MN mar 04, 2018 - 352 Views

Dodijeljena Zlatna malina

Film "Emoji Movie", animirana komedija u 3D formatu, osvojio je satiričnu Zlatnu malinu kao najgori film godine, saopštila je danas fondacija Zlatna malina koja tradicionalno dodjeljuje nagrade za najgora ostvarenja dan prije svečane dodjele Oskara, javila je agencija AP.

Fondacija je dodala da je taj film najgori animirani film za 38 godina postojanja Zlatnih malina, koje parodiraju Oskare, nagrade američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka.

"Emoji Movie" je bacio sjenku na velikog favorita za tu nezahvalnu nagradu. Favorit sa najviše nominacija je bio film "Transformersi - Poslednji vitez".

"Film 'Emoji Movie' je holivudski reciklirani otpad i na toksičnom je nivou zbog nedostatka originalnosti", dodaje se u saopštenju fondacije čiji je moto ovogodišnje dodele "Kako zaštiti čovječanstvo od toksičnog otpada".

Taj film je dobio četiri od deset Zlatnih malina koja se dodeljuju svake godine. Takođe je nagrađen u kategoriji najgoreg scenarija, najgore režije i najgore ekranizacije. Tom Kruz je osvojio satiričnu titulu najgoreg glumca godine za ulogu u filmu "The Mummy" (Mumija).

Kruz koji nije dobio nijednog Oskara poslije tri nominacije, dobio je dvije Zlatne maline u karijeri. On i Bred Pit su dobili Zlatnu malinu za najgori glumački par 1994. za uloge u filmu "Intervju s vampirom".

Teri Taljer je ponijela titulu najgore glumice za film "Boo 2! A Madea Halloween", dok je Kim Bejsinger dobila Zlatnu malinu za najgoru žensku sporednu ulogu u filmu "Pedeset nijansi sive mračnije".

Mel Gibson koji je već dobitnik satirične nagrade, ove godine je osvojio Zlatnu malinu za najgoru mušku ulogu u filmu "Daddy's Home 2". Film "Baywatch" osvojio je prvu specijalnu nagradu "Truli paradajz" (Special Rotten Tomatoes Award).

Ta nagrada se dodjeljuje najgorem ostvarenju onlajn ankete sprovedene na sajtu Rotten Tomatoes.

Pobjednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodjele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara.

 

Izvor: nezavisne.com

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top