Marketing maj 25, 2018 - 762 Views

Uspješna priča u Doboju: Zvjezdan Višt Featured

Građevinski inženjer Zvjezdan Višt 1996. godine započinje vlastiti biznis u vidu stolarske radionice. Zbog nemogućnosti nabavke potrebne mašine za rad 2005. godine konstruisao je svoju prvu vakuum presu za oblaganje drveta.

Nakon prve mašine, ubrzo je zatim za kolege iz branše izradio nekoliko presa iste namjene da bi se tokom godina usavršio i fokusirao na serijsku proizvodnju.

Nacionalna agencija za istraživanje svemira iz Indije raspisala je konkurs za kupovinu vakuum prese za obradu karbonskih vlakana i sintetičkih legura. Na poziv najvećih svjetskih kompanija sa strogim standardima kvaliteta, odgovorila je i tada skromna radionica Zvjezdana Višta, a upravo taj angažman je najveća referenca sadašnje kompanije „Wischt" iz Doboja.

Kontrola kvaliteta, inovacije, briga o kupcima i konkurentski duh čine kompaniju „Wischt" idealnim partnerom i vodećim proizvođačem vakuum presa, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom tržištu. Preduzeće trenutno zapošljava 26 radnika, a kroz aktivnosti posredovanja u zapošljavanju, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske ostvaruje veoma uspješnu saradnju sa menadžmentom ovog preduzeća.

U više navrata bili su korisnici sredstava po različitim projektima Zavoda, a njihovom realizacijom zaposleno je sedmoro lica.

(ZZRS)

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top