Dario mar 26, 2019 - 391 Views

RAZMIŠLJAJ DRUGAČIJE by Vizija Featured

Kroz lokalnu inicijativu „ Razmišljaj drugačije“ i projekat PRO - budućnost , udruženje „VIZIJA“ Doboj je imalo zadovoljstvo da ugosti članice   udruženja žena „RUKA“ iz MZ Kalošević – Opština Tešanj. Posjetom u Regionalnog Muzeju Doboj, gošće su se upoznale sa kulturno –istorijskim i vjerskim nasleđem naroda sa područja šire dobojske regije. Nakon posjete muzeju, održana je radionica   „Vrijednost i uticaj porodice u procesu izgradne pomirenja i promocije razumijevanja i tolerancije“, gdje su se učesnici projekata, zajedno sa predstavnicila dobojske PRO-budućnost Radne grupe , upoznali i definisali izazove   koji se otvaraju u okviru same porodice i koji direktno mogu da dugoročno utiču na stvaranje pozitivnijeg i tolerantnijeg društva u Bosni i Hercegovini. Tokom radionice, učesnicima projekta je predstavljena i „Platforma za mir“ koju je potpisao i podržao i Savjez Ministara BiH a koja je osnovna poruka svih aktivnosti u okviru PRO –budućnost projekta.

Projekat PRO-Budućnost se nastavlja i u narednom periodu i sigurno da će naše udruženje „VIZIJA“ Doboj, u našem gradu ali i šire organizovati još mnogo sličnih aktivnosti, sve u cilju kvalitetne saradnje , promocije i izgradnje povjerenja, razumjevanja i odgovornosti za budućnost“, istakla je Zorica Davidović predsjednica udruženja „VIZIJA“ Doboj i dodala da njeno udruženje već aktivno priprema nove projekte.

Projekat “ Razmišljaj drugačije” je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO–Budućnost koji implementira Catholic Relief Services, u saradnji sa Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građanaTuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini, Institutom za razvoj mladih KULT, Nansen Dijalog Centar Motar i Helsinški odborza ljudska prava Republike Srpske    

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top