Dario okt 01, 2018 - 968 Views

RANKO RAJOVIĆ: Nesvakidašnja priča koja mijenja svijet i svijest Featured

Doboj 29.09.2018. u hotelu Parku u organizaciji Visoke medicinske škole zdravstva Doboj i NTC centra Doboj odrzan seminar i predavanje o NTC sistemu učenja. Predavač je autor NTC sistema učenja dr Ranko Rajović, jedan od najvećih autoriteta u oblasti dječijeg razvoja u regionu.

NTC je skraćenica od Nikola Tesla centar i u pitanju je program koji se primjenjuje u 17 zemalja Evrope. Metod je osmišljen u skladu sa neurofiziologijom mozga, a cilj je razvoj svih potencijala deteta, sa posebnim akcentom na razvoju inteligencije, kreativnosti i darovitosti kod dece, a krajnji cilj je razvoj funkcionalnog mišljenja. 

DSC 7105 Medium

 

Dr Rajović je roditeljima i vaspitačima ukazao na najčešće greške koje se dešavaju u vaspitavanju i razvoju dece. Skrenuo je pažnju na štetnost modernih tehnologija u smislu da djeca sve više vremena provode pred ekranima, sve se manje kreću, a mi smo živa bića stvorena za kretanje. Djeca se danas ne kreću dovoljno što se odražava na njihov cjelokupan razvoj i moramo da reagujemo, jer posljedice su zaista velike. Takođe, istakao je da su rezultati NTC metoda, kada se pravilno primjenjuje, vidljivi su već nakon 2 do 3 mjeseca. 

Na seminaru su bili učitelji, vaspitači i roditelji iz okruženja i to iz Doboja, Banja Luke, Prnjavora, Dervente, Modriče, Tešnja, Teslića, Tuzle, Maglaja, Žepča, Zavidovića i čak iz Cazina. 

 DSC 7233 Medium

"Drago nam je da smo bili domaćini ovako lijepog skupa u našem gradu. Kroz naš centar do sada je prošlo oko tri stotine dece, predškolskog i školskog uzrasta. Rezultati su vidljivi u veoma kratkom periodu i roditelji to vide i prepoznaju. Dr Ranko Rajović  i Uroš Petrović su osmislil jedan zaista fantastičan program i oni pravi i veliki rezultati su tek pred nama, dok naši đaci porastu u velike ljude, tada ćemo videti one prave dobrobiti jednog ovako kvalitetno osmišljenog programa. Ovaj način učenja koji djeca nauče kod nas u NTC centru je zaista efikasan i djeca sa lakoćom uče školsko gradivo, a znanje koje usvoje na ovaj način je zaista funkcionalno i upotrebljivo, a samim tim su rezutati u školskim postignućima daleko bolji i na radost djece mnogo lakši od klasičnog načina učenja koje je djeci zapravo dosadno. NTC je zapravo integrisana igra, gde dete misli da se igra, a zapravo uči na zabavan način i u takvom kontekstu rezultati takvog učenja su fantastični" - rekla je Emanuela Božić NTC koordinator za regiju Doboj

Tagged under

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top