponekad može biti uzbudljivo i za muškarce i za žene.

Muškarci brzo gube interesovanje za ženu koja ne poštuje sebe i obično ne stupaju u ozbiljnu vezu sa njom. Čak i ako se vrati takvoj ženi, sigurno je da je seks sve što želi od nje.

Zato je važno da žena prvo poštuje sebe, pa će i drugi poštovati nju. I na kraju krajeva, veza za jednu noć nikome nije donela ništa, osim kratkotrajnog zadovoljstva.

Savršena žena zna šta muškarac želi

Obično se duge veze pretvore u brak, a muškarac ostaje sa ženom jer ona tačno zna šta njen muškarac želi. Ponekad, bez ijedne riječi, samo pogledom, žena može pročitati misli svog voljenog i dati mu ono što mu treba.

Znat ćete da ste uspjeli kada vam se muškarac povjeri i podijeli s vama svoje najintimnije tajne i želje. Naravno, on vam vjeruje i ne očekuje da ćete pokvariti takvu vezu i reći nekome o tome. Čuvajte njegove tajne koje vam je povjerio kao najdragocjeniji dio sebe i imat ćete ga zauvijek!

Čovjeku je potreban partner i prijatelj, ali i rame za plakanje i neko ko će mu dati pravi savjet u pravo vrijeme. Kada sve to dobije u jednoj ženi, muškarac će je sigurno odvesti pred oltar.

Male stvari čine život

Male, svakodnevne stvari su ono što život čini ljepšim. Ponekad iznenadite svog dečka nekim lepim gestom, poklonite mu nešto, jer svi uživaju u malim stvarima. Dajte mu do znanja da vam je važan, da razmišljate o njemu.

Dajte mu vremena i saslušajte ga. Učešće u razgovoru, suosjećanje i prijateljstvo osnova je dobre i kvalitetne veze i muško-ženskih odnosa. Kada to postignete sa svojim izabranikom, znajte da je to siguran znak da će on dugo ostati s vama. Voleće vas i poštovati sve dok pokazujete interesovanje za sve što se dešava u njegovom životu.

Svaki muškarac teži da pronađe svoju srodnu dušu sa kojom će ostati do kraja života. U takvoj, izuzetnoj ženi ima mnogo uloga: majka je, supruga, prijateljica, savetnica, advokatica, kuvarica, animatorka...

Sve spojeno u jednoj ženi, upakovano i začinjeno radošću i pozitivnim stavom prema životu. Formula je to uspjeha koju vam muškarci neće otkriti, već će je poput iskusnih detektiva tražiti u svakome od nas, dok ne pronađu pravu i zatvore slučaj!

Pametan dizajn malih kuhinja – savjeti za funkcionalan enterijer

Imate malu kuhinju, a ljubitelj ste prefinjenog i ozbiljnog stila? Ako brinete da ćete dodatno „zatvoriti“ enterijer klasičnim izborom namještaja i uređaja, nema razloga. Kuhinja bilo koje veličine može djelovati prostrano, ako znate neke jednostavne dizajnerske trikove i maksimalno iskoristite prostor.

Postoje genijalna rješenja za uštedu prostora, od kupovine ugradbenih kuhinjskih aparata do pametnog odabira boja u enterijeru. Prema tome, ako uređujete svoju malu kuhinju ili planirate renoviranje i kompletan redizajn, predlažemo nekoliko korisnih savjeta. Pročitajte kako da napravite lični raj za kuvanje i uživanje u kulinarskim specijalitetima.

Izaberite ugradbene kuhinjske uređaje

Nema pametnijeg načina za uštedu prostora od kupovine i montiranja ugradbenih aparata. Počev od kompaktnih perilica posuđa, koje su uže i do 15 cm, preko raznih ploči i pećnica za kuvanje, ugradbeni uređaji su pravi izbor za male kuhinje.

Budite sigurni da ćete stvoriti bitnu razliku u dizajnu enterijera ako se odlučite za ugradbene pećnice i ploče, umjesto kupovine standardnih štednjaka. Ugradbene rerne možete postaviti čak i u visini očiju, te tako pored visokog stepena funkcionalnosti dobiti moderan i otmjen izgled kuhinjskog enterijera.

Na sličan način, možete računati na elegantan i kompaktan dizajn, ako odaberete neki od ugradbenih modela frižidera. Najbolja karakteristika integrisanih uređaja jeste to što se uklapaju s ostatkom kuhinje, sakriveni iza vratanca u istoj boji kuhinjskih ormarića.

Koristite boje za stvaranje iluzije većeg prostora

Promjena boj kuhinje je jeftino, a opet jednostavno rješenje kada za cilj imate veći izgled prostora. Bijele kuhinje su uvijek u trendu i ovo je vjerovatno najbolja boja za vizualno „otvaranje“ enterijera. Ako biste se ipak opredijelili za neki ton, svjetlije nijanse poput žute mogu vam osigurati komfornu i sunčanu kuhinju ruralnog i rustičnog stila.

Zelena je boja koja simbolizira svijet prirode i spokoj. Blijedozelena i nježnoplava su trenutno aktualne i odlične kao nijanse za detalje u bijeloj kuhinji. Ako upotpunite ovaj izgled nekim nježnim zelenim biljkama ili cvjetnim aranžmanima, zasigurno dobijate mali kulinarski raj.

Za širi izgled kuhinje možete obojiti zidove tako da imaju vodoravne pruge. Neka nijanse prugica budu lagane i nježne u malom prostoru – pastelne nijanse su savršene. Sličan efekat možete postići i tapetama sa prugastim dezenom.

Geometrijski oblici kao kuhinjski dekor

Karo stolnjak, podna prostirka, staza ili jastučići za stolice sa geometrijskom šarom su idealni za malu kuhinju. Ne samo da će šare stvoriti iluziju većeg prostora, već će izgledati kao slika i prilika najljepših fotografija iz časopisa i sa Instagrama. Geometrijske šare su moderne ne samo u dizajnu enterijera već i u umjetnosti, pa nećete pogriješiti ni ako postavite neku sliku na zid – da dodatno ukrasite prostor.

Ipak, imajte na umu da previše „šarenila“ može učiniti da mali prostor izgleda prenatrpano i haotično. Stoga, nemojte pretjerivati, već pažljivo birajte uzorke i dekor.

Stakla i ogledala u maloj kuhinji su velika prednost

Prozirni elementi poput staklenih stolova, barskih pultova i providnih plastičnih stolica i te kako mogu da kreiraju efekat prostranosti u enterijeru. Kada pogled nema „barijera“ u vidu velikih i glomaznih stolica ili kuhinjskog ostrva, onda čitav prostor djeluje veće.

Staklene pločice, sjajni podovi, aparati od nerđajućeg čelika takođe doprinose na sličan način. Ako dodate viseće staklene svjetiljke i postavite ogledalo na zidu pored trpezarijskog stola nesumnjivo ćete dobiti autentičnu kuhinju. Jedna od opcija je ogledalo koje prekriva cijeli zid ili se pak odražava na radnu ploču – kada se postavi u ravni s njom. Za dodatni učinak, ogledala možete nalijepiti i na vratanca kuhinjskih ormarića.

Otvorene police za prozračniji izgled

Ako ne želite da potpuno zamijenite viseće ormariće ili vam se ideja ogledala na kuhinjskim elementima ne dopada, uvijek možete da uklonite vratanca. Otvorene police su sjajan način da stvorite iluziju većeg prostora u kuhinji. Naravno, da bi ovaj trik uspeo, postoji jedan bitan preduslov, a to je da nemate previše kuhinjskog pribora na njima. Ako su vam police prenatrpane, prostor će izgledati još manji no što jeste!

Izaberite minimalizam

Minimalistički stil je „prijatelj“ malih kuhinja! Ako želite da kuhinjski enterijer izgleda veće, onda prigrlite ovaj dizajnerski pravac. Izbjegavajte kitnjaste, pretjerano dekorativne detalje i očuvajte izgled bez „gužve“ i haosa. Ako se čini da nemate dovoljno prostora za sve svoje stvari u kuhinji, prostor će izgledati skučeno i malo.

Držite se pravila da kuhinjske površine uvijek budu čiste i da svaki predmet u kuhinji ima prostor za odlaganje. Umjesto da na viseće ormariće slažete kutije i posuđe, ili pak da zauzimate dragocjeno mjesto unutar ormara uređajima i priborom koji ne koristite – napravite selekciju onoga što zaista upotrebljavate. Ostale predmete odložite u ostavi ili poklonite.

Pametno iskoristite rasvjetu

Rasvjeta je od vitalnog značaja za stvaranje naizgled veće kuhinje. Što je više svjetla, to će prostor biti veći. Prirodno svjetlo je poželjno, tako da ako imate priliku da povećate postojeće ili ugradite krovne prozore (ako ste na potkrovlju), to će vašu kuhinju odmah učiniti većom. Neka prozori budu jednostavni i bez roletni i zavjesa.

Kao alternativa može poslužiti i LED rasvjeta ispod visećih kuhinjskih ormarića ili podnih elemenata. U slučaju da koristite standardne lampe, a ne LED trake, izaberite one sa abažurom koji ne smanjuje količinu svjetlosti.

Neka radna površina uvijek bude slobodna

Ako redizajnirate svoju kuhinju, možete osloboditi svoj radni prostor tako što ćete ugraditi mikrovalnu pećnicu u ormar (uz ugradbenu rernu, na primjer) i tako kreirati zonu za kuvanje.

Male uređaje poput tostera, blendera i raznih sjeckalica takođe sklonite sa radne površine. Umjesto gomile aparata, činija, teglica i kutija, slobodan kuhinjski sto će učiniti da prostor bude svjetliji, prozračniji i estetski prijatniji.

Ne pretjerujte sa dekorom

Ako želite da kuhinji date lični pečat sasvim je izvjesno da ćete postaviti neki dječji crtež ili magnet na frižider. Međutim, ako pretjerate sa fotografijama i magnetićima na frižideru ili dekorativnim šoljicama na prozorskom simsu ili polici – mala kuhinja će izgledati još skučenije.

Odaberite svoje omiljene ukrase i rasporedite ih na policu. Uramite umjetničko djelo i okačite na zid ili postavite tablu za poruke, crteže i magnete. Umjesto neuredne površine frižidera stvorićete osjećaj reda i većeg prostora.

Možda neka od ovih dizajnerskih rješenja zahtijevaju veća ulaganja, poput kupovine ugradbenih uređaja ili zamjene prozora. S druge strane, tu su i manje investicije kao što je bojenje zidova i postavljanje karo stolnjaka na sto. U svakom slučaju, ako volite da kuvate i uživate u pripremi obroka za vašu porodicu, vrijedi uložiti vrijeme i novac u stvaranje kulinarskog raja – koliko god on bio mali.

Stvari koje možete prati u mašini za suđe, a da to niste ni znali

Mnoge žene će se složiti da je mašina za pranje suđa jedan od najboljih izuma za kuhinju ikada stvorenih. Ona štedi vrijeme, električnu energiju, jednostavno podiže kvalitet života na jedan viši nivo.

Kako su mašine za suđe danas neizostavni dio gotovo svačijeg doma, tako i lista stvari koje se mogu oprati u njoj raste iz dana u dan. Zapravo, ova korisna naprava više nije samo za suđe i kuhinjske dodatke. Pročitajte listu stvari koje možete prati u mašini za suđe, a da to niste ni znali.

Dugmad za štednjak

Iako dugmad sa štednjaka ovlaš očistimo svaki put kada čistimo gornju ploču, nikada ne izgledaju dovoljno čisto. Zato pranje ovih dijelova koji se teško čiste u pregradi za pribor za jelo u mašini za suđe, može mnogo brže obaviti posao i učiniti ovaj zadatak manje dosadnim. I sami ćete biti šokirani koliko se lako i lijepo očiste na ovaj način, samo budite sigurni da su dobro osušeni prije nego što ih vratite na štednjak.

Kuhinjski sunđer

Ako vaš kuhinjski sunđer izgleda istanjeno, ofucano i skrzano - bacite ga odmah. Međutim, ukoliko je samo zaprljan od umaka, kafe ili nekih drugih masnoća, ili ima malo neobičan miris, provucite ga kroz sudomašinu kako biste ga odmah osvježili. Preporuka je da se kuhinjski sunđer mijenja svakih 5 do 7 dana, ali probajte da mu date novi sjaj na ovaj način i djelimično ga dezinfikujete.

Plastične igračke

Igračke za djecu su veliki skupljači bakterija, budući da se uglavnom nalaze na podu i po rukama, ali dobra vijest je da se mnoge od njih, uključujući plastične kocke, igračke za kupanje i plastične zvečke, mogu dezinfikovati u perilici suđa. Stručnjaci preporučuju čišćenje dječijih igračaka najmanje jednom mjesečno, posebno ako igračka dođe u kontakt sa zemljom, sa hranom ili tjelesnim tekućinama ili ako su je druga djeca stavljala u usta.

Prije nego što stavite igračke za bebe u mašinu za pranje posuđa, provjerite etikete da biste bili sigurni da se mogu prati u mašini. Postavite ih na gornju rešetku i koristite uobičajeni deterdžent za pranje sudova. Ovisno o igrački, možete koristiti i ciklus sušenja ili ukloniti igračke i pustiti ih da se osuše na zraku, ako vas brine da će se plastika topiti ili savijati. Za plišane igračke, provjeren metod su mašinsko pranje i Bosch mašine za sušenje veša.

Police za frižidere

Čišćenje frižidera je vjerovatno jedan od najmanje omiljenih poslova, a ribanje prljavih polica posebno otežava ovaj proces. I ovdje vam mašina za pranje posuđa može pomoći. Mnoge police u frižideru bez LED svjetala mogu se prati u mašini za suđe (provjerite priručnik da biste bili sigurni). Da biste spriječili pucanje, ostavite police na sobnoj temperaturi prije nego što ih stavite u mašinu za suđe. Dovoljan je program od 60 stepeni da staklo na njima ponovo zasija i ukloni sve ostatke hrane ili mrlje.

Dodaci za usisivač

Čak i aparate koji nam pomažu da kuće održavamo čistim potrebno je povremeno čistiti, a to uključuje i usisivače. Kako biste dodatke očistili od prljavštine i sprijemili ih za ponovno čišćenje, ispraznite mašinu za pranje posuđa i stavite u nju samo dijelove usisivača. Prije toga sa njih uklonite dlake ili velike komade prašine. Ne bi bilo loše da nakon pranja ovih dijelova upalite praznu mašinu na najkraći ciklus da biste je dezinfikovali.

Kupatilski dodaci

U mnogim kupatilima korpa za smeće se nalazi odmah pored toaleta. To je pozicija u kojoj se nakuplja veliki broj bakterija i zbog toga bi je trebalo oprati s vremena na vrijeme. Dodajte je u mašinu za suđe zajedno sa drugim elementima iz kupatila uz standardne tablete za mašinu koje inače koristite, ali ovaj put dodajte i malo sirćeta za bolju dezinfekciju.

Ostaci paste za zube, naslaga od sapuna i mrlje od vode se pojavljuju često i redovno čišćenje kupatila nekada nije dovoljno. Plastične četke za kosu i češljevi mogu se takođe staviti u korpu za pribor radi lakšeg čišćenja, ali nemojte na ovaj način prati i ​​četke s prirodnim vlaknima ili četke s drvenim ručkama. Sedmično čišćenje u mašini za pranje suđa će ukloniti svaku prljavštinu sa njih i ubiti sve bakterije i eventualne buđi.

Staklena rasvjeta i plafonjere

S obzirom na to da u mašini za suđe stalno peremo čaše i drugo posuđe od stakla, sasvim je logično da u njoj možemo oprati i druge staklene predmete, kao što su staklena rasvjeta i plafonjere. Vitraže i bilo šta starinsko ili unikatno, naravno, treba prati ručno, ali najjednostavnije staklene rasvjestne elemente slobodno rasporedite po rešetkama mašine, dodajte joj sredstvo za sjaj i kuća će vam zablistati.

Postoje neke stvari koje nikada ne bi trebalo stavljati u mašinu za pranje posuđa, poput drvenih komada, livenog gvožđa i bakra, stoga budite oprezni i slijedite savjete proizvođača za održavanje određenih artikala. Kako biste bili sigurniji, postavljajte predmete na gornju policu, jer će tako pri sušenju biti dalje od grijača.

Stvari koje možete prati u mašini za suđe, a da to niste ni znali

Mnoge žene će se složiti da je mašina za pranje suđa jedan od najboljih izuma za kuhinju ikada stvorenih. Ona štedi vrijeme, električnu energiju, jednostavno podiže kvalitet života na jedan viši nivo.

Kako su mašine za suđe danas neizostavni dio gotovo svačijeg doma, tako i lista stvari koje se mogu oprati u njoj raste iz dana u dan. Zapravo, ova korisna naprava više nije samo za suđe i kuhinjske dodatke. Pročitajte listu stvari koje možete prati u mašini za suđe, a da to niste ni znali.

Dugmad za štednjak

Iako dugmad sa štednjaka ovlaš očistimo svaki put kada čistimo gornju ploču, nikada ne izgledaju dovoljno čisto. Zato pranje ovih dijelova koji se teško čiste u pregradi za pribor za jelo u mašini za suđe, može mnogo brže obaviti posao i učiniti ovaj zadatak manje dosadnim. I sami ćete biti šokirani koliko se lako i lijepo očiste na ovaj način, samo budite sigurni da su dobro osušeni prije nego što ih vratite na štednjak.

Kuhinjski sunđer

Ako vaš kuhinjski sunđer izgleda istanjeno, ofucano i skrzano - bacite ga odmah. Međutim, ukoliko je samo zaprljan od umaka, kafe ili nekih drugih masnoća, ili ima malo neobičan miris, provucite ga kroz sudomašinu kako biste ga odmah osvježili. Preporuka je da se kuhinjski sunđer mijenja svakih 5 do 7 dana, ali probajte da mu date novi sjaj na ovaj način i djelimično ga dezinfikujete.

Plastične igračke

Igračke za djecu su veliki skupljači bakterija, budući da se uglavnom nalaze na podu i po rukama, ali dobra vijest je da se mnoge od njih, uključujući plastične kocke, igračke za kupanje i plastične zvečke, mogu dezinfikovati u perilici suđa. Stručnjaci preporučuju čišćenje dječijih igračaka najmanje jednom mjesečno, posebno ako igračka dođe u kontakt sa zemljom, sa hranom ili tjelesnim tekućinama ili ako su je druga djeca stavljala u usta.

Prije nego što stavite igračke za bebe u mašinu za pranje posuđa, provjerite etikete da biste bili sigurni da se mogu prati u mašini. Postavite ih na gornju rešetku i koristite uobičajeni deterdžent za pranje sudova. Ovisno o igrački, možete koristiti i ciklus sušenja ili ukloniti igračke i pustiti ih da se osuše na zraku, ako vas brine da će se plastika topiti ili savijati. Za plišane igračke, provjeren metod su mašinsko pranje i Bosch mašine za sušenje veša.

Police za frižidere

Čišćenje frižidera je vjerovatno jedan od najmanje omiljenih poslova, a ribanje prljavih polica posebno otežava ovaj proces. I ovdje vam mašina za pranje posuđa može pomoći. Mnoge police u frižideru bez LED svjetala mogu se prati u mašini za suđe (provjerite priručnik da biste bili sigurni). Da biste spriječili pucanje, ostavite police na sobnoj temperaturi prije nego što ih stavite u mašinu za suđe. Dovoljan je program od 60 stepeni da staklo na njima ponovo zasija i ukloni sve ostatke hrane ili mrlje.

Dodaci za usisivač

Čak i aparate koji nam pomažu da kuće održavamo čistim potrebno je povremeno čistiti, a to uključuje i usisivače. Kako biste dodatke očistili od prljavštine i sprijemili ih za ponovno čišćenje, ispraznite mašinu za pranje posuđa i stavite u nju samo dijelove usisivača. Prije toga sa njih uklonite dlake ili velike komade prašine. Ne bi bilo loše da nakon pranja ovih dijelova upalite praznu mašinu na najkraći ciklus da biste je dezinfikovali.

Kupatilski dodaci

U mnogim kupatilima korpa za smeće se nalazi odmah pored toaleta. To je pozicija u kojoj se nakuplja veliki broj bakterija i zbog toga bi je trebalo oprati s vremena na vrijeme. Dodajte je u mašinu za suđe zajedno sa drugim elementima iz kupatila uz standardne tablete za mašinu koje inače koristite, ali ovaj put dodajte i malo sirćeta za bolju dezinfekciju.

Ostaci paste za zube, naslaga od sapuna i mrlje od vode se pojavljuju često i redovno čišćenje kupatila nekada nije dovoljno. Plastične četke za kosu i češljevi mogu se takođe staviti u korpu za pribor radi lakšeg čišćenja, ali nemojte na ovaj način prati i ​​četke s prirodnim vlaknima ili četke s drvenim ručkama. Sedmično čišćenje u mašini za pranje suđa će ukloniti svaku prljavštinu sa njih i ubiti sve bakterije i eventualne buđi.

Staklena rasvjeta i plafonjere

S obzirom na to da u mašini za suđe stalno peremo čaše i drugo posuđe od stakla, sasvim je logično da u njoj možemo oprati i druge staklene predmete, kao što su staklena rasvjeta i plafonjere. Vitraže i bilo šta starinsko ili unikatno, naravno, treba prati ručno, ali najjednostavnije staklene rasvjestne elemente slobodno rasporedite po rešetkama mašine, dodajte joj sredstvo za sjaj i kuća će vam zablistati.

Postoje neke stvari koje nikada ne bi trebalo stavljati u mašinu za pranje posuđa, poput drvenih komada, livenog gvožđa i bakra, stoga budite oprezni i slijedite savjete proizvođača za održavanje određenih artikala. Kako biste bili sigurniji, postavljajte predmete na gornju policu, jer će tako pri sušenju biti dalje od grijača.

Koncert U Doboju Sinoć Odgođen Zbog Nevremena, Halid Bešlić Večeras Obećava Spektakl

Legenda narodne muzike Halid Bešlić zbog obilnih padavina morao je prolongirati sinoćni koncert u Doboju na bazenima Džungla.

Na radost armije vjerne publike Halid će već večeras održati koncert u Doboju zajedno sa svojim bendom “Autostop”, a organizatori ističu da će za večerašnji koncert važiti ulaznice od sinoć.
Na repertoaru će se naći hitovi: “Ja bez tebe ne mogu da živim”, “Miljacka”, “Prvi poljubac”, “Lavanda”, “U meni jesen je”…

Poznato je da Bešlić već godinama puni najveće dvorane širom regiona, tako da se i večeras u Doboju očekuje rekordna posjeta.

Brzi i ukusni recepti za svaku priliku

Da li ste u potrazi za ukusnim receptom koji ćete brzo i lako spremiti, a koji će oduševiti vašu rodbinu i prijatelje?

Bez obzira da li ste vješti u kuhinji ili nemate puno iskustva u njoj, postoje laki i brzi recepti koji će zagarantovano ispasti ukusni baš kao da ih je spremao pravi profesionalac.

Bilo da je na vas red da organizujete nedeljni ručak za rodbinu ili vam na večeru dolaze porodični prijatelji, ovo je pravi tekst za vas. U narednim redovima predstavljamo vam 3 brza i jednostavna recepta koji će oduševiti sve prisutne!

Pasta na sto načina - špagete karbonare, bolonjeze ili vegetarijane

Špagete su idealno jelo za svaki ručak i večeru, pogotovo ako vam dolaze gosti. Lako se spremaju, brzo su gotove, a mnoštvo sastojaka koje možete koristiti čine ih pogodnim za prilagođavanje svakom ukusu.

Jedno od najpopularnijih jela sa špagetama jesu kremaste špagete karbonara. Recepti za karbonare postoje u mnogo varijanti, a najprostija, klasična varijanta sadrži samo jaja, slaninu, sir i pavlaku za kuvanje, te je svako može pripremiti tako da ispadne odlična.

Osim osnovnih sastojaka, ovo jelo možete obogatiti dodacima poput piletine ili pečuraka, kako biste mu dali poseban šmek i još bogatiji ukus. Istražite recepte na internetu i pronađite onaj koji će se svidjeti vašim gostima.

Takođe, osim špageta karbonara jednako brzo i jednostavno možete napraviti i mnoštvo drugih jela sa testeninom. Nakon karbonara, najpopularnije i najprostije jesu špagete bolonjeze, ali postoji i mnogo drugih recepata poput onih sa plodovima mora, ili pak laganih vegetarijanskih varijanti sa mnoštvom povrća.

Pirinač na kineski način - lagani recepti sa egzotičnom notom

Popularni fried rice, ili na našem prženi pirinač, jelo je koje se vrlo brzo sprema, a možete ga pripremiti na bezbroj načina. Ovo jelo vrlo lako možete prilagoditi onome što volite ili trenutno imate pri ruci, a osnova su pirinač, povrće i jaja.

Što se pirinča tiče, najbolje je da to bude bijeli jasmin pirinač. Jasmin pirinač ima poseban šmek, te će već u startu vašem jelu pružiti blagu dozu egzotike. Koristite ga hladnog kako bi se bolje ispržio.

Nakon toga potrebno je dodati i neko povrće. Obično to bude klasično povrće poput crnog i bijelog luka, šargarepe i crvene paprike, ali možete dodati i grašak, kukuruz, brokoli ili bilo koje drugo povrće po želji.

Jaja su neizostavan dio prženog pirinča, te obavezno pripremite i njih. Možete napraviti kajganu u posebnom tiganju i dodati je u jelo, ili ispržiti jaje i njime dekorisati jelo.

Što se mesa tiče, mnogi recepti za ovo jelo ne sadrže meso, ali vi možete dodati nešto lagano poput piletine ili tunjevine, pa čak i tofu za vegetarijansku varijantu.

Za kraj potrebno je nabaviti dobar sos, koji će cijelo jelo povezati i dati mu fantastičan ukus. To može biti soja sos, čili ili riblji sos, koji su najtipičniji u kineskoj kuhinji, a takođe možete probati i sa kikiriki puterom. Cijelu kreaciju ukrasite semenkama susama i sjeckanim lišćem mladog luka.

Obrok salate - ukusno i zasitno jelo u bezbroj kombinacija

Obrok salate su još jedan recept koji se lako i brzo sprema, može se prilagoditi različitim ukusima i napraviti od sastojaka koje imate pri ruci.

Postoje različiti recepti za obrok salate, od jakih i zasitnih, do laganih ljetnjih salata. Ono što ova jela čini specifičnim jeste to da ona nemaju ulogu dodatka glavnom jelu, već predstavljaju obrok za sebe, kao što i samo ime kaže.

Dakle, ukoliko se odlučite za obrok salatu, uštedjećete sebi vrijeme, jer će jedno jelo biti dovoljno za čitav obrok.

Osnovni princip pravljenja obrok salate jeste kombinovanje žitarica, izvora proteina i povrća. Jedino uz ovu kombinaciju jelo će zaista moći da vas zasiti. Pustite mašti nas volju i kombinujte sastojke, ali obavezno ne zaboravite dobar preliv za salatu!

Za laganu ljetnju varijantu možete se odlučiti za obrok salatu sa testeninom. Pomešajte skuvane makarone, tunjevinu, feta sir, masline i čeri paradajz. Po želji, jelo možete upotpuniti raznim neobičnim dodacima poput suvog grožda, kandiranih brusnica, oraha ili badema.

Ukoliko ste u potrazi za ukusnom i zasitnom obrok salatom za jesenje doba, odlučite se za salatu čija će osnova biti sezonsko povrće pečeno u rerni. Za ovo su idealni crvene i žute paprike, bundeva i slatki krompir. Uparite ih sa laganom žitaricom poput kus-kusa i ukrasite sjemenkama bundeve, orahom i svojim omiljenim prelivom.

Odlučite se za jedan od ova tri recepta i uspjeh će biti zagarantovan! Uključite maštu, kombinujte sastojke koje volite i priredite sebi i sebi dragim ljudima specijalitet koji će ih oduševiti!

IT

E-commerce - koje su prednosti i mane?

Pandemija korona virusa izazvala je pored velikih problema za zdravstveni sistem, i mnoge negativne ekonomske posljedice koje ćemo tek moći da osjetimo u budućnosti.

Pa ipak, tokom ovog perioda javilo se i nešto pozitivno - razvitak online trgovine. kao rezultat prilagođavanja ljudi na nove okolnosti.

Zbog pandemije je e-commerce veoma napredovao i doživio rast koji je bio predviđen tek za kraj ove decenije. Razvilo se povjerenje kod ljudi kada je u pitanju kupovina preko interneta, s obzirom da se dosta radi na tome da potrošačko iskustvu u ovom obliku bude što kvalitetnije.

Razvile su se mnoge platforme za online šoping, koje omogućavaju jednostavnu, brzu i sigurnu kupovinu putem interneta, a ovde možete pogledati i jedan od odličnih primjera iz prakse.

U nastavku pročitajte i više o tome koje su prednosti i mane kupovine putem interneta.

Prednosti online kupovine svode se na praktičnost

Brojne su prednosti online trgovine, za koje smo sigurni da su uspjeli da ih uvide svi oni koji su imali prilike da se makar jednom susretnu sa kvalitetnom online prodavnicom.

Osnovna želja online trgovaca je da njihovi potrošači mogu da obave jednostavnu kupovinu bez imalo muke.

Pogledajte i koje smo prednosti online kupovine izdvojili za vas.

#1 Kupovina u svakom trenutku

Činjenica je da se danas veoma brzo živi, tako da mnogi nemaju vremena za višečasovno obilaženje prodavnica i tržnih centara. Šoping se zbog toga pretvara u agoniju, umjesto da bude pravo uživanje.

Online trgovina je riješila ovaj problem i omogućila ljudima da kupuju kada god to požele.

Bilo da ste upravo došli sa posla, uspavljujete dijete, surfujete internetom pred spavanje, kupovati možete uvijek!

Za razliku od prodavnica na fizičkim lokacijama, internet trgovine rade 24 časa dnevno, 365 dana godišnje. Nema potrebe da svoje vrijeme prilagođavate obaveznom šopingu, već možete kupovati kada god uhvatite malo slobodnog vremena kod kuće.

#2 Mnogo preglednija ponuda

Kvalitetno optimizovani i prilagođeni sajtovi za kupovinu pružaju korisnicima odličan pregled ponude. Ovde imate priliku da saznate nešto više o proizvodima, pogledate cijelu ponudu veoma brzo i lako, i saznate koji su artikli dostupni.

Samim tim, kupovina je mnogo efikasnija i lakša. Nema obilazaka radnji i lutanja po šoping centru u potrazi za odgovarajućim modelom i veličinom. 

Sve što vam je potrebno saznaćete na sajtu i poručiti ako to poželite. Potrošačko iskustvo će biti na zadovoljavajućem nivou, pod uslovom da naravno sajt za online kupovinu ima sve što je potrebno.

#3 Ušteda novca prilikom svake kupovine

Ukoliko se odlučite za online kupovinu, veoma brzo ćete uvidjeti da se ovako ne štedi samo vrijeme, već i novac.

Na internetu možete veoma lako ulaziti iz jedne prodavnice u drugu i upoređivati cijene na različitim mjestima. Mnogo se brže dolazi do akcijskih ponuda, dok su artikli čak i kada nema sniženja, često jeftiniji nego u klasičnim prodavnicama.

#4 Nema brige o pronalasku parking mjesta

Iako su tržni centri donekle riješili problem parking mesta kada je šoping u pitanju, i ovde se nekada može desiti da potraga za mjestom traje i pola časa.

Prilikom online kupovine, sve što je potrebno jeste da se zavalite u svoju omiljenu fotelju, spremite girckalice i osvježenje, pa kupovina može početi. Sačuvaćete i novac namijenjen za gorivo, te sebe poštedjeti mnogo potrošenih živaca.

#5 Kupovina na internetu je mnogo udobnija

Veliki redovi i gužve su nešto što niko ne priželjkuje tokom šopinga, a upravo je to realnost sa kojom se suočavamo skoro svaki put kada idemo u kupovinu. Ovaj problem je sa online trgovinom riješen, dok je potrošačko iskustvo na znatno većem nivou.

Šta su mane online šopinga?

Mane prilikom online trgovine postoje, ali ih je iz godine i godinu sve manje, jer se puno radi na njihovom ispravljanju, kako bi se privuklo što više potrošača. Potencijalni problemi ipak uvijek postoje, pa njih moraju biti svjesni i sami kupci.

#1 Bezbijednost novca prilikom kupovine

Na internetu ima preveranata koji mogu namamiti kupce i uzeti njihov novac. Potrebno je biti veoma oprezan, ali je činjenica da mlađe generacije postaju digitalno pismenije, pa su i šanse za prevarama sve manje.

U svakom slučaju, budite oprezni gdje ostavljate svoje finansijske podatke!

#2 Kupljeni proizvod ne dobijate odmah

Online trgovina radi na tome da kupljeni proizvodi budu na vašoj adresi u najkraćem mogućem roku, ali ćete svakako morati da sačekate nekoliko dana.

Ukoliko nemate luksuz za čekanjem, već vam je artikal neophodan odmah, onda je možda najbolje da preskočite online kupovinu!

#3 Ne postoji fizčki kontakt sa proizvodom prije kupovine

Kupovina garderobe, obuće i sličnih stvari je nekada mnogo lakša kada se određeni artikal proba i kada se jednostavno na licu mesta uvjerite u kvalitet. Kod online šopinga to nije moguće, pa je možda bolje kupovinu obaviti na licu mjesta kada u potpunosti nemate povjerenja u svog prodavca.

Nadamo se da smo uspjeli u predstavljanju prednosti i mana online šopinga, kao i da ćete naše savjete veoma lako primijeniti u praksi. Dobra kupovina je često izvor velike radosti, pa se zato potrudite da je obavite kako treba. Srećno!

POJAČANJE ZA ISTORIJSKI USPJEH: Meridian zvanično naslovni sponzor dobojske Sloge

Kompanija Meridian i FK Sloga iz Doboja potpisali su ugovor o naslovnom sponzorstvu, zahvaljujući kojem će se crveno-bijeli u novoj sezoni takmičiti pod novim imenom Sloga Meridian.

Podrška regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću stigla je u pravom trenutku, s obzirom na to će klub prvi put u istoriji nastupati u Premijer ligi BiH.

 u tekst2 min

-Naše strateško opredjeljenje je ulaganje u razvoj sporta i sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini, bez obzira da li je riječ o profesionalnim ili amaterskim klubovima. U FK Sloga smo prepoznali entuzijazam kakav se rijetko sreće, klub je rasadnik talenata, a Doboj i njegova okolina žive za sport. Upravo zbog toga, drago nam je da smo dio ove sjajne sportske priče- kazao je Mlađan Životić, direktor kompanije Meridian za tržište Bosne i Hercegovine.

On je zahvalio rukovodstvu kluba što su kompaniju Meridian prepoznali kao partnera sa kojim dijele istu viziju.

-Sloga je sportski kolektiv koji je pokazao da se trud, rad i zalaganje isplate. Zajednički nastavljamo u istom pravcu, sa istim ciljem i ambicijama- dodao je Životić, koji je momcima poželio sreću u elitnom rangu takmičenja.

Miroslav Kršić, predsjednik FK Sloga, izrazio je zadovoljstvo novom saradnjom, koja će, siguran je, biti na obostrano zadovoljstvo.

 u tekst3 min

-Čast je u sponzorskom pulu imati ime brenda kakav je Meridian. Podrška je došla u pravom momentu i vjerujem da će nam novi naziv- Sloga Meridian, biti taličan i da ćemo, zajedničkim snagama, postići rezultate kojima ćemo da ispišemo istoriju. Ovim sponzorstvom smo sigurno korak bliže tome- kazao je Kršić.

U prvom kolu Premijer lige Sloga Meridian će, kao domaćin, igrati protiv Borca, dok će u drugom ugostiti ekipu Leotara.

PONOSNI SPONZOR KLUBOVA ŠIROM SVIJETA

Meridian grupacijaje ekskluzivni betting partner više od 20 fudbalskih i košarkaških klubova širom svijeta. Od Beograda, Banjaluke, Podgorice, preko Minhena, Valete i Limasola, Kanarskih ostrva, Dar es Salama… Ponosni je sponzor timova koji dolaze iz najviših profesionalnih liga: fudbalskih, košarkaških, rukometnih…

Za ovu kompaniju razlika između “malih” i “velikih”, profesionalnih i amaterskih klubova i sportova ne postoji – svi imaju podršku globalnog brenda industrije zabave i igara na sreću.

SPEKTAKL MLADOSTI I LJEPOTE U DOBOJU

Nakon vrlo uspješne godine u kojoj je direkcija IZBORA ZA FOTOMODELA Bosne i Hercegovine,  realizirala 20 predtakmičenja širom Bosne i Hercegovine, dva polufinala za Federaciju i Republiku Srpsku, te sprektakularni finalni izbor u Mostaru, vrijeme je za novu sezonu ovog popularnog projekta.

U protekloj sezoni direkcija se pobrinula da sve učesnice dobiju vrijedne nagrade, da u okviru tri models kampa steknu zavidno iskustvo i znanje iz oblasti modelinga i javnog nastupa, te da djevojke uživaju u svim privilegijama i dobro organiziranom projektu. Predanim trudom i radom te zalaganjem direkcija je dodjelila dvije stipendije za fakultete ukupne vrijednosti 24 000KM, koje je obezbjedio Internacionalni Univerzitet Travnik kao partner direkcije. Najuspješnije djevojke postale su dijelom muzičkih spotova,reklama,te su nosile revije uspješnih kompanija i dizajnera širom BiH.

U spetak 24.06.2022. godine po prvi put regija Doboj/Teslić birala je svoje predstavnice za Izbor Fotomodela Republike Srpske.Ovaj spektakl mladosti i ljepote se održao u Coffe&bar Akter u Doboju a učešće je uzelo deset djevojaka koje su izabrane na kastingu. Djevojke su prisustvovale trodnevnim pripremama, gdje su uvježbavale sve potrebno za show, te su radile i fotografije pomoću kojih smo izabrali Fotomodela publike regije Doboj/Teslić.

6 prvoplasiranih steklo je pravo učešća na polufinalnom republičkom takmičenju a tome će prethoditi izrada booka, te učešće na revijama.Titulu FOTOMODEL PUBLIKE REGIJE DOBOJ/TESLIĆ pripala je Nikolini Božić, titula FOTOMODEL MEDIJA REGIJE DOBOJ/TESLIĆ pripala je Tatjani Tomić, titula FOTOMODEL FASHION M REGIJE DOBOJ/TESLIĆ pripala je Nini Panić, titula II PRATILJE FOTOMODELA REGIJE DOBOJ/TESLIĆ pripala je Andrei Topalović, titula I PRATILJE FOTOMODELA REGIJE DOBOJ/TESLIĆ pripala je Jovani Zekić, pobjednica večeri prelijepa Anđela Stanojević TOP FOTOMODEL REGIJE DOBOJ/TESLIĆ.

U toku je priprema relalizacije,obuke učesnica za republičko polufinalno takmičenje.Direkcija će povesti računa o fizičkom i mentalnom stanju učesnica kroz pripreme koje slijede u narednom periodu.

Generalni sponzor i domaćin bio je Coffe & bar Akter.

Projekat je podržao Badminton club Sertini.

Za frizure učesnica pobrinuo se Frizerski studio „Adrijana“ , za make up pobrinule su se Make up by Ivana Lazić i Liva make up Iva Lučić.Predivne bukete za pobjednice pripremila je Cvjećara Aurelija kao i poklone Zlatarna „Ljubuškić“ , kao i Butik „Stil“.

Djevojke u posljednjem izlazu su nam se predstavile u svečanim haljinama Butika „Stil“.

Oficijelni fotograf večeri bio je Boski photo Bojan Lukić, a sam event su upotpunili naši gosti Plesni studio Wolf, Plesni klub Stage, te pred samo proglašenje prvoplasiranih takmičarki Nikolina Lazić podjednica na Đurđevdanskom festivalu.

Medijski pokrovitelji projekta su Azra magazin,Direktno.ba, Dobojski.info i Dobojcaffe.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top