Marketing mar 06, 2021 - 188 Views

CEO ŽIVOT GREŠITE, TESTENINU NIKAKO NE TREBA DA ISPIRATE: To čak nije jedina GREŠKA, isto važi i za OVE NAMIRNICE! Featured

Hrana koju nikako ne bi trebalo prati pre kuvanja:

Testenina - Kuvari upozoravaju da pranjem testenine uklanjate skrob koji bolje upija sos. Testeninu možete isprati jedino nakon kuvanja, ako je želite upotrebiti, recimo, u salati. U ostalim slučajevima nema potrebe, samo je odmah ocedite i povremeno promešajte.

Piletina - Mnogi misle da će pranjem piletine pre kuvanja rešiti problem bakterija, ali time ih samo šire na ruke i kuhinjsku radnu površinu zbog raspršivanja vode. Bakterije ćete uništiti tako što ćete meso dobro skuvati ili ispeći.

Ostalo meso - Isto kao i s piletinom, ne bi trebalo prati ni svinjetinu, jagnjetinu, govedinu... Bakterija ćete se rešiti, umesto vodom, visokom temperaturom kuvanja ili pečenja. Ako želite da skinete višak mesnog soka s površine, upotrebite papirni ubrus i nakon toga dobro operite ruke.

Jaja - Na njih se u industrijskoj proizvodnji stavlja posebna materija kako bi se zaštitila od zaraze bakterijom. Voda uništava ovu zaštitu. Možete ih oprati neposredno pre pripreme.

Pečurke - Njih je bolje samo kratko isprati i osušiti papirnim ubrusom umesto da ih dugo držite pod vodom ili da ih potapate. Kratko ispiranje treba uraditi isključivo pre kuvanja.

Ono što bi uvek trebalo oprati:

Voće i povrće s jestivom korom - I ako vam se učini da je voće ili povrće koje želite da pojedete čisto, svejedno ga obavezno temeljno operite. Naravno, bez sapuna. Nakon hladnog tuša osušite ih papirnim ubrusom. Ukoliko nakon pranja i dalje ostaju masnjikave, nisu dovoljno čiste i oljuštite ih!Konzerve - Bakterije ne mogu ući u njih dok su zatvorene, ali mogu preko poklopca ako ga ne operete pre otvaranja.

Voće i povrće s nejestivom korom - Bez obzira na to kako ih ljuštite bakterije će doći do jestivog dela. Zato treba prati i dinje i lubenice.

Orašasti plodovi - Iako to nikada ne činimo, stručnjaci kažu da bi ih trebalo oprati, čak i ako je oljušteno, jer nikad ne znate kako su bili skladišteni. Uz to, pranjem ćete ukloniti fitinsku kiselinu, koja orašaste plodove štiti od parazita, a i te kako može naštetiti organizmu.

Sušeno voće - Ova namirnica se smatra jednom od najprljavijih, takođe zbog skladištenja i broja ruku koji ga u procesu proizvodnje dodiruju. Sem ako nije lepljivo zbog sopstvenog šećera i posuto šećerom u prahu. (stil)

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top