Marketing maj 03, 2018 - 190 Views

Volkswagen mijenja logo! Featured

Volkswagen je u procesu velikih promjena koje će iz korijena izmijeniti poslovanje, ali i samu sliku kompanije. Presudan faktor promjena zasigurno je afera Dieselgate, najveća u istoriji Volkswagena, ali i jedna od najvećih u autoindustriji. Dieselgate je uzrokovao drastične promjene u poslovanju, a potom su se na sve nadovezali najnoviji trendovi, posebno oni u vezi s elektrifikacijom.
A tu je Volkswagen vidio svoju priliku i odlučio gotovo sve karte staviti na elektrifikaciju game. Da, Dieselgate je pokopao Das Auto, ali ne i kompaniju čije je poslovanje u 2017. godini pokazalo značajan oporavak. TDI se više ne spominje, ali je prisutan, a ono o čemu se govori je I.D. porodica, koja će uskoro biti lansirana.
A kako bi sve bilo spremno, Volkswagen je spreman na sve, pa i da promijeni imidž kompanije. Prvi čovjek VW-ovog marketinga Jochen Sengpiehl rekao je kako će Volkswagen popraviti svoj imidž tako što će biti “manje njemački”.
VOLKS1“Marka nije u dobrom stanju usporedimo li je s prijašnjim godinama”, a jedan od razloga je što želi biti “previše njemački”, a to je VW-ove modele učinilo manje privlačnima, pojašnjava VW-ov kreator Sengpiehl.
“Moramo biti šareniji, želimo da se ljudi zabave s nama”, Sengpiehl je pojasnio nove ciljeve, piše Bloomberg.
U svojoj misiji da se približi potrošačima Volkswagen će biti aktivniji na društvenim mrežama i u digitalnoj promociji.
A upravo će marketing biti presudan u budućnosti, jer će VW morati opravdati nešto višu cijenu svojih proizvoda, ali i nagovoriti potrošače da pređu na struju i izaberu neki od I.D. modela.
A da u Volkswagenu misle ozbiljno pokazuje i potvrda Sengpiehla kako će sljedeće godine promijeniti logo. Podsjetimo, Volkswagen je zadnji put u svoj logo intervenisao 2012. dodijelivši mu 3D efekt. Zasad nije poznato puno, osim da će novi logo biti prilagođen električnim automobilima, ali i zaslonima pametnih telefona.
 
 
(fokus.ba)

Izdvajamo

Popularni članci

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • + 381 69 625 167 (Novi Sad, Srbija)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top