Dario jan 12, 2020 - 1336 Views

BULL GYM Doboj - Novo Featured

 Ono si što jedeš " rekli bi mnogi koji propagiraju zdrav život i koji pokušavaju svoje teorije da prodaju uz priču da je hrana osnova zdravlja i izgleda bez bilo kakvog pominjanja svih drugih bitnih životnih aspekata kao što su:
- dovoljno sna
- redovna fizička aktivnost
- regulacija depresije i nervoze
- optimizam
- normalni međuljudski odnosi itd.

Dijeta jeste bitna, ali nije jedina varijabla u formuli zdravlja, snage i ljepšeg izgleda. Reći da je neko proizvod svojih hranidbenih navika u potpunosti sijenku baca na fizičku aktivnost ( i sve ostalo već gore navedeno ) koja je podjednako, ako ne i bitnija za zdravlje od izbalansirane ishrane. Možeš svoju ishranu bazirati samo na voću, povrću i mesu, a da opet budeš gojazan i na korak od nekog zdravstvenog problema.

Prihvatiti činjenicu da si ono što jedeš lako odvodi u rigoroznost, brigu o detaljima, dijeljenje namirnica na dobre i loše, baziranje ishrane na svega nekoliko izvora hidrata, masti i proteina. Poznato nam je da je za mnoge rigorozan pristup ishrani samo kratkotrajno rešenje za višak kilograma sa dugotrajnim posljedicama. Jer vodi u izgradnju nezdravog odnosa sa hranom, stres, depresiju, prejedanje i povratak izgubljene kilaže u periodu nakon dijete.

Umjesto koncepta da si ono što jedeš, bolje bi bilo prihvatiti da si ono što izabereš da budeš, da tvoje navike prije svega diktiraju tvoj život, a ne ova ili ona namirnica.

#fitlab#trening#ishrana#dijeta#mrsanje#planishrane#fitness#zdravlje#zdravzivot#personalnitrener

Related items

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top