Marketing jun 05, 2018 - 577 Views

ŠF Ačko na turniru u Italiji Featured

Protekli vikend je bio u fokusu putovanja dječaka iz Škole Fodbala Ačko u Italiju, tačnije u mjesto Zane nadomak Vićence.

Lijepo je biti radostan! Šta je to radost? U našem slučaju radost je osmijeh i zadovoljstvo naših mališana. Bio je to jedan veličanstveni događaj gdje su mališani, a i oni veliki učestvovali na Turniru u Malom Fudbalu u organizaciji SKSO "Kruna" - Srpska Kulturno Sportska Organizacija.

ŠF Ačko veliku zahvalnost ukazuju domaćinima i mnogobrojnim roditeljima koji su prihvatili naše mališane u okrilje svog doma i pokazali nevjerovatno gostoprimstvo.

Mališani ŠF AČKO DOBOJ su osvojili 3. mjesto i to je veličanstven uspjeh stim da je turnir bio za generacije 2005 i mlađe.

masslight ItalijaVeterani (većinom roditelji tih istih mališana) su osvojili turnir za veterane tj. osvojili 1. mjesto.

Pred toga, Vićenca je za turiste idealna lokacija za obilazak ovog dijela Italije, jer je od Venecije udaljena svega šezdesetak kilometara, od Padove 30 km, isto koliko i od Verone. Na nekih četrdesetak kilometara od Vićence je poznato jezero Lago di Garda na kojem se nalazi i popularni dječiji vodeni park Gardlend sa velikim roler kosterima.

zaneU Vićenci je i velika srpska zajednica za koju se pretpostavlja da broji oko 15.000 ljudi, okupljena oko srpske pravoslavne crkve Sveti Luka.

U početku je bilo teško. Nismo imali crkvu, nismo mogli nigdje da zakupimo ni salu da proslavimo Svetoga Savu. Sada je sve drugačije. Crkvu u centru grada smo dobili od katoličke crkve, sa kojom izuzetno sarađujemo, kao i pravo da joj preuredimo unutrašnjost i postavimo ikonostas. Da ne komplikuju ni nama ni sebi crkvu su SPC iznajmili na 60 godina pod zakup za jedan evro godišnje - priča Kristina Grabovac, veliki dobrotvor crkve i zasigurno lokomotiva organizovanja srpske zajednice u Vićenci.

Rođena u Tesliću, u Vićenci se poslije izbjeglištva sa porodicom iz Rijeke te 1996. godine još nije dovoljno dobro snašla, ali to Grabovcima nije bila prepreka da oca Milivoja prime u svoj dom onoga dana kada je stigao za sveštenika u Italiju i da mu pomognu da i sebi i SPC pronađe stalnu adresu u Paladijevom gradu. Veći dio roditelja je bio u njihovom domu smješten uz fenomenalan ambijent i gostoprimstvo. Pored toga oni vode objekat Kristina - Bed & Breakfast sa uživanjem. Želite li i vi da ih posjetite imožete se obratiti putem sledećeg kontakta LINK 

Pogledajte jedan dio fotografija kroz malu retrospektivu unazad par dana na sledećem linku.

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top