Dario sep 20, 2018 - 1367 Views

Ko je Slavenko Božić iz Pijeskova? Featured

Iako je predizborna "trka" i mnogo je informacija na tu temu, odlučili smo da se podsjetimo jednog našeg sugrađanina koji je takođe iz Pijeskova i vrhunski je sportista, ali ne u standardnim sportovima već u VISOKOGORSKOM PLANINARSTVU. Slavenko Božić je svoje djetinjstvo proveo u Doboju, završio osnovnu i srednju školu, a nakon toga i Saobraćajni fakultet u Doboju. 

 

Kao i svaki dječak i mladić probao je mnoge stvari kako kroz sport tako i kroz muziku. Komponovao je muziku u RAP fazonu sa svojim prijateljima. Obzirom da je završio fakultet kao i svako nadao se da će do posla doći bez problema.

Pokušavajući da dođe do posla kao Diplomirani Inžinjer Saobraćaja uvidio je da to nije baš lako moguće(barem kod nas) i okrenuo se samostalno infromatici tj. programiranju. Samouk i uz pomoć nekolicine prijatelja napredovao je vrtoglavom brzinom i uspio je da savlada elementarna znanja, a kasnije i da pređe u viši nivo.

Prije nekoliko godina se zaputio u Beograd i zaposlio se kao programer.

Ovo je uvod u priču o njegovom Hobiju ili više možemo reći ljubavi u Planinarstvo, ali ne baš "šetnju po planinama" već jedan ozbiljan i ekstremni vid planinarenja. Ukoliko želite da vidite dio fotografija sa destinacija koje je ophodio sa svojom ekipom možete pogledati na njegovom profilu. LINK

Zašto smo objavili ovu vijest?

Ova vijest je nešto što bi trebalo da osvijesti svaku mladu osobu i da shvati kako je život samo jedan i od čekanja nema vajde. Pored toga Slavenko Božić je dobio PRIZNANJE za uspon na HIMALAJE(6189m-NEPAL), kao i PRIZNANJE sportista godine za VISOKOGORSTVO.

Napomenut ćemo sa ponosom da je Slavenko jedan izvjestan period proveo kao uređivač pojedinih segmenata vijesti na našem i vašem portalu www.dobojcaffe.com

priznanje

Čestitamo Slave na ostvarenim rezultatima u svakom pogledu i želimo ti sreću u budućim poduhvatima.

Tagged under

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top