Dario jul 20, 2020 - 543 Views

Poziv za popunjavanje preostalih mjesta za WEB trening – radionicu “Pisanje projektnog prijedloga” Featured

Resursni centar objavljuje poziv za popunjavanje preostalih mjesta za učešće na WEB trening – radionici “Pisanje projektnog prijedloga”. Na radionici se očekuje učešće ukupno 20 različitih OCD od čega je 14 mjesta popunjeno na osnovu prethodnog poziva (OCD koje su prošle trening Strateško planiranje), dok će se na temelju ovog poziva popuniti preostalih 6-8 mjesta.

Ovim pozivom želimo identifikovati dodatni broj novonastalih OCD ili predstavnika neformalnih građanskih aktivista (grassroot inicijativa), a koji bi u organizaciji „Resursnog centra za bh. civilno društvo u procesu evropskih integracija“ učestvovali na interaktivnim treninzima u cilju razvoja osnovnih vještina pojedinaca i same organizacije.

U skladu s uputama i preporukama nadležnih institucija za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 WEB trening-radionica će se održati online, u periodu avgust/semptembar 2020. godine, a o preciznom terminu ćemo obavijestiti izabrane OCD.

Svrha radionice

Polaznici WEB trening-radionice će dobiti osnovna znanja i vještine u oblasti „Osnove pisanja projekata“ i „Izrade budžeta“, u okviru kojih će biti upoznati s opštom strukturom projektnog obrasca (određivanje i formulacija problema, ciljeva, ciljanih grupa, LOG-frame, održivosti projekta) te strukturom i praktičnom izradom projektnog budžeta.

Metodologija

Trening će biti podjeljen u 4 modula (teoretska i praktična uputstva), gdje će korisnici (OCD) dobijati snimljene module sa konkretnim radnim zadatkom na kraju modula. Nakon odgledavanja pojedinačnih Modula i urađenog zadatka organizovaćemo WEB radionice na kojoj će treneri pružati komentare i sugestije na dostavljeni materijal OCD. Generalno, WEB trening radionica će konstantno pružati okruženje za obostranu komunikaciju između trenera i učesnika te razmjenu iskustava i savjeta.

Cilj nam je da sve OCD trening ciklus završe sa razvijenim specifičnim projektnim prijedlogom.

U odabiru sudionika radionice također će se voditi računa o uravnoteženoj regionalnoj zastupljenosti organizacija civilnog društva.

Sudjelovanje na WEB trening-radionici je besplatno, a sve aktivnosti Resursnog centra finansijski podržava Evropska unija.

Prijava na radionicu podnosi se na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . molimo Vas da ostavite vaše lične podatke, te kratak opis (misiju) OCD iz koje dolazite ili opis djelovanja neformalne grupe ispred koje se prijavljujete.

Rok za prijavu

Rok za podnošenje prijava je 30. juli 2020.

studomat.ba

Izdvajamo

Kontakt Info

  • Zadovoljstvo nam je odgovoriti na vaš upit kako bismo ostvarili saradnju. Za sada smo dostupni u BiH i Srbiji.
  • + 387 65 643 603 (Doboj, BiH)
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Top